30 Ιουνίου 2020

ΠΑΤΡΑ | Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Α. Κυριαζή

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί στην συγκέντρωση συμπαράστασης στον απεργό πείνας-δίψας Α. Κυριάζη.

Ο Α. Κυριαζής, κρατούμενος στις φυλακές Αγ. Στεφάνου, στερείτε το δικαίωμα σπουδών στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του ΕΑΠ. Από το 2016 που κατάφερε να περάσει στη σχολή μέχρι και σήμερα συνάντησε αντιδημοκρατικούς περιορισμούς και αυθαιρεσίες από τις κατά τα άλλα σωφρονιστικές υπηρεσίες. Τελειωτικό χτύπημα για τον Κυριαζή ήταν η εκδικητική μετάθεσή του στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα όπου πέρα από τις άθλιες συνθήκες κράτησης συνάντησε και τον πλήρη αποκλεισμό του από τις σπουδές.

'Έπειτα από αλλεπάλληλες επιστολές στην γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου (θυμόμαστε την στάση της στην περίπτωση Δημάκη) ο κρατούμενος δεν κατάφερε να υλοποιήσει ούτε στο ελάχιστο μέρος των αιτημάτων του. Από τις 11 Ιούνη χωρίς να έχει άλλη επιλογή ο Κυριαζής ξεκίνησε απεργία πείνας. Η ανένδοτη στάση των μηχανισμών τον ανάγκασε να προχωρήσει τις τελευταίες μέρες σε απεργία δίψας επιβαρύνοντας επικίνδυνα την υγεία του.

Με μοναδικό όπλο τον εξασθενισμένο οργανισμό του ο Α. Κυριαζής συνεχίζει να παλεύει για το αυτονόητο. Ο αγώνας του είναι δίκαιος και πρέπει να τον κερδίσει.

Η διεύρυνση της συμπαράστασης στο πρόσωπο του Α. Κύριαζή είναι αναγκαία. Ο κόσμος που βρίσκετε έξω από τις φυλακές χτυπιέται από το ίδιο αποκρουστικό σύστημα που ισοπεδώνει τα δικαιώματα των κρατουμένων. Η καταστολή και η φασιστικοποίηση είναι το όχημα για την διεύρυνση των αντιλαϊκών πολιτικών απέναντι στο λαό και τη νεολαία.

Πρέπει να στηρίξουμε τον αγώνα του Α. Κυριαζή έμπρακτα μέσα από μαζικές εκδηλώσεις αλληλεγγύης, μέσα από τον αγώνα για δημοκρατικές ελευθερίες ,σπουδές και δουλειά με δικαιώματα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΡΙΤΗ 30 ΙΟΥΝΗ 19:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: