ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ 4 ΑΠΡΙΛΗ: ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

01 Μαΐου 2020

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ! (βίντεο και φωτογραφίες)

Σπάζοντας το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργήθηκε τις τελευταίες μέρες, εκατοντάδες διαδηλωτές από τη συγκέντρωση της Καμάρας (πάνω από 600) έστειλαν μήνυμα επιμονής και διεκδίκησης, μήνυμα ταξικής οργάνωσης. Δεν πειθάρχησαν στην κρατική τρομοκρατία, ούτε συμμορφώθηκαν στην απαίτηση της κυβέρνησης για ακύρωση του γιορτασμού της Πρωτομαγιάς. Η αστυνομία έκανε αισθητή την παρουσία της, καθώς αρχικά έκλεισε με κλούβες την Εγνατία και περικύκλωσε με διμοιρίες τη συγκέντρωση, για να ανοίξει λίγο αργότερα το δρόμο. Ο πετυχημένος γιορτασμός της Πρωτομαγιάς αποτελεί παρακαταθήκη για το παραπέρα ξεδίπλωμα των αγώνων λαού και εργαζομένων!

Στην συγκέντρωση της Καμάρας συμμετείχαν με πανό: οι Α’, Γ’, Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Βιβλίου-Χάρτου, η ΒΙΟΜΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΚΚΕ(μ-λ), οι Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ, η Μαθητική Αντίσταση, η Ταξική Πορεία, η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Μισθωτών Τεχνικών, η Πρωτοβουλία Μουσικών-Καλλιτεχνών, το Μ-Λ ΚΚΕ, η ΕΣΕ, και οι αναρχικές συλλογικότητες της πόλης.


Η πορεία διέσχισε τους δρόμους της πόλης, με πειθαρχία, τήρηση των μέτρων προφύλαξης και των αποστάσεων, αποδεικνύοντας ότι όταν το λαϊκό κίνημα θέλει, μπορεί να συνδυάζει σωστά την προφύλαξη με τις μορφές πάλης του. Τα συνθήματα έσπασαν την καραντίνα που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση στους αγώνες. Το ΚΚΕ(μ-λ) και τα συναγωνιστικά του σχήματα έβαλαν με τα συνθήματα τους τόσο το ζήτημα της Κόκκινης Πρωτομαγιάς, όσο και τα άμεσα αιτήματα πάλης για Ζωή-Δουλειά-Ψωμί-Περίθαλψη. Η Οργάνωση θα συνεχίσει με το αυτοκόλλητο, τη ντουντούκα, την Προλεταριακή Σημαία, τα πανό, με τις πρωτοβουλίες κοινής δράσης, αλλά και τη ζωντανή παρουσία μέσα στο λαό να συμβάλλει στην ανάπτυξη κινήματος, και η παρουσία της την Πρωτομαγιά αποτέλεσε έκφραση αυτής της κατεύθυνσης.

«Συμβολικές» συγκεντρώσεις πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στο κέντρο (Άγαλμα Βενιζέλου) και σε γειτονιές, χωρίς να κάνει διαδήλωση. Στο Άγαλμα Βενιζέλου επίσης συγκεντρώθηκαν η ΟΚΔΕ, η ΑΡΙΣ και άλλες δυνάμεις, που έκαναν δική τους πορεία. Το ΕΚΘ «έλαμψε» δια της ανυπαρξίας του.












Δεν υπάρχουν σχόλια: