31 Ιουλίου 2020

ΑΘΗΝΑ | Συγκέντρωση ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον αντιδραστικό ανταγωνισμό των αστικών τάξεων


Με τη συμμετοχή δεκάδων αγωνιστών πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 30/7, η αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση που είχε καλεστεί στις 7:00 μ.μ. στο Σύνταγμα από πολιτικές Οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.


Το ΚΚΕ(μ-λ) με τη συμμετοχή, με τα συνθήματα και τις ανακοινώσεις του κατήγγειλε την επιθετικότητα και τον ανταγωνισμό των ιμπεριαλιστών στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και τον τυχοδιωκτικό, αντιδραστικό ανταγωνισμό των δυο εξαρτημένων αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας. Ταυτόχρονα καταδίκασε τον εθνικισμό και τον σωβινισμό, που καλλιεργούνται και από τις δυο αστικές τάξεις, αλλά υποδαυλίζεται και αξιοποιείται με τον καλύτερο τρόπο από τους ιμπεριαλιστές, ως στηρίγματα των αστικών και ιμπεριαλιστικών συμφερόντων. Και ανέδειξε την ανάγκη κοινού αγώνα των λαών Ελλάδας-Τουρκίας-Κύπρου, αλλά και συνολικότερα την ανάγκη οικοδόμησης ενός μετώπου αντίστασης των λαών της περιοχής ενάντια στους κοινούς εχθρούς και δυνάστες. Την ανάγκη να παλέψουν οι λαοί για Ειρήνη κόντρα στα πολεμικά σχέδια που τους προορίζουν κρέας για τα κανόνια των ιμπεριαλιστών και των υποτελών τους.

Ιδιαίτερα θετική και συγκινητική, την ίδια στιγμή που βοούν οι σειρήνες του εθνικισμού, η συμμετοχή αγωνιστών με τις σημαίες του TKP/ML, του TIKKO και της PARTIZAN, που ζουν στην Ελλάδα ως πρόσφυγες κυνηγημένοι από το φασίζον καθεστώς της Τουρκίας. Αυτή είναι στη πράξη η καλύτερη απάντηση σε όσους σπέρνουν το μίσος και το δηλητήριο ανάμεσα στους λαούς, αναδεικνύοντας ότι η φιλία, η αδελφοσύνη και η αλληλεγγύη των λαών είναι όπλο που τους δυναμώνει.




Στην συγκέντρωση εκτός από το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετείχαν με πανό οι Οργανώσεις ΕΕΚ, ΝΑΡ-νΚΑ, ΟΚΔΕ. Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε στη κάτω πλευρά της πλ. Συντάγματος γύρω στις 8:30μμ. Να σημειώσουμε ότι η συγκέντρωση αποφασίστηκε έπειτα από κοινή σύσκεψη Οργανώσεων. Αν και η Οργάνωση μας έκανε συγκεκριμένη πρόταση κειμένου για κοινό κάλεσμα, στη λογική της μίνιμουμ πολιτικής συμφωνίας, αυτή δεν ευόδωσε αφού βρήκε απέναντι της τη γνωστή λογική των μάξιμουμ πολιτικών πλαισίων.

Ωστόσο, μέσα σε αυτό το αρνητικό πολιτικό κλίμα, παρότι η μαζικότητα δεν ήταν αντίστοιχη των κινδύνων που απειλούν τους λαούς της περιοχής, θεωρούμε ότι αποτέλεσε μια πρώτη, έστω και καθυστερημένα, θετική προσπάθεια ενάντια στη κυρίαρχη προπαγάνδα και το αστικό ιδεολόγημα της «εθνικής ενότητας». Σε αυτή τη κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθούν πιο επίμονα το επόμενο διάστημα οι Οργανώσεις με ακόμη μεγαλύτερη σοβαρότητα και ευθύνη μπροστά στο βάρος που πρέπει να σηκωθεί. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν πολιτικές δυνάμεις που αναφέρονται στην Αριστερά και το κίνημα, αλλά και συνδικαλιστικές ηγεσίες και μαζικοί φορείς μετατρέπονται σε ουρά της αστικής τάξης παπαγαλίζοντας τον εθνικισμό και την υποτέλεια στους ιμπεριαλιστές. Αντίστοιχες πρωτοβουλίες θα πρέπει να παρθούν τόσο σε επίπεδο Οργανώσεων, όσο και στο επίπεδο των μαζικών χώρων δουλειάς, σπουδών και γειτονιάς.




16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι κομμουνιστές αγωνίζονται για την εθνική ανεξαρτησία κατά του ιμπεριαλισμού και των αστικών τάξεων. Αυτή η γραμμή, της συγκέντρωσης, εθίζει τους αγωνιστές στον ωχαδερφισμό, τους προστάτες, το there is no alternative, τον μιθρυδατισμό, την υποταγή και την υποτέλεια. Στρώνει τον δρόμο στην συγκυριαρχία κάτω από ιμπεριαλιστικό έλεγχο.

Ελπίζω να γίνει και κάποια συγκέντρωση εναντίωσης στον ιμπεριαλισμό και τις 2 αστικές τάξεις

Κώστας

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Δεν μας το κάνεις πιο λιανά πως και γιατί η γραμμή της συγκέντρωσης οδηγεί σε όλα αυτά που λες και ποια γραμμή οδηγεί στα αντίθετα;

Ανώνυμος είπε...

Η γραμμή της συγκέντρωσης δεν στοχοποιεί αυτό που γίνεται, δηλ το ότι ο ιμπεριαλισμός και οι 2 αστικές τάξεις οδηγούν στην συγκυριαρχία υπό ιμπεριαλιστικό έλεγχο και παραχώρηση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Αυτό δεν γίνεται πιο λιανά, είναι εξώφθαλμο. Η γραμμή της συγκέντρωσης είναι μια ακόμα εκδοχή anti anti anticapitalista. E δεν μπορεί να βγάζουμε με ιδεοληπτικό στανιό ισότιμο και ισοδύναμο τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό όταν τα μόνα του επίδικα είναι αλλαγές στην ελληνική υφαλοκρηπίδα μέχρι αλλαγές στα χερσαία σύνορα, μέχρι ... κατοικημένα ελληνικά νησιά. ¨Οταν η μια χώρα στρατιωτικά επιβάλλει την γραμμή της και η άλλη δηλώνει ... δεδομένη σε ότι και να κάνουν οι ΗΠΑ και εύχεται να γίνει ο east med για να κολλήσει σαν τσιμπούρι. Δηλ στα σοβαρά, το κκε μλ λέει πως υπάρχει δίκαιος εθνικός πόλεμος στον ιμπεριαλισμό αλλά η διάταξη των 2 αυτών αστικών τάξεων τον αποκλείει ? Ξέρετε τι θα γίνει με αυτή την γραμμή ? Και αντιδραστικός τελικά να είναι και από τις 2 μεριές ο πόλεμος αυτή η κομμουνιστική αριστερά για αντιμιλιταριστικό κίνημα δεν θα μιλήσει, δεν θα την ακούσει κανείς, είναι ακυρωμένη με την επιείκια της προς ένα επιθετικό και σε έναν βαθμό προδιαφωτιστικό πολεμικό καθεστώς. ¨Οσο ακυρωμένο είναι το ΚΚΕ, χαμένο κάπου μεταξύ επαναστατικού ντεφαιτισμού, κυριαρχικών δικαιωμάτων και σεβασμού στο ότι το ΚΚΤ δεν θέλει την φράση "τούρκικη επιθετικότητα". Οϋτε το TKP/ML την σηκώνει την φράση ? Τι έχουμε εδώ ρε σύντροφοι, Σϋνδρομο της Στοκχόλμης ? Έχουμε επαναστατικό διεθνιστικό προλεταριακό καθήκον να τους ανοίξουμε τα μάτια, αν είναι δυνατόν. Να ασχίσει η Ελλάδα να λέει από το πρωί μέχρι το βράδυ "Τούρκοι θα σας πνίξουμε στην θάλασσα, θα σας σβήσουμε από τον χάρτη, ελάτε να συζητήσουμε για την υφαλοκρηπίδα σας που είναι μας, για τα θαλάσσια σύνορα σας που θα πάνε όπου πουμε εμείς και όχι όπου λέει το ΔΔ και για κατοικημένες περιοχές" ? Θα είναι τόσο Large το TKP/ML ? Εσείς τότε ως ΚΚΕ μλ θα μιλήσετε για διαφορετική ποιότητα ελληνικού επιθετισμού ή όχι ?

Για περισσότερες λεπτομέρειες τα κείμενα της Αριστερής Ανασύνθεσης, του Κομμουνιστικού Συντονισμού και του ΜΛ ΚΚΕ στέκονται καλά.

https://www.ektosgrammis.gr/website/gia-tin-oxynsi-tis-ellinotoyrkikis-antiparathesis-stin-anatoliki-mesogeio

https://www.ektosgrammis.gr/website/anakoinosi-gia-tis-epikindynes-exelixeis-sto-aigaio

https://www.m-lkke.gr/featured/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%B7-%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CE%BA%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B5/

Κώστας


Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Θα απαντήσω με ερωτήματα και αν συνεχιστεί ο διάλογος θα γράψω περισσότερα.
Συγκυριαρχία ποιου πράγματος;
Ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα ποια είναι και από τι καθορίζονται; Είναι αυτά που έλεγε π.χ. ο Καμένος ότι θα επεκτείνουν τα σύνορα της Ελλάδας κατά 200 μίλια και αποκλείοντας της Τουρκία από παντού καλώντας τις Ένοπλες Δυνάμεις να υπερασπιστούν την επέκταση της πατρίδας (του);
Οι τριμερείς συνεργασίες με Ισραήλ, Αίγυπτο και Κύπρο είναι αμυντικές απέναντι στη Τουρκία; Ο αποκλεισμός της Τουρκίας από την Ανατολική Μεσόγειο με βάση αυτές είναι αμυντική ή επιθετική πολιτική απέναντί της;
Η αλλαγή των θαλάσσιων συνόρων για παράδειγμα που επικαλείται η ελληνική αστική τάξη ως δικαίωμα είναι αμυντική ή επιθετική πολιτική;
Οι κινήσεις της ελληνικής αστικής τάξης στα Βαλκάνια, βλέπε π.χ. "επιτυχία" σε σχέση με τη Βόρεια Μακεδονία, είναι ή δεν είναι επιθετική κίνηση έναντι της Τουρκίας στη προσπάθειά της να την αποκλείσει και από εκεί;
Θεωρείς ότι η ελληνική αστική τάξη δεν υπήρξε ποτέ της επιθετική απέναντι στην Τουρκία;
(Τον όρο επιθετικότητα δεν τον χρησιμοποιώ επειδή συμφωνώ με τη χρήση του αλλά για να μπω στη λογική σου.)
Γιατί κριτικάρεις το ΚΚΕ η ουσία της άποψής του δε διαφέρει από αυτή αυτών που μας παραπέμπεις. Και αυτό για ενδοτισμό και υποχωρητικότητα μιλάει. Τώρα αν σε ανακοινώσεις με το TKP κάνει την πάπια είναι χαρακτηριστικό του οππορτουνισμού του.
Όσο για μας και το TKP/ML σε κοινές ανακοινώσεις μας δεν μιλούμε για επιθετικότητα κανενός. Μιλούμε για ανταγωνισμό, για τυχοδιωκτισμό και για τον κίνδυνο στον οποίο μας βάζουν οι δύο εξαρτημένες από τους ιμπεριαλιστές αστικές τάξεις. Και κυρίως αντί να παίρνουμε θέση για το τι θα κάνουν οι κομμουνιστές σε περίπτωση πολέμου παίρνουμε θέση για τι πρέπει να γίνει ώστε ο λαός μας να έχει συγκροτήσει ένα τέτοιο κίνημα που να μπορέσει να δώσει τη δική του απάντηση όχι μόνο τότε αλλά και τώρα. Με το λαό στην άκρη, ανήσυχο για το τι πρόκειται να γίνει και να τον ετοιμάζουν για νέες «Άγκυρες» ότι και να λέμε είναι λόγια του αέρα. Δυστυχώς λεπτομέρεια για πολλούς!

Ανώνυμος είπε...

Κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας ποια είναι και από που καθορίζονται: καθορίζονται από το ΔΔ και είναι 12 νμ εθνικά ύδατα όπου η απέναντι εθνική στεριά απέχει τουλάχιστον 24, 200νμ μίλια υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ όπου η απέναντι στεριά απέχει τουλάχιστον 400. Υφαλοκρηπίδα υπάρχει χωρίς ανακύρυξη, ΑΟΖ όχι αλλά οι γεωτρήσεις γίνονται στην υφαλοκρηπίδα. 180 νμ νότια του Καστελόριζου είναι ελληνική υφαλοκρηπίδα. Επίσης κυριαρχικό δικαίωμα είναι τα ελληνικά κατοικημένα νησιά που ο Σουλτάνος λέει πως είναι θολού καθεστώτος και τα σύνορα στον Έβρο που ο Σουλτάνος μετακινεί. Δεν με αφορά τι λέει ο Καμένος, αλλά μέχρι και ο Καμένος ψιλοαποκλείεται να είπε 200 νμ θαλάσσια ύδατα. Να είπε πως έχουμε ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα 200 είναι σωστό αλλά αν το είπε το "είπε" με την έννοια που τα λέει η ελληνική αστική τάξη, με την έννοια δηλ του να ζητάει την ιμπεριαλιστική μεσολάβηση για αυτά. Η Τουρκία επιβάλλει με τον Στρατό της, η Ελλάδα παρακαλάει, έχει διαφορά. Ο Καμένος κανονικότατα ήταν επί δεκαετίες μέλος κομμάτων και κυβερνήσεων που προωθούν την συγκυριαρχία υπό ιμπεριαλιστικό έλεγχο και παραχώρηση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Ο Καμένος στηρίζει αυτό που γίνεται σήμερα και το οποίο η συγκέντρωση επέλεξε να μην στοχοποιήσει.

Αποκλεισμός της Τουρκίας: τα νησιά, όλα, και το Καστελλόριζο, έχουν πλήρη επήρεια σε εθνικά ύδατα (12) και σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ (200) πάντα υπό τον περιορισμό της μέσης γραμμής, όπως είπα πριν. Έχουμε πολλά νησιά και δεν συμφέρει την Τουρκία ? Ξύδι. Και όλες τις χώρες, αν το πάμε έτσι, δεν τις βολεύει η τεράστια ηπειρωτική έκταση της Τουρκίας, τι να κάνουμε τώρα, να πιουν και αυτές ξύδι. Κανόνες διεθνούς ναυσιπλοίας, καλής γειτονίας κλπ μπαίνουν και με άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και σίγουρα δεν θέλω καλή γειτονία με τον νταβατζή.

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Άξονες με Ισραήλ: τα έχω ήδη πει, η Ελλάδα να αποχωρήσει, να μην συμμετάσχει σε κανένα σχέδιο εξορύξεων. Αλλά υπάρχει ποιοτική διαφορά ανάμεσα στον τυχοδιωκτισμό (εναλλαγές υποτέλειας και εθνικισμού πάντα με όριο τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά) και αυτοτελούς επιθετικότητας. Πάντα η ελληνική αστική τάξη είχε τυχοδιωκτικές και ενίοτε επιθετικές και φιλοπόλεμες τάσεις, δεν είναι καινούριο. Οϋτε η ίδια ούτε ο ιμπεριαλισμός της επιφυλάσσουν κάτι καλύτερο από την κατάληξη του 22

εξορύξεις: είναι πολύ βασικό να αποτραπούν οι εξορύξεις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα αλλά αν δεν είναι ελληνική θα γίνουν, είναι τόσο απλό. Αν η ελληνική υφαλοκρηπίδα είναι διεθνής πρέπει να καλέσουμε στην Νέα Υόρκη στα γραφεία του ΟΗΕ για να αγωνιστούμε. Πέφτει μακρυά. Και ελληνική βέβαια αν είναι θα γίνουν αλλά το σενάριο αυτό δεν παίζει γιατί ο ελληνικός αστισμός λέει αυτά τα ρεαλιστικά που λέτε και εσείς. Πως η ελληνική υφαλοκρηπίδα δεν είναι ελληνική, πως, εδώ που τα λέμε, αδικείται η Τουρκία που έχουμε πολλά νησιά και πως, εδώ που τα λέμε, και τώρα που κάναμε συμφωνία με την Ιταλία στα νησιά μας αναγνωρίσαμε περιορισμένα δικαιώματα, άρα και με την Τουρκία το ίδιο θα κάνουμε.

Συνολικά ρε παιδιά, σημιτική ρεαλιστική εξωτερική πολιτική είναι αυτά όλα, δεν έχουν σχέση με κομμουνιστές. Και ναι το TKP/ML να σοβαρευτεί, να καταγγέλει και τον εθνικισμό στην χώρα του.

Κώστας

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Επειδή τώρα δουλεύω και δεν έχω χρόνο να απαντήσω γράφοντας στο κινητό μόνο μια παρατήρηση

Λίγο λιγότερη έπαρση και σεβασμός σ' ένα κόμμα που έχει πληρώσει και πληρώνει με βαθιά παρανομία, μπόλικο αίμα τον αγώνα του για ελευθερία, δημοκρατία και κατά των εθνικισμών και που μέχρι προχθές δικαζόταν στο Μόναχο δεν θα έβλαπτε. Και όταν αποδίδεις πράγματα σε μια οργάνωση καλό είναι να μας λες και που τα βρήκες. Στην περίπτωσή μας στο ΚΚΕ(μ-λ).

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Για ποιο Διεθνές Δίκαιο μιλάς; Αυτό που επικαλούνται οι ιμπεριαλιστές για να μακελεύουν λαούς; Αυτό που επικαλούνται και οι ντόπιοι αστοί σε Ελλάδα και Τουρκία και καθόλου τυχαία; Το ωραίο όμως ξέρεις ποιο είναι; Επικαλείσαι ένα Διεθνές Δίκαιο το οποίο για περιπτώσεις κρατών όπως η Ελλάδα και η Τουρκία που έχουν «αντικείμενες ακτές» ρητά προβλέπει ότι δεν είναι μονομερές δικαίωμα η επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια και η οριοθέτηση μπορεί να γίνει μόνο μετά από διαπραγματεύσεις και συμφωνία των δύο χωρών. Επίσης, για αυτές τις περιπτώσεις των κρατών, το τόσο επικαλούμενο από την ελληνική πλευρά Διεθνές Δίκαιο προβλέπει ότι ούτε η «γραμμή ίσης απόστασης» (δηλαδή το μοίρασμα στη μέση της απόστασης όταν είναι μικρότερη από 24 ναυτικά μίλια) δεν είναι απόλυτος κανόνας, αλλά μπορεί να τροποποιείται με βάση τις «ειδικές περιστάσεις» που τις αφήνει αδιευκρίνιστες, για να κρίνεται προφανώς κατά το ιμπεριαλιστικό δοκούν ποιες είναι αυτές οι «ειδικές περιστάσεις» και πως αξιοποιούνται κάθε φορά. Αν επικαλείσαι αυτό και όχι κάποιο άλλο φανταστικό διεθνές δίκαιο τότε μάλλον είσαι και εσύ υπέρ της συνεκμετάλλευσης! Αυτό το διεθνές δίκαιο επικαλείται και η Αίγυπτος η οποία επίσης αμφισβητεί την υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου αλλά αυτό δεν φαίνεται να πολυπειράζει, άλλωστε είναι σύμμαχος στον αγώνα αποκλεισμού της Τουρκίας από την Ανατολική Μεσόγειο!
Το να επικαλείσαι το Διεθνές Δίκαιο είναι σα να επικαλείσαι το Αστικό Δίκαιο για να υπερασπιστείς τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και του λαού στο εσωτερικό. Λίγο παράδοξο δε νομίζεις; Εκτός και αν θεωρείς ότι το Διεθνές το επιβάλλανε οι λαοί με τον αγώνα τους και ότι ο ΟΗΕ και άλλοι διεθνής οργανισμοί είναι ανεξάρτητοι πέρα, πάνω και κόντρα από τους ιμπεριαλιστές αλλά και τους ανταγωνισμούς τους. Κάτι ουδέτερο σαν το ελληνικό κράτος δηλαδή!
Αποφάσισε. Ή η ντόπια αστική τάξη θα είναι υποτακτική και θα παρακαλάει ή θα έχει "τυχοδιωκτικές και ενίοτε επιθετικές και φιλοπόλεμες τάσεις" απέναντι σε αυτούς που θεωρεί αντιπάλους της, στην προκειμένη απέναντι στους Τούρκους αντίστοιχούς της.
Να αποτραπούν οι εξορύξεις. Συμφωνώ! Αλλά αυτό δεν το εξασφαλίζει η ελληνικότητα της υφαλοκρηπίδας! Δηλαδή η ντόπια αστική τάξη. Άλλωστε και στην υπόλοιπη επικράτεια τα πάντα είναι ξεπουλημένα στο ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο!
Ποια είναι τα ρεαλιστικά που λέμε εμείς και ταυτίζονται με τον "ελληνικό αστισμό"; Εμείς λέμε όχι στην αλλαγή συνόρων, όχι στις ΑΟΖ, όχι στην όποια επέκταση όποια μάσκα «κυριαρχικών δικαιωμάτων» και να φορά. Ο Καμένος που προανέφερα όταν καλούσε εκφράζοντας την κυβέρνησή του και τους πόθους της αστικής τάξης για υπεράσπιση των «εθνικών» συμφερόντων ορματιζόμενος την επέκταση της κυριαρχίας της Ελλάδας σε όλα αυτά βασιζόταν. Όπως και όλος ο αστικός κόσμος. Εμείς παλεύουμε για την ανεξαρτησία από τους ιμπεριαλιστές και να πάρει ο λαός την εξουσία και εδώ και στην Τουρκία και παντού στον κόσμο. Να επιβάλει με την πάλη του ότι δεν θ γίνει κρέας για τα κανόνια τους. Δεν ήξερα ότι αυτά παλεύει και η ντόπια αστική τάξη που δεν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό της πέρα από το πλέγμα της εξάρτησης!

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Ο αντιιμπεριαλισμός ο δικός σου σε οδηγεί σε ολοφάνερο αντιτουρκισμό -ακόμη και η κριτική σου, που δεν θεωρώ ότι οφείλεται σε άγνοια, απέναντι στο TKP/ML αυτό δείχνει- και σε απόψεις που λίγο ως πολύ καλούν την αστική τάξη να πάρει τις ευθύνες της να πάει κόντρα στους ιμπεριαλιστές και να διεκδικήσει πιο σθεναρά αυτά που θεωρεί δίκια της. Η διαφορά σου με αυτή , όπως και όλων αυτών που την κατηγορούν για ενδοτισμό και ότι άλλο ανεξάρτητα από το αν τη θεωρούν εξαρτημένη ή ιμπεριαλιστική, είναι στο πως θα διεκδικήσει περισσότερα σύνορα, περισσότερα εδάφη εκμετάλλευσης, πως θα περιορίσει τους αντιπάλους της στον έλεγχο της περιοχής προς όφελός της (το οποίο όφελος για σας προφανώς ταυτίζεται και με το λαϊκό συμφέρον μιας και είμαστε όλοι μαζί ένα έθνος). Την κατηγορείται για έλλειψη επιθετικότητας! Το δυστύχημα για όλους εσάς είναι ότι από μια μπορεί να εκφράζετε πιο φωναχτά και με μεγαλύτερη άνεση αυτά που θα ήθελε και αυτή σε κάποιο όνειρο καλοκαιρινής νύχτας αλλά από την άλλη δεν υπάρχει εθνική αστική τάξη, έστω και κομμάτια τέτοια, που να ανταποκρίνονται σε αυτό το κάλεσμα! Το οποίο εμμέσως πλην σαφώς οδηγεί σε πόλεμο κι ας μην το λέτε! Όπως και να έχει πάντως την βοηθάτε μια χαρά στο πνεύμα εθνικής ομοψυχίας που θέλει να έχει.

Ανώνυμος είπε...

Τα 12 είναι απολύτως μονομερές δικαίωμα όπως και τα 200 με τον περιορισμό της μέσης γραμμής. Επισης δεν είναι καν 12, είναι περισσότερα, αν μετρήσουμε, όπως λέει το ΔΔ, από την νοητή γραμμή μετά τους κόλπους και τις εσοχές. Δεν το ξέρεις το θέμα, από που ενημερώνεσαι ? Από το TKP/ML ?

Είναι λες σαν να επικαλείσαι το Αστικό Δίκαιο. Το κάνουν οι κομμουνιστές στο εργατικό κίνημα κάθε μέρα. Το κάνουν οι αγωνιστές δικηγόροι στην δίκη της ΧΑ κάθε μέρα. Μιλάς σαν τον τελευταίο καμένο αναρχικό. Υπεράσπιση κατακτήσεων λέγεται. Άμυνα και Αντίσταση λέγεται

Δεν έχεις ιδέα για τα πράγματα που μιλάς. Η ιδεολογική διάβρωση ενός κάποτε κομμουνιστικού πολιτικού χώρου έφτασε μέχρι του να αναμασάει πως το 22 αποδεικνύει πως δεν υπάρχει υποτέλεια.

Συνέχισε τον δρόμο σου χωρίς εμένα. Άλλωστε μου έχεις απαγορέψει να γράφω.

Το κομμουνιστικό κίνημα θα ανασυγκροτηθεί απέναντι στον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο και τον εθνικισμό, κάθε εθνικισμό. Και τον τούρκικο.

Το TKP/ML καλά θα κάνει να τιμάει τους νεκρούς του διαχωριζόμενο από τον τούρκικο εθνικισμό και σεβόμενο τον ελληνικό λαό. Αν θέλει να του αναγνωρίζονται συντροφικές ιδιότητες στην χώρα μας, δεν είναι υποχρεωτικό

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Αυτός αν ήταν στο Μόναχο θα πήγαινε ευχαρίστως ως μάρτυρας κατηγορίας του TKP/ML!

Είναι ικανός να μας κατηγορήσει ότι το άρθρο 15 της διεθνούς σύμβασης για τη θάλασσα το βάλαν τα δύο μλ των δύο χωρών για να εξυπηρετήσουν τον Ερντογάν! Έχει και το θράσος ο επαναστάτης αντιιμπεριαλιστής του πληκτρολογίου, που ανάθεμα αν αυτές τις βλακείες θα είχε ποτέ το θάρρος να τις υποστηρίξει και ζωντανά, να μιλάει για κομμουνισμό και ενάντια σε κάθε εθνικισμό την ώρα που ο αντιτουρκισμός του βγάζει μάτι, πέρα από το ότι αποδίδει κάτι στο ΚΚΕ(μ-λ) -αυτό για το 22- δεν στέκει πουθενά.

Και μας απειλεί κι από πάνω ο ...απαγορευμένος που κατά τα άλλα τον διαβάζουμε εδώ που έχει λογοκριθεί ότι δεν θα συνεχίσει το δρόμο του μαζί μας. Τέτοια απειλή πια! Ασήκωτη!

Δεν τον κόβεις στ' αλήθεια ρε ΑΣΓ μην πάει χαμένη η καταγγελία του! Θα το αντέξουμε ειλικρινά!

Ανώνυμος είπε...

Το άρθρο 15 λέει αυτά που λέω, ακριβώς, όπου είναι από 24 και πάνω 12, κάτω από 24 μέση γραμμή. Διάβασε και το άρθρο 3 που λέει πως δεν ρωτάς καμία χώρα για τα 12 και ζήτα συγνώμη

Κώστας

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Κάθε διεθνή συμφωνία, κάθε δίκαιο, τοπικό ή διεθνές, κάθε νόμος πάντα σηκώνουν μια ερμηνεία κατά το δοκούν. Γι' αυτό και όλοι τα ερμηνεύουν όπως τους βολεύει και στο τέλος χρειάζονται είτε δικαστήρια είτε επιδιαιτητές. Στην προκειμένη περίπτωση οι επιδιαιτητές είναι οι ιμπεριαλιστές οι οποίοι ήδη από τη δεκαετία του '80 έχουν δηλώσει ότι δεν θα δεχτούν τόσο εύκολα την αλλαγή των συνόρων στο Αιγαίο από καμιά πλευρά. Ακόμη πιο ιδιαίτερα οι Ρώσοι από την εποχή που παρίσταναν της ΕΣΣΔ, μιας και τους περιορίζει στα περάσματά τους. Γι' αυτό και η Ελλάδα δεν τα έχει επεκτείνει μέχρι τώρα παρά τους κατά καιρούς λεονταρισμούς, γι' αυτό και η Τουρκία έχει δηλώσει ότι και η ίδια αρκείται στα έξι όπου τα έχει επεκτείνει.

Από εκεί και πέρα η αναφορά σε όλα αυτά από τη μεριά μας δεν έχει να κάνει με την ανάγκη μας να αποδείξουμε ότι έχουμε δίκιο, δεν περιμένουμε να δικαιωθούμε από καμιά διεθνή ή ντόπια κοινότητα. Αλλά ακριβώς για να καταδείξει το ανερμάτιστο της επίκλησης του διεθνούς δικαίου και της ιμπεριαλιστικής - αστικής νομιμότητας για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων. Τα οποία στην περίπτωση τη δική μας δεν ταυτίζονται σε κανένα σημεία με αυτά της ντόπιας αστικής τάξης. Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός ισχυρού εργατικού και λαϊκού κινήματος -και εδώ, και στην Τουρκία, και παντού- που να μπορεί να επιβάλει τα δικά του συμφέροντα, το δικό του δίκαιο. Η λογική του Κώστα έχει οδηγήσει το κομμουνιστικό κίνημα, το εργατικό και λαϊκό κίνημα στην ήττα και στο χάλι που βρισκόμαστε σήμερα.

Όσο για τον Κώστα. Ο πρώτος που πρέπει να ζητήσει συγγνώμη και από εμάς και από το TKP/ML είσαι εσύ. Αν και απαγορευμένος όπως σου αρέσει να καταγγέλλεις (τι σύνδρομο κι αυτό!) γράφεις και δημοσιεύουμε σχόλιά σου τα οποία θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως και προβοκατόρικα αφού μας αποδίδεις πράγματα τα οποία υπάρχουν μόνο στο μυαλό σου και πουθενά αλλού. Ως και εθνικιστές μας λες εμμέσως πλην σαφώς. Το σχόλιο του Ανώνυμου(;) με καλύπτει απόλυτα.

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΓ το ότι σιγά μην μας αφήσει ο ιμπεριαλισμός είναι το εντελώς αντίθετο από αυτό που λέγατε εώς τώρα και ακριβώς αυτό που λέω εγώ. Το ότι δεν θα μας αφήσει ο ιμπεριαλισμός δεν σημαίνει πως θα είναι και νόμιμο. Και το κράτος δεν τηρεί το όποιο εργατικό δίκαιο αλλά παρανομεί, δεν είναι ρεφορμισμός να το λέμε και οι εργαζόμενοι να αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους και τον όποιον βαθμό αυτά έχουν κατοχυρωθεί στο Δίκαιο. Από την άλλη, ένα κομμουνιστικό κόμμα λέει τα όρια που αυτό έχει αλλά δεν λέει να μην γίνει. Γι αυτό ο μαρξισμός μιλάει για οικονομική πάλη, πολιτική πάλη και ιδεολογική.

Δεν σας κατηγόρησα για εθνικισμό, εσύ με κατηγορείς για εθνικισμό. Για ξεκάθαρη και πολύ επιθετική υιοθέτηση του "επαναστατικού" ντεφαιτισμού σας κατηγορώ. Έχετε φτάσει σε ακραίο σημείο, να λέτε πως δεν ... αναγνωρίζετε κυριαρχικά δικαιώματα, δεν σας αφορούν. Μέχρι που φτάνει αυτό ? Αν μπουν τεθωρακισμένα στον Έβρο τι θα κάνουμε, θα τους δώσουμε λουλούδια ? Σε αυτή την ερώτηση, ξαφνικά, και το ΝΑΡ λέει πως όχι, θα αμυνθούμε. Ποιο στελεχιακό δυναμικό, ποιου ΝΑΡ και ποιου ΚΚΕ μλ θα μπορέσει να οργανώσει τον λαό να αμυνθεί και μέσα από τον επίσημο στρατό χωρίς να υποτάσσεται και μέσα από ανεξάρτητο εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα στην προοπτική μετατροπής του σε επαναστατικό ? Αυτά που διαπαιδαγωγούν στελέχη στο "να χάσει η ελληνική αστική τάξη" ?

Ο λαός δεν συμφωνεί με σας και το ΝΑΡ πως δεν υπάρχουν κυριαρχικά δικαιώματα που να τον αφορούν. Καταλαβαίνει πως η οικονομική τους διάσταση είναι μικρή, δεν είναι τσακωμός "για τα πετρέλαια και το ποιος θα μεσιτεύσει τις πολυεθνικές". Τα κυριαρχικά δικαιώματα είναι άμυνα του λαού απέναντι στον ιμπεριαλισμό, επιθετικούς γείτονες και την "αστική" του τάξη που δεν έχει κανένα πρόβλημα από τον ταξικό της κυνισμό να τα παραχωρεί. Θα τα υπερασπιστούμε λοιπόν, σπίτι το σπίτι, καλύβα την καλύβα. "Για μια Ελλάδα απολυτρωμένη από κάθε εξάρτηση και εκμετάλλευση, της δουλειάς και της προκοπής και με έναν πραγματικό παλαικό πολιτισμό". Αλλά ο Ζαχαριάδης δεν το πέταξε αυτό ξαφνικά τον Οκτώβρη του 40, είχε και ένα κόμμα διαπαιδαγωγημένο να το καταλάβει και να το κάνει, αν και είχε και τότε λόγω σύγχυσης με την ΚΔ ντεφαιστικά φάλτσα (Παλιά ΚΕ).

Αλλά το να υπάρχουν οργανώσεις ελληνικές που επηρεάζονται από τον ντεφαιτισμό είναι ένα πρόβλημα. Τούρκικες οργανώσεις, και η δικιά σας αδερφή οργάνωση και του ΚΚΕ, που ανέχονται τον τούρκικο εθνικισμό, ε όχι, αυτό είναι έγκλημα, και δεν θα γίνει ανεκτό. Όχι μόνο δεν ζητάω συγνώμη αλλά λέω πως πρέπει να εκβιαστούν να αλλάξουν στάση με το ζόρι. Εγώ έτσι τιμάω τους νεκρούς του TKP/ML

Κώστας

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Εξακολουθώ να λέω ότι τουλάχιστον δεν έχεις ιδέα για τις απόψεις μας αν δεν το κάνεις με διάθεση πρόκλησης! Δεν έχεις διαβάσει τίποτα από αυτά που λέμε ή το κάνεις επίτηδες από πολιτική εμπάθεια. Αυτά που ισχυρίζεσαι ότι λέμε και τους κάνεις και πολεμική κάποια στιγμή θα πρέπει και να μας τα δείξεις! Που είναι γραμμένα! Χρειάζεται για να φανείς αξιόπιστος να μας πεις από που βγαίνουν τα συμπεράσματά σου για επαναστατικό ντεφαιτισμό. Αυτό ισχύει και για το TKP/ML που εξακολουθείς να λες ότι ανέχεται τον τούρκικο εθνικισμό ενώ έχει πληρώσει πολύ ακριβά την αντίθεσή σε αυτόν! Εντυπώσεις δημιουργείς με αστήριχτα λόγια.

Μπερδεύεις (το σύστημα τουλάχιστον το κάνει εσκεμμένα που παρουσιάζει ακόμη και το FIR ως εθνικό εναέριο χώρο) τα σύνορα, τα εθνικά σύνορα, την εθνική κυριαρχία με τα κυριαρχικά δικαιώματα. Όταν λέμε καμιά αλλαγή συνόρων σε έδαφος, θάλασσα και αέρα μιλάμε για παραχώρηση εθνικού εδάφους; Όταν το σύστημα και το δίκαιό του μιλάει για κυριαρχικά δικαιώματα αναφέρεται σε δικαιώματα πέραν του στάτους των συνόρων που υπάρχει σήμερα. Μιλάει ξεκάθαρα για επέκταση της κυριαρχίας του γεωπολιτικής και οικονομικής σε βάρος άλλων. Αυτό κάνουν οι ντόπιες αστικές τάξεις με επιδιαιτητές τους ιμπεριαλιστές δημιουργώντας παράλληλα και αντίπαλες συμμαχίες μεταξύ τους. Αυτό εσύ το λες "άμυνα του λαού"; Ποια ακριβώς καλύβα θα υπερασπιστούμε στα 200 μίλια των ΑΟΖ;

Το ζητούμενο είναι τι κάνει η Αριστερά και το Κομμουνιστικό Κίνημα ώστε ο λαός να είναι έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο. Και σε αυτό απάντηση δεν μπορεί να δώσει καμιά προετοιμασία για πόλεμο προς χάρη των ΑΟΖ και ότι άλλο σκαρφίζονται οι ιμπεριαλιστές και οι ντόπιοι πράκτορές τους. Με τη σημερινή κατάσταση του κινήματος μαύρο φίδι που μας έφαγε! Όλα τα άλλα περί του τι θα γίνει σε περίπτωση πολέμου, στα οποία το πρώτο βιολί το έχει το ΚΚΕ, είναι ασκήσεις επί χάρτου και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε για να αποφευχθεί η συζήτηση στο ερώτημα "που είναι ο λαός;" και για να καλυφθεί η ολοφάνερη στοίχιση στο "εθνικό" αφήγημα του συστήματος. Η ύπαρξη ισχυρού κινήματος, στην Ελλάδα και διεθνώς, είναι η βασική λεπτομέρεια που λείπει σε σχέση με το '40!

Εδώ αναφερόμαστε στο ΚΚΕ(μ-λ). Το τι κάνει το ΝΑΡ, το ΚΚΕ και κάθε άλλη δύναμη είναι δικό τους θέμα και έχουμε εκφράσει πολύ ξεκάθαρα την άποψή μας. Δεν γίνεται να μας κάνεις πολεμική και να "απαντάς" σε μας με βάση τις θέσεις άλλων οργανώσεων!

Ανώνυμος είπε...

Καθόλου δεν τα μπερδεύω, τα εθνικά σύνορα είναι στα 12 μονομερώς, η υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ είναι στα 200, η υφαλοκρηπίδα χωρίς καμία ανακήρυξη και διαπραγμάτευση. Μοναδική πιθανή γραμμή της κομμουνιστικής αριστεράς είναι πως η γνωμη του ιμπεριαλισμού και της τούρκικης αστικής τάξης στο πότε πως και αν θα ασκήσουμε την πλήρη κυριαρχία μας στα 12 και τα οικονομικά μας δικαιώματα στα 200 δεν μας αφορά και πως θα αντιταχτούμε στο μπλοκ ιμπεριαλισμού και των 2 αστισμών και στο σχέδιο του για συγκυριαρχία με παραχώρηση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, εώς και σκληρού πυρήνα εθνικής κυριαρχίας, υπό ιμπεριαλιστικό έλεγχο.

Αν το ΚΚΕ μλ λέει αυτά ακριβώς σταματήστε να γράφετε τα αντίθετα. Δεν φταίω εγώ, φταίτε εσείς, αυτοσυκοφαντείστε. Αν δεν λέει αυτά ξέρω πολύ καλά τι λέει. Σταμάτα τις συνδικαλιές και το κρυφτούλι, οι κομμουνιστές το θεωρούν ανάξιο να κρύβουν τις απόψεις τους

Αυτές οι πέτρες δεν βολεύονται κάτω από τα ξένα βήματα.

Αγαπάμε την Ελλάδα περισότερο από τους κατηγόρους μας και το αποδείξαμε όταν κινδύνευε η ακεραιότητα της.

Οι ποιητές μας και οι ήρωες μας μας έχουν δεσμεύσει αιώνια. Θα υπερασπιστούμε την πατρίδα μας και ας μην έχουμε κομμουνιστικό κίνημα στην Ελλάδα και διεθνώς.

Ποια καλύβα στα 200 ? Τα ελληνικά νησιά περιτριγυρισμένα από μια τούρκικη ΑΟΖ, με κουτσουρεμένα εθνικά ύδατα και οικονομική ζωή, με έλεγχο των τηλεπικοινωνιών τους και των κάθε λογής ενεργειακών δικτύων, πιο κοντά στην Τουρκία παρά την Ελλάδα, με την Τουρκία σε καθεστώς Τελωνειακής Ένωσης με την Ελλάδα, με άλλους βαθμούς ελευθερίας για την παρουσία του τούρκικου πολεμικού ναυτικού δεν θα είναι ελληνικά σύντομα. Δεν ειναι θεωρία, είναι σχέδιο, το λένε, εκτός από την ΑΟΖ υπάρχουν λένε κατοικημένα νησιά θολού καθεστώτος. Τα οποία τα έχει κάνει και ο ιμπεριαλισμός, με την συνενοχή της Ελλάδας, στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και υπερσυγκέντρωσης παντός είδος πρακτόρων, ακροδεξιάς, ΜΚΟ και δεν συμμαζεύεται. Επίσης δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος η Ελλάδα να παραιτηθεί για πάντα από τα εξορυκτικά της δικαιώματα. Δεν μπορώ εγώ σήμερα να αποκλείσω την πιθανότητα σε 50 χρόνια μια Λαική Εξουσία να πρέπει να τα εκμεταλλευτεί. Τελος υπάρχει το ιδεολογικό στοιχείο, ο λαός εισπράτει there is no alternative. Βλέπει πως οι ίδιοι που ακρωτηριάζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα και την σκληρή του κυριαρχία είναι οι ίδιοι που βάζουν τα μνημόνια της υποτέλειας, της φτωχοποίησης, της παραγωγικής αποσάρθρωσης.

Μιλάμε για συνολικό Βατερλώ και συνθηκολόγηση της Αριστεράς, του λαού, των Κομμουνιστών και για κίνδυνο εθνικής εξαφάνισης

Κώστας