08 Ιουλίου 2020

ΑΘΗΝΑ | ΜΑΖΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Με μια μαζική πορεία στο κέντρο της Αθήνας, νεολαία, σωματεία και οργανώσεις της Αριστεράς και του αναρχικού χώρου απάντησαν στα σχέδια της κυβέρνησης να απαγορευτούν οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις.

Στη πορεία συμμετείχε το ΚΚΕ (μ-λ) και η Ταξική Πορεία φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην απροκάλυπτη φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής που δρομολογείται.

Η διαδήλωση πορεύτηκε από τα Προπύλαια, όπου καλούνταν η συγκέντρωση, προς το Σύνταγμα στοχεύοντας στην καταγγελία της κεντρικής πολιτικής που παράλληλα με τον τον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλει, χτυπάει δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες προκειμένου να θωρακιστεί απέναντι στον εχθρό-λαό.

Η συμμετοχή περίπου 5000 διαδηλωτών καθώς και οι μαζικές κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρες καθώς αναδεικνύουν ότι οι διαθέσεις του λαού και της νεολαίας να διεκδικήσει τα δικαιώματά του και να αντισταθεί στη βάρβαρη επίθεση που βιώνει είναι και παραμένει ζωντανή! Αποτελεί αναγκαιότητα κάθε δημοκράτης, νεολαίος και εργαζόμενος να παλέψει αυτό το νομοσχέδιο-έκτρωμα να μην περάσει, συμβάλλοντας και στη διαμόρφωση ευνοϊκού συσχετισμού για την επόμενη μέρα! Μόνο με αγώνες μπορούμε να κατοχυρώσουμε ό,τι κερδήθηκε στο δρόμο! Οι διαδηλώσεις δεν καταργούνται! Έξω από κοινοβουλευτικές αυταπάτες και λογικές προτασεολογίας, που το σύστημα αξιοποιεί σε ανώδυνες για αυτό λύσεις, είναι κρίσιμο να βάλουμε τις αντιστάσεις μας κλιμακώνοντας τις δράσεις μας μέσω της συμμετοχής στις επερχόμενες κινητοποιήσεις

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται αύριο με συγκέντρωση στις 11:30 στα Προπύλαια κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων καθώς και την Πέμπτη το απόγευμα.




Created with flickr slideshow.



Δεν υπάρχουν σχόλια: