10 Απριλίου 2020

Νέες προκλήσεις από την εργοδοσία της Teleperformance! Το θράσος τους δεν έχει όρια!

Κάθε όριο έχει ξεπεράσει η εργοδοσία της Teleperformance! Εκμεταλλευόμενη την πανδημία του κορονοϊού, έχει βρει την ευκαιρία να «ξεσαλώσει» σε βάρος των εργαζομένων της. Αυτή τη φορά τους φέρνει τροποποιητική σύμβαση εργασίας για την τηλεργασία, η οποία δήθεν γίνεται για να διασφαλίσει την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πελατών της. Στην πραγματικότητα έρχεται να πάει πολλά βήματα παρά πέρα τον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλει στους εργαζόμενους. Μέσα από μια σειρά πτυχές που βάζει η νέα σύμβαση, παρά την προσπάθεια να το κάνει συγκαλυμμένα, είναι εκκωφαντική η προσβολή κάθε έννοιας δικαιώματος των υπαλλήλων της! Υποχρεωτικοί έλεγχοι στα σπίτια, κάμερες, παραβίαση της προσωπικής ζωής του εργαζόμενου (του οποίου τα προσωπικά δεδομένα προφανώς δεν μετράνε)! Σε ρόλο… εισαγγελέα, η εργοδοσία αυθαιρετεί ασύστολα και απαιτεί και τη συναίνεση των εργαζομένων σε αυτό.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ TELEPERFORMANCE ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΤΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ! Το καθεστώς τηλεργασίας πρέπει να αποτελέσει μία παρένθεση, η οποία αφορά μόνο το διάστημα της πανδημίας, με βάση τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που ίσχυαν στο χώρο της εταιρείας και οι οποίες έθεταν σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των υπαλλήλων. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι πρέπει να απαιτήσουν μετά τη λήξη των «έκτακτων συνθηκών» να επιστρέψουν κανονικά στο χώρο δουλειάς τους.

Μέχρι τότε πρέπει συλλογικά να εναντιωθούν στις τροποποιητικές συμβάσεις που παραβιάζουν στοιχειώδη δικαιώματα της προσωπικής τους ζωής, θέτουν προϋποθέσεις στις οποίες οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν και απαιτεί να βάλουν κι από πάνω το χέρι στην τσέπη για να συνεχίσει να κερδοφορεί η επιχείρηση! Το «best place to work», όπως καμώνεται η εργοδοσία, επιχειρεί μία άνευ προηγουμένου επίθεση απέναντι στα δικαιώματα των εργαζόμενων και αυτή η πρόκληση δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη από την πλευρά τους! Οι εργαζόμενοι, ακόμη και σε αυτές τις δυσμενείς συνθήκες, με την επιβεβλημένη απαγόρευση της κυκλοφορίας και την απομόνωση που καλλιεργείται, πρέπει να βρουν τους τρόπους να δράσουν συλλογικά και να υπερασπιστούν τη ζωή τους και την αξιοπρέπειά τους, να διεκδικήσουν δουλειά πλήρη, σταθερή και με δικαιώματα!

· ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!
· ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ!
· ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ!
· ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ!
· ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ -
ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ - ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ!
· ΝΑ ΟΡΙΣΤΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΟΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑΣ!

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ταξικής Πορείας: http://taxikiporeia.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: