27 Μαΐου 2020

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | Πορεία αλληλεγγύης στους Τούρκους αγωνιστές και το Group Yorum. Προκλητική αστυνομοκρατία.

Πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη πορεία αλληλεγγύης στολαϊκό κίνημα της Τουρκίας, και στους απεργούς πείνας του Group Yorum, μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς πρόσφυγες. Η πορεία ανέδειξε το ζήτημα στην πόλη, αλλά κρίνεται αναντίστοιχη της σημαντικότητας του ζητήματος, το οποίο δεν έχει «απλωθεί» με την πλατύτητα που του αρμόζει.

Προκλητική ήτανε η παρουσία της αστυνομίας, «δυσανάλογα» ισχυρή για τη συγκεκριμένη πορεία. Περικύκλωσε με πολλές διμοιρίες τους διαδηλωτές από την Αγίας Σοφίας και μετά, και τους ακολούθησε καθ’ όλη τη διάρκεια, περνώντας με θρασύτητα μέσα(!) από τη προσυγκέντρωση των εκπαιδευτικών, και προκαλώντας τα βλέμματα των ανθρώπων που παρακολουθούσανε. Φασιστικοποίηση και καταστολή απέναντι στο δίκιο είναι κοινό χαρακτηριστικό γνώριμα και των δύο αστικών τάξεων Ελλάδας-Τουρκίας!

Η πορεία κατευθύνθηκε προς το Τούρκικο Προξενείο, όπου υπήρχαν κλούβες, και κατέληξε στην Καμάρα. Συμμετείχαν με πανό Η Επιτροπή, το ΛΜ, η ΟΚΔΕ, το ΚΚΕ(μ-λ), η ΑΝΤΑΡΥΣΑ, το Μ-Λ ΚΚΕ και διάφορες αναρχικές συλλογικότητες.





Δεν υπάρχουν σχόλια: