08 Ιουλίου 2020

ΞΑΝΘΗ | Μαζική παρέμβαση με μικροφωνική ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις


Μαζική παρέμβαση με μικροφωνική ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις έγινε την Τρίτη 7/7 στη Ξάνθη. Στην παρέμβαση καλούσαν και συμμετείχαν ο Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης και η Επιτροπή για το Δικαίωμα στη Διαδήλωση με κοινό κείμενο, καθώς και το ΠΕΛΟΤΟ, το Αυτόνομο Σχήμα και το Αυτόνομο Στέκι με δικό τους κάλεσμα. Μετα την παρέμβαση μέλη της Επιτροπής και του Συλλόγου έκαναν αφισοκόλληση και μοίρασμα προκήρυξης στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Η παρέμβαση αποσκοπούσε στην καταγγελία του νομοσχεδίου για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων-διαδηλώσεων, στην ενημέρωση του κόσμου και στην προπαγάνδιση της συγκέντρωσης της Πέμπτης (19:00 κεντρική πλατεία).

Παράλληλα η οργάνωση του ΚΚΕ(μ-λ) συνέχισε τις αυτόνομες παρεμβάσεις της για το νομοσχέδιο, με διακίνηση προκήρυξης σε μειονοτικά καφενεία (που συγκεντρώνουν εργατόκοσμο) συνδέοντας την πολιτική της εκμετάλλευσης και του εθνικισμού με την πολιτική της φασιστικοποίησης και της προσπάθειας να τεθούν σε παρανομία οι αγώνες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: