05 Απριλίου 2020

Κλήσεις από την αστυνομία σε άστεγους, γιατί…κυκλοφορούσαν έξω(!)





Τις τελευταίες μέρες έχουν επιβληθεί χιλιάδες πρόστιμα από την αστυνομία στο όνομα της παραβίασης της κυκλοφορίας και και  μη τήρησης της «ατομικής ευθύνης» για την «αντιμετώπιση» του κορονοιου.  Δεν δίστασαν, μάλιστα, να βάλουν πρόστιμο σε άστεγους(!) (στη Θεσσαλονίκη και στο Ρέθυμνο) με την κατηγορία της άσκοπης μετακίνησης. Σε ποιους; Σε άστεγους!

Η επιβολή προστίμου μόνο στην αντιμετώπιση της επιδημίας δε συμβάλλει. Δείχνει με τον πιο εξόφθαλμο τρόπο ότι η κυβέρνηση και το σύστημα που υπηρετεί δεκάρα δε δίνουν για τη δημόσια υγεία. Γνωρίζει πολύ καλά , ότι έχει διαλύσει το υγειονομικό σύστημα και ότι δεν σκοπεύει να το θωρακίσει, προσπαθώντας να αποποιηθεί κάθε ευθύνη και  μετακυλώντας όλο το βάρος στον «παραβάτη» λαό. Τον αφήνει άνεργο, άστεγο, πρόσφυγα περιορίζοντας όλο και περισσότερο τις ελευθερίες και τα δικαιώματά του. Τον τρομοκρατεί με επιβολή προστίμων, ξύλο και αστυνομοκρατία, λέγοντας του ότι αν νοσήσει να μείνει σπίτι ή στο δρόμο και να πεθάνει, γιατί δεν έχει τεστ. Αλλά αν είναι «καλό και υπάκουο παιδί» μπορεί να τη βγάλει. Να λέμε, λοιπόν, τα πράγματα με το όνομά μας τους. Δε νοιάζονται για το λαό και την υγεία του. Το αέναο κυνήγι του καπιταλισμού για περισσότερο κέδρος  και η φίμωση των λαϊκών αντιστάσεων απέναντι σε αυτά που του ετοιμάζουν είναι ο βασικός γνώμονας των περιοριστικών μέτρων.

Κανένα ελαφρυντικό  δεν πρέπει να δοθεί στο σύστημα και τους εκπροσώπους του. Για αυτούς η υγεία και η ζωή είναι για «λίγους και εκλεκτούς». Ο λαός μας, όπως και οι υπόλοιποι λαοί, πρέπει να το επιτρέψει! Πρέπει απαιτήσει τη διάγνωση και τη περίθαλψη για όλους ενάντια στη φασιστικοποίηση της ζωής μας. Για μια ζωή με υγεία και δικαιώματα !

Πηγή: https://www.thessnews.gr/article/166350/arsis-prostima-gia-askopi-metakinisi-se-astegous-sti-thessaloniki?fbclid=IwAR3znzxTjulBULhTvgFzz2ZIQhEEv9w5C5RiABiaI39PdUdTYIqKngf9KLg

Δεν υπάρχουν σχόλια: