19 Ιουνίου 2020

ΑΘΗΝΑ | Πορεία αλληλεγγύης στο TKP/ML (βίντεο και φωτογραφίες)


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα η πορεία αλληλεγγύης στους 10 Τούρκους αγωνιστές, που δικάζονται στη Γερμανία με την κατηγορία της συμμετοχής τους στο Τούρκικο Κομμουνιστικό Κόμμα/Μαρξιστικό-Λενινιστικό (TKP/ML), στη βάση ενός αντιδραστικού κατηγορητηρίου κατασκευασμένου από το τούρκικο και γερμανικό κράτος. Η σημερινή δράση ήταν ενταγμένη σε μια πανευρωπαϊκή κίνηση συμπαράστασης στους κομμουνιστές και καταγγελίας της δίκης, που σαν κεντρικό στόχο έχει να βγάλει στην παρανομία την κομμουνιστική ιδεολογία και πρακτική. Μια σειρά από αντίστοιχές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της Ευρώπης.


Η συγκέντρωση στην Αθήνα ξεκίνησε στον σταθμό του Ευαγγελισμού και κατέληξε με διαδήλωση στη γερμανική πρεσβεία. Σε αυτή προπορεύτηκε το πανό της «Πρωτοβουλίας Υποστήριξης στους 10 Τούρκους Αγωνιστές», που συγκροτήθηκε σε σύσκεψη οργανώσεων και συλλογικοτήτων που κάλεσαν από κοινού το ΚΚΕ(μ-λ) και το TKP/ML. Ακολούθησαν το μπλοκ της PARTIZAN, του ΚΚΕ(μ-λ) και του Μ-Λ ΚΚΕ. Οι διαδηλωτές πορεύτηκαν με παλμό και συνθήματα που προέβαλαν την αλληλεγγύη στους αγωνιστές και την υπεράσπιση των κομμουνιστικών ιδεών, κατήγγειλαν τον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό και αποκάλυπταν τον αντιδραστικό χαρακτήρα της δίκης που αυτήν την περίοδο διεξάγεται στην καρδιά της «δημοκρατικής» Ε.Ε.


Φτάνοντας στον προορισμό της, η πορεία συνάντησε μια γερμανική πρεσβεία «ζωσμένη» με κλούβες και ΜΑΤ, δείγμα και αυτό του πως οι ιμπεριαλιστές και το αστικό κράτος είναι αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουν όσους αγωνίζονται και συμπαραστέκονται στην πάλη των λαών. Κάτω από την πίεση των παρευρισκόμενων, αντιπροσωπεία της «Πρωτοβουλίας Υποστήριξης στους 10 Τούρκους Αγωνιστές» κατάφερε να επιδώσει ψήφισμα στην πρεσβεία.


Η υπόθεση της αλληλεγγύης στους 10 Τούρκους Αγωνιστές δεν πρέπει να σταματήσει εδώ. Δεδομένης της κρίσιμης φάσης της δίκης, αλλά και της αντιδραστικής τομής που αυτή συνιστά όσον αφορά την επιχείρηση ποινικοποίησης των κομμουνιστικών απόψεων και πρακτικών από τους κυρίαρχους, απαιτείται να ενταθούν οι προσπάθειες ώστε οι κατηγορίες να πέσουν στο κενό και οι αγωνιστές να αθωωθούν. Είναι απαραίτητη η ευρύτερη δυνατή συσπείρωση δυνάμεων και η αναβάθμιση της κοινής δράσης προοδευτικών και αριστερών οργανώσεων, η οποία στην τωρινή φάση βρίσκεται ακόμα πίσω από τις απαιτήσεις που φέρει αυτός ο αγώνας. Σε αυτήν την κατεύθυνση σκοπεύει να κινηθεί το ΚΚΕ(μ-λ) όλο το επόμενο διάστημα.










Δεν υπάρχουν σχόλια: