13 Ιουνίου 2020

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΕΙ ΤΕΙ | Καταγγέλλουμε τις δηλώσεις συμμετοχής στο τηλε-σφαγείο!

Οι ηλεκτρονικές δηλώσεις, τις οποίες μας καλούν τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα να υπογράψουμε ώστε να συμμετάσχουμε στην ηλεκτρονική εξεταστική, είναι αποκαλυπτικές και προκλητικές:
  • Οι δηλώσεις αυτές αποτελούν μέσο μετακύλισης της ευθύνης για τα διαφαινόμενα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν πολλοί φοιτητές, όπως την ακαταλληλότητα του εξοπλισμού, στις πλάτες των ίδιων. Πλασάρεται σαν «ατομική ευθύνη» του κάθε εξεταζόμενου το να εγγυηθεί ότι κατέχει εξοπλισμό, ίντερνετ, τεχνικές γνώσεις, ώστε να οχυρωθεί η Πρυτανεία και το Υπουργείο μπροστά στους αποκλεισμούς που θα προκύψουν. Αλλιώς ποιος ο λόγος υπογραφής μιας προκαταρτικής δήλωσης; Μας καλούν να υπογράψουμε ότι θα φταίμε σε περίπτωση «αστοχίας» των τεχνικών μέσων. Η τηλεξεταστική αφήνει ορθάνοιχτες τις πόρτες να κοπούν φοιτητές επειδή αντιμετώπισαν πρόβλημα εξοπλισμού/ίντερνετ και οι δηλώσεις πετάνε εκ των προτέρων τις ευθύνες στους φοιτητές.
  • Έρχονται να επισφραγίσουν τη διεξαγωγή ηλεκτρονικών εξετάσεων και να εκβιάσουν τη «συναίνεση» των φοιτητών σε αυτό τον τρόπο εξέτασης. Αν κάποιος δεν έχει δυνατότητα συμμετοχής στην ηλεκτρονική εξέταση και δε θέλει να υπογράψει περνάει από σαράντα κύματα. Το γεγονός αυτό μαρτυρούν οι αποθαρρυντικές συμβουλές στις γραμματείες των σχολών, αλλά και η πληροφόρηση που δίνεται ότι όποιος παρακολούθησε ηλεκτρονικά μαθήματα θα θεωρηθεί από την Πρυτανεία ότι μπορεί να εξεταστεί ηλεκτρονικά. Με αυτό τον τρόπο εκβιάζονται πολλοί φοιτητές που στην πραγματικότητα δεν έχουν δυνατότητα ηλεκτρονικής εξέτασης, μιας και το γεγονός ότι κάποιος «μπήκε» σε ένα ηλεκτρονικό μάθημα με τίποτα δεν συνεπάγεται ότι μπόρεσε να το παρακολουθήσει απρόσκοπτα. Επίσης γίνεται φανερό ότι τα τηλεμαθήματα λειτούργησαν σαν παγίδα στο δρόμο για την τηλεξεταστική και αυτή με τη σειρά της, σαν «πρόβα τζενεράλε» (που θα στοιχίσει στους συμμετέχοντες) για την παγίωση της αξιοποίησης της τηλεκπαίδευσης, ενάντια στο δικαίωμα στις σπουδές.
  • Καλεί σε αποδοχή κάποιας πολιτικής για τα προσωπικά δεδομένα που δεν γνωστοποιείται. Στην πραγματικότητα αυτή η διάταξη είναι για τα μάτια του κόσμου, μιας και η παραβίαση προσωπικών δεδομένων, χώρου, ωραρίου και ζωής είναι συνυφασμένη με την τηλεκπαίδευση και το δίδυμό της, την τηλεργασία.
Οι δηλώσεις που μας καλούν να υπογράψουμε, είναι άλλη μία απόδειξη για τον ρόλο που έρχεται να παίξει η ηλεκτρονική εξεταστική στην «ολοκλήρωση» του πειράματος της τηλεκπαίδευσης. Η οποία έρχεται για να μείνει, ως χρησιμότατο εργαλείο για την όρθωση αποκλεισμών, την εντατικοποίηση, την προώθηση της επίθεσης του συστήματος τόσο στο υλικό επίπεδο (ταξικοί φραγμοί) όσο και στο ιδεολογικό (ατομικός δρόμος, περισσότερα εμπόδια συλλογικών απαντήσεων από τους φοιτητές, προετοιμασία για τηλεργασία κλπ).

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις καλούμε όλους τους φοιτητές να αναζητήσουμε άμεσα τις γενικές μας συνελεύσεις για ναορθώσουμε τις αντιστάσεις μας απέναντι στους εκβιασμούς της κυβέρνησης, του Υπουργείου Παιδείας και των διοικήσεων. Για να μην φορτωθούν τα βάρη της πανδημίας στις πλάτες λαού και νεολαίας.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ – ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΕΙ ΤΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: