10 Ιουλίου 2020

Η επίθεση των μπάτσων με τις μηχανές στο μπλοκ των Αγωνιστικών Κινήσεων




Αστυνομικοί με μηχανές επιτίθενται σε μπλοκ διαδηλωτών στο κέντρο της Αθήνας

Βίντεο από την επίθεση μηχανών της αστυνομίας σε μπλοκ διαδηλωτών στις οδούς Πανεπιστημίου και Ρήγα Φεραίου, φέρνει στη δημοσιότητα το ThePressProject. Το βίντεο - ντοκουμέντο επιβεβαιώνει τις σχετικές καταγγελίες μετά το τέλος τις μαζικής διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στο νομοσχέδιο περιορισμού του δικαιώματος του συνέρχεσθαι.

Διαβάστε αναλυτικά: https://thepressproject.gr/vinteo-ntokoumento-astynomiki-peftoun-me-tis-michanes-se-blok-diadiloton/

Δημοσιεύτηκε από The Press Project στις Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια και σεβασμός στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες στο μπλοκ των Αγωνιστικών Κινήσεων, που ανταπεξήλθαν σε τουλάχιστον τρεις επιθέσεις της αστυνομίας με χημικά και δεκάδες χειροβομβίδες κρότου-λάμψης ανάμεσα στις αλυσίδες τους. Κατάφεραν να διατηρήσουν το μπλοκ συγκροτημένο με πανό και συνθήματα στην Πανεπιστημίου (το μοναδικό) μέχρι και τα Προπύλαια, προστατεύοντας δεκάδες ανθρώπους από το προμελετημένο σχέδιο κρατικής καταστολής. Ίσως γι'αυτό η αστυνομία επέλεξε να τους χτυπήσει με δολοφονική πρόθεση στη Ρήγα Φεραίου, όταν έριξαν τις μηχανές πάνω τους και στη συνέχεια τους κυνήγησαν στα πεζοδρόμια στοχεύοντάς τους, με αποτέλεσμα πολλούς τραυματισμούς (είτε σε πόδια που πατήθηκαν ή χτυπήθηκαν από τις μηχανές, είτε σε χέρια που προσπάθησαν να προστατευτούν από το ξύλο με τα γκλομπ).

Ανώνυμος είπε...

Εγώ παιδιά βρέθηκα στο μπλοκ σας μέχρι το πέσιμο με τα μηχανάκια. Αλήθεια το λέω δεν ξέρω πως το καταφεραμε να φτάσουμε ως τα προπύλαια με τους Δελταδες να μας βαράνε με κρότου λάμψης κάθε 2 μέτρα. Μπράβο για τη στάση σας στη σύλληψη μπροστά στα προπύλαια και ας μην καταφέρατε να ελευθερώσετε το παληκάρι. Η καταστολή ήταν δολοφονική.

Αντικαπιταλιστης