03 Ιουνίου 2020

ΑΘΗΝΑ | Πορεία αλληλεγγύης στους Τούρκους αγωνιστές ( 2/6, φωτογραφίες και βίντεο)


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 2/6 η πορεία καταγγελίας του τουρκικού φασιστικού καθεστώτος για τις δολοφονίες των H.Bolek, I. Gokcek και M.Kocak οι οποίοι πραγματοποίησαν απεργία πείνας μέχρι θανάτου ενάντια στις άδικες συλλήψεις και κατηγορίες απαιτώντας δικαιοσύνη. Στην πορεία συμμετείχαν οργανώσεις και συλλογικότητες καθώς και το ΚΚΕ (μ-λ) με δικό του πανό. Η πορεία κινήθηκε από τα Προπύλαια προς την τουρκική πρεσβεία όπου ακούστηκαν συνθήματα ενάντια στο τουρκικό καθεστώς που δεν διστάζει να φυλακίζει, διώκει και να δολοφονεί όποιον παλεύει για δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.

Ο φασισμός είτε ως επίσημη μορφή διακυβέρνησης του καπιταλισμού είτε ως παρακρατικός μηχανισμός μοναδικό στόχο έχει την προώθηση της πολιτικής του κεφαλαίου και το χτύπημα εκείνων που αντιστέκονται και διεκδικούν. Στην Ελλάδα , η πολιτική της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής εκφράζεται όλο και πιο έντονα, προκειμένου να κατασταλούν οι λαϊκές αντιδράσεις μπροστά στο χτύπημα των δικαιωμάτων που εξελίσσεται. Για αυτό εξάλλου με πρόσχημα την πανδημία του κορονοϊού, η νεολαία καταστέλλεται άγρια στις πλατείες και η αστυνομοκρατία βαράει κόκκινο, την στιγμή που κανένα μέτρο προστασίας της υγείας μας δεν έχει ληφθεί. Αντιθέτως αυτό το εξαρτημένο σύστημα της εκμετάλλευσης καλλιεργεί το αφήγημα της εθνικής ομοψυχίας και μας ποτίζει με το δηλητήριο του εθνικισμού ενάντια στον τούρκικο λαό προκειμένου να μας αποπροσανατολίσει από τους πραγματικούς ς εχθρούς μας.

Παρόλα αυτά, οι υποτελείς αστικές τάξεις Ελλάδας-Τουρκίας εμφανίζονται πλήρως αλληλέγγυες όσον αφορά τις διώξεις Τούρκων αγωνιστών και την επίθεση απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες ενώ οι αντιπαραθέσεις τους αφορούν αποκλειστικά τους τυχοδιωκτισμούς τους. Μπροστά στο μίσος που καλλιεργούν είναι αναγκαιότητα να παλέψουμε για την ειρήνη και φιλιά τον λαών, έναντια στον κοινό εχθρό μας, τον ιμπεριαλισμό,για δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.
















Δεν υπάρχουν σχόλια: