01 Μαΐου 2020

ΤΡΙΚΑΛΑ | ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ (φωτογραφίες-βίντεο)


Πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, κάτω από το μνημείο των 5 ΕΠΟΝιτών, η συγκέντρωση της εργατικής Πρωτομαγιάς μετά από κάλεσμα σχημάτων και παρατάξεων σε εργασιακούς χώρους και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.  Συμμετείχαν με οργανωμένα μπλοκ το ΚΚΕ(μ-λ), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το Κίνημα Λαού και με κοινό πανό οι παρατάξεις-σχήματα που καλούσαν στη συγκέντρωση (μεταξύ τους και οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών). Το ΠΑΜΕ έκανε νωρίς το πρωί χωριστή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων στην πλατεία εργατικής Πρωτομαγιάς, μακριά από το κέντρο.
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης φωνάχτηκαν αντιιμπεριαλιστικά και αντικυβερνητικά συνθήματα με το μπλοκ του ΚΚΕ(μ-λ) να δίνει παλμό και ζωντάνια. Παράλληλα μοιράστηκε η προκήρυξη της οργάνωσης στον λίγο κόσμο που περνούσε.
Η σημερινή Πρωτομαγιά δεν θύμιζε σε τίποτα τις προηγούμενες από άποψη κίνησης στην πόλη, όπως είναι λογικό σε αυτές τις συνθήκες. Αυτό αντανακλάστηκε εν μέρει και στη σημερινή συγκέντρωση όπου συμμετείχαν βασικά οι οργανώσεις της Αριστεράς και αρκετοί συναγωνιστές με μεγαλύτερη παρουσία και συσπείρωση όμως από άλλες χρονιές. Με βάση την κυβερνητική απαγόρευση (ουσιαστικά) του εορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς και την υποταγή της συνδικαλιστικής ηγεσίας σε αυτήν, κινήσεις σαν τη σημερινή μόνο θετικές μπορούν να χαρακτηριστούν, καθώς δίνουν θάρρος και δύναμη στον κόσμο που θέλει να δει εστίες αντίστασης στο μαύρο μέλλον που έχουν ξεκινήσει να του ετοιμάζουν κυβέρνηση και ιμπεριαλιστές. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσει να κινείται το ΚΚΕ(μ-λ) στην πόλη μας και το επόμενο διάστημα.




Δεν υπάρχουν σχόλια: