11 Ιουλίου 2020

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΕΙ ΤΕΙ | Η επίθεση της αστυνομίας στο μπλοκ μας δεν θα γίνει το αριστερό άλλοθι του ΣΥΡΙΖΑ


Καταγγελία για την βάρβαρη αστυνομική καταστολή στις 9/7

Για τα γεγονότα

Την Πέμπτη 09/07/2020, κατατέθηκε στη βουλή προς ψήφιση το νομοσχέδιο για την ποινικοποίηση και την απαγόρευση των διαδηλώσεων. Την ίδια μέρα είχαν καλεστεί από επιτροπές, οργανώσεις, συλλογικότητες και κινήσεις, συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις ενάντια σε αυτό το νομοσχέδιο που ουσιαστικά θέλει να απαγορεύσει στο λαό και τη νεολαία να διαδηλώνουν και να διεκδικούν.

Η πορεία χτυπήθηκε άγρια στη Βουλή και έσπασε σε διάφορα κομμάτια. Η αστυνομία προχώρησε στη ρίψη τόνων από χημικά, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης και προσπάθησε με κάθε τρόπο να σπάσει τη μαζικότατη πορεία.

Το μπλοκ των Αγωνιστικών Κινήσεων κατάφερε να συνεχίσει την πορεία προς την οδό Πανεπιστημίου και τα Προπύλαια. Στη διαδρομή η μηχανοκίνητη δολοφονική ομάδα Δράση τρομοκρατούσε, προπηλάκιζε και έκανε εφόδους με ρόπαλα και δακρυγόνα στο μπλοκ μας. Έχουν ήδη κυκλοφορήσει αρκετά βίντεο στο διαδίκτυο, όπου φαίνεται ξεκάθαρα ο δολοφονικός τρόπος με τον οποίο επιτέθηκαν στο μπλοκ μας, το οποίο συσπειρωνόταν από φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενους, αλλά και κόσμο ο οποίος προσπαθούσε να προφυλαχτεί από την καταστολή της αστυνομίας. Παράλληλα, η αστυνομία έκανε συλλήψεις γύρω από το μπλοκ και ξυλοφόρτωνε με συμμορίτικο τρόπο όποιον αντιδρούσε. Μπροστά στην αντίδραση μας σε σύλληψη διαδηλωτή στα Προπύλαια (στο ύψος της οδού Ρήγα Φεραίου) και ενώ είχαν έρθει και άλλα οργανωμένα φοιτητικά μπλοκ από την οδό Ακαδημίας, οι μηχανοκίνητες ομάδες έπεσαν χωρίς κανένα δισταγμό πάνω στο μπλοκ των Αγωνιστικών Κινήσεων και τραυμάτισαν αρκετούς φοιτητές και φοιτήτριες, ενώ παράλληλα προχώρησαν σε συλλήψεις και μπροστά στα μάτια μας φόρτωναν στους συλληφθέντες τσάντες με πέτρες.

Δεν θα στηθεί το παιχνίδι τους στις δικές μας πλάτες!

Η προσπάθεια που συντελείται από χτες το βράδυ από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ να βγάλουν πολιτική υπεραξία από τα ανοιγμένα κεφάλια των συντρόφων μας και τον συναγωνιστών άλλων εξωκοινοβουλευτικών οργανώσεων είναι προκλητική. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ένα βαθιά αντιδραστικό, αστικό μόρφωμα το οποίο καμία σχέση δεν έχει με το λαϊκό κίνημα όσο και αν προσπαθεί να το οικειοποιηθεί. Από την άλλη, η ΝΔ προσπαθεί με κάθε τρόπο να παρουσιάσει τις λαϊκές αντιδράσεις σαν κάτι ελεγχόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δεν πρέπει να ξαναβρεθεί στο τιμόνι της εξουσίας. Σε αυτό το παιχνίδι σκοπιμοτήτων, εντυπώσεων και μικροπολιτικής δεν μπαίνουν οι αριστερές δυνάμεις. Οι δικές μας πλάτες, τα πανό μας, τα μπλοκ μας και οι αγώνες μας δεν μπαίνουν σε αυτό το στημένο παιχνίδι. Αλώστε, και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ ξέρουν ποιοι είμαστε και δεν μπερδεύονται. Είμαστε οι ίδιοι που εδώ και αρκετές εβδομάδες απαιτούμε να κατοχυρωθούν τα μαθήματα του εξαμήνου χωρίς εξετάσεις λόγω της πανδημίας και το σύστημα έχει βάλει όλες τις πληρωμένες πένες του να μας σπεκουλάρουν.

Το όργιο καταστολής που ζήσαμε χτες δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό αστυνομικής βίας, αλλά συνειδητή πολιτική επιλογή κάθε κυβέρνησης σε αυτό το σύστημα, όπως και του ΣΥΡΙΖΑ πριν από τη ΝΔ, καθώς ο ρόλος της αστυνομίας είναι να καταστέλλει τον λαό, τη νεολαία και όποιον αγωνίζεται. Μάλιστα, δεν έχουμε καμία αυταπάτη για το αν στη θέση του πολιτικού χαμαιλέοντα Χρυσοχοΐδη μπει άλλος υπουργός ΠΡΟΠΟ, τότε θα αλλάξει χαρακτήρα η καταστολή, θα ελαφρύνει, ή ακόμα και δεν θα είναι αυθαίρετη. Αντίθετα, ξέρουμε ότι είτε με Συριζαίους υπουργούς είτε με Νεοδημοκράτες, είτε ακόμα και με υπουργούς του ΚΙΝΑΛ η καταστολή θα συνεχίσει αμείωτη απέναντι στον εχθρό λαό και τη νεολαία. Γι’ αυτό και δεν παρασυρόμαστε από τις κραυγές του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων της αντικαπιταλιστικής τάχα αριστεράς για παραίτηση του Χρυσοχοΐδη. Αλλά απαιτούμε να καταργηθεί ο νόμος που μας απαγορεύει να παλεύουμε και να διαδηλώνουμε.

ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ!

Ο νόμος αυτός που ψηφίστηκε πρέπει να ανατραπεί. Πρέπει η πολιτική της κυβέρνησης και του συστήματος που εκπροσωπεί να δεχθεί ΗΤΤΑ. Να αναγκαστεί σε υποχώρηση και αναδίπλωση, κάτω από το βάρος των πιέσεων της νεολαίας, του λαού και του οργανωμένου λαϊκού κινήματος. Σε αυτή τη κατεύθυνση δεν χωράει η δημιουργία αυταπατών αλλά και η λογική της υποχώρησης, που έχουν ήδη ξεκινήσει αρκετοί της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του ΚΚΕ για νόμο που «θα μείνει στα χαρτιά». Καμία υποχώρηση, τώρα παλεύουμε! Ο νόμος αυτός ήρθε για να εφαρμοστεί από το σύστημα. Δεν χωράει λοιπόν καμία αυταπάτη για φιλολαϊκότερες κυβερνήσεις, οι οποίες θα τον ακυρώσουν. Οι νόμοι ανατρέπονται με αγώνες και όχι με έναν καλύτερο κοινοβουλευτικό συσχετισμό.

ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ!

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ!

Αυτή τη στιγμή το σύστημα βρίσκεται σε μία από τις μεγαλύτερες δομικές του κρίσεις, δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο και προσπαθεί να επιβιώσει όπως έκανε πάντα. Παρασιτώντας πάνω στον εργαζόμενο λαό, κλέβοντας από αυτόν κατακτήσεις και δικαιώματα. Δεν είναι τυχαία η περίοδος ψήφισης του νομοσχεδίου ενάντια στις διαδηλώσεις. Το σύστημα και η αστική του τάξη ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει για να επιβιώσει εις βάρος μας, και ξέρει πως τα μέτρα που έρχονται θα προκαλέσουν αντιδράσεις. Εξοπλίζονται νομικά και φυσικά, με κάθε τρόπο, γιατί η πραγματικότητα είναι ότι μας φοβούνται. Μας φοβούνται όταν οργανωνόμαστε, μας φοβούνται όταν είμαστε μαζί και από κοινού διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν. Γι' αυτό ακριβώς κι εμείς δεν τρομοκρατούμαστε! Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας στις διαδηλώσεις, στις απεργίες, στις συγκεντρώσεις, στις πορείες, στον πολιτικό λόγο και στην πολιτική δράση. Θα συνεχίσουμε αγωνιστικά και αποφασιστικά να διαδηλώνουμε και να απεργούμε, γιατί είναι ένα δικαίωμα που κανείς δεν μπορεί να μας το στερήσει!

Κάτω ο αντιδραστικός - αντιδημοκρατικός νόμος για τις διαδηλώσεις.

Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων

http://www.agonistikeskiniseis.org/

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς για σας ο σύριζα είναι αριστερά και σαν ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ έσφαξε τον λαό 4.5 χρόνια. Τον στηρίξατε στις πλατείες με τους φασίστες το 2011 12 και το ίδιο κάνετε και σήμερα δίνοντας του χέρι βοήθειας. Οποιος θέλει να απεγκλωβιστεί απο αυτή την ξεφτίλα ένα δρόμο έχει. Η Λαική συμμαχία είναι εδώ με μοναδικό κριτήριο το ταξικό. Τα υπόλοιπα τα λύνει η ταξική πάλη και ζύμωση. Να η λύση λοιπόν για όποιον δεν θέλει να έχει τον σύριζα δίπλα του και όσους προσφέρουν χέρι βοήθειας στον καπιταλισμό. Εμπρός λοιπόν όλοι στον αγώνα. ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ.

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Δυστυχώς για εσένα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι γέννημα θρέμμα του κόμματός σου. Όσο για το αν στηρίξαμε τους φασίστες και τον ΣΥΡΙΖΑ το 2011 και το 2012, τότε δηλαδή που ο λαός ήταν κατά χιλιάδες στους δρόμους και έδινε μάχες, πες τα στο Ριζοσπάστη που καταδίκασε τις επιθέσεις εναντίον μας.

Ελεύθερο πεδίο στους φασίστες ανάμεσα σε άλλους άφησε και το κόμμα σου με την απόφασή του όχι απλά να μη συμμετέχει σε αυτό το μεγάλο ξεσηκωμό του λαού αλλά και να το καταγγείλει, την αντίληψη ότι οι εκλογές είναι λύση, αβαντάροντας τον ΣΥΡΙΖΑ, την στήριξε με πάθος και το κόμμα σου και μάλιστα με συγκέντρωση στην Ομόνοια την επόμενη των μεγάλων συγκρούσεων στο Σύνταγμα.

anthropos είπε...

Θεωρώ απαράδεκτο να χτυπιέται κόσμος που δεν είχε πού να κινηθεί,και το ΚΚΕ να συνεχίζει τη συγκέντρωση με....λαϊκό πρόγραμμα. Όπως θεωρώ απαράδεκτο να χαρακτηρίζεις προβοκάτορες μια συγκέντρωση μπορεί και πιο μεγάλη από του Συντάγματος και την Τρίτη και την Πέμπτη και να δίνεις δια στόματος Παφίλη συνταγές στην κυβέρνηση πως έπρεπε να τους έχει σταματήσει πριν φθάσουν στη Βουλή.Και όσο για το τι θεωρούμε εμείς το ΣΥΡΙΖΑ,αυτό για όσους μας παρακολουθούν είναι σαφές.Δεν ξέρω πόσο είναι σαφές σε όσους θέλουν να γίνουν ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ αν μπορούν να δουν την προοπτική.Οσο για τις πλατείες,γιατί να μην παρεμβαίνατε στο λαό να του δώσετε...ταξική κατεύθυνση να μην πριμοδοτηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ;Αλλά εύκολο να μιλάς για το λαό και να απέχεις από εκεί που είναι ο λαός.

Ανώνυμος είπε...

Το ΚΚΕ δεν είχε καμία συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Συγκέντρωση είχαν οι Ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και συμμετέχουν και οι Κομμουνιστές. Πολύ σωστά συνεχίστηκε η συγκέντρωση με λαικό πρόγραμμα την περιφρουρήσαμε απο το οργανωμένο σχέδιο για την διάλυση της απο τους προβοκάτορες και την αστυνομία που όπως πολύ σωστά είπε ο σ.Παφίλης η αστυνομία επίτηδες τους έσπρωχνε στην συγκέντρωση των εργατών ωστε να βρει πάτημα να διαλύσει την συγκέντρωση. Μπορούσε να τους έχει διαλύσει και μαζέψει πριν φτάσουν στο Σύνταγμα. Δεν τσιμπάμε....

Ανώνυμος είπε...

Οσο για τον σύριζα αν θέλαμε να γίνουμε θα είχαμε γίνει το 2012....Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε....πήραμε στο παρελθόν.... Για τις πλατείες με τους φασίστες τα είπαμε. Για το ΠΑΜΕ και την Κοινωνική Συμμαχία και την 21 χρόνια δράση τους μία μόνο κουβέντα. Δεν γυρνάμε με τίποτα στο χύμα στο οπορτουνιστικό κύμα που ίσχυε πριν το 1991..... Το κατάλαβες.....

Ανώνυμος είπε...

Και μόνο που μιλάς για συγκέντρωση του ΚΚΕ που ξέρεις πως δεν υπήρχε δικαιώνεις απόλυτα τις θέσεις μας ως προβοκατόρικος μηχανισμός να κάψει την Αθήνα για να μπορέσει το καπιταλιστικό κράτος να διαλύσει την συγκέντρωση σπρώχνοντας του προβοκάτορες μέσα στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και έχεις το θράσος να ζητάς να την διαλύαμε μόνοι μας. Δεν σας πέρασε και δεν θα σας περάσει.

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Ευχαριστούμε για την επιβεβαίωση όσων λέμε για τη στάση του ΠΑΜΕ μη σου χαλάσουμε το χατήρι! Να το λέμε έτσι, και όχι ΚΚΕ, άνθρωπε! Έχει διαφορά ουσίας!

Όλοι όσοι χτυπήθηκαν την Πέμπτη καλώς χτυπήθηκαν από την αστυνομία, άλλωστε προβοκάτορες ήταν και είναι. Καλώς φορτώθηκαν και οι συλληφθέντες έως και κακουργήματα. Άλλωστε στημένο είναι και αυτό από το παντοδύναμο σύστημα. Προβοκάτορες ήταν και είναι και αυτοί οι νεολαίοι. Τα πάντα συντείνουν στο να χτυπηθεί το ΚΚΕ.

Συγχαρητήρια για τη στήριξη της προβοκατορολογίας του Χρυσοχοϊδη!

Ανώνυμος είπε...

Οποιος ήθελε να διαδηλώσει το ΠΑΜΕ ήταν εκεί με μοναδικό κριτήριο το ταξικό και τίποτα άλλο. Δεν ζητάμε απο κανένα να γίνει Κομμουνιστής. Ποιός ξεκίνησε να κάψει την Αθήνα το ΠΑΜΕ.... Οχι βέβαια σε καμία περίπτωση. Επρεπε λοιπόν να βρεθούν οι προβοκάτορες. Εκτος και αν δεν είδες τις φωτιές... τότε εντάξει δεν ήσουν εκεί κανένα πρόβλημα.

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Οι προβοκάτορες ποιοι είναι; Και ποιοι τους βρήκαν; Αυτοί που αύριο θα δικαστούν στην Ευελπίδων είναι προβοκάτορες; Καλώς τους συνέλαβε η αστυνομία; Καταδικάζεις ναι ή όχι τη γενικευμένη καταστολή; Απλά ερωτήματα και εδώ!

Ανώνυμος είπε...

Ασφαλώς και είναι απλά όλα. Αυτοί που επιχείρησαν να κάψουνε την Αθήνα και η αστυνομία τους έσπρωχνε μέσα στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για να χτυπηθούν οι εργάτες και να διαλυθεί η συγκέντρωση ήταν οργανωμένο σχέδιο απο το αστικό κράτος που δεν πέρασε. Μπορούσε να τους σταματήσει και μαζέψει νωρίτερα πριν φτάσουν στο Σύνταγμα. Αυτά και το σχέδιο καταστολής της Εργατικής συγκέντρωσης δεν πέρασε και δεν θα περάσει.

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Εγώ άλλο ρώτησα αλλά η μηχανή αναπαραγωγής σχολίων δεν παίρνει χαμπάρι!

Ανώνυμος είπε...

Κόσμος χτυπήθηκε άσχημα, διαδηλωτές συνελήφθησαν και το ΚΚΕ παίρνει τα εύσημα του Χρυσοχοιδη και του Σκάι. ΤΑ ΞΕΦΤΙΛΙΚΙΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ. Βγάλτε μια ανακοίνωση για τους συλληφθέντες ρε ντροπή της αριστεράς.Που το μόνο που σας νοιάζει είναι να σας εξαιρεσουν από το νομοσχέδιο.

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση πήρες πεντακάθαρη σε όλα. Αν δου σου αρέσει δεν πειράζει.

ΣΡ είπε...

Απαντάει.. λέει ξεκάθαρα (και ζητάει πλεον μέσα στη βουλή) πως ότι δεν είναι μέσα στην αλυσίδα του ΠΑΜΕ ή του ΚΚΕ είναι προβοκατορικο και συνεπώς καλό είναι τα ματ και οι μηχανές να τους τσακίσουν. Από τη μια ο ΣΥΡΙΖΑς εκμεταλλεύεται την καταστολή και το παίζει δημοκράτης (του κώλου θα έλεγα.. μιας και τα δικά του ματ δεν έκαναν λίγα) και από την άλλη έχουμε το αριστερό άλλοθι στον Χρυσοχοΐδη από τον φίλο μας εδώ.. κοινοβουλευτική δημοκρατία σε όλο της το μεγαλείο

Dim είπε...

Αυτός ο κύριος Ανώνυμος σε ποια διαδήλωση ήταν; Ας κανουμε την υπόθεση ότι εχει δίκιο στην εκτίμηση του. Ας εξηγησει το επιχειρησισκό σχέδιο της κυβέρνησης που έβγαλε απο την Βουκουρεστίου τους πραιτωριανούς κι αντι να αφήσει διεξοδο προς την Πανεπιστημίου εμβόλισε τα μπλοκ στην Μ.Βρετ. και διελυσε την συγκέντρωση με αποκορύφωμα την δολοφονικη επίθεση της ομαδας Δελτα στο μπλοκ του ΚΚΕ(μ-λ) που ήταν το μόνο που συγκροτημενα υποχωρησε στην Πανεπιστημίου. Υπάρχει και το αντιστοιχο οπτικο υλικό που επιβεβαιώνει τα παραπάνω. Στην περίπτωση του ΚΚΕ απο ποια μερια οι κατασταλτικές δυναμεις επιχειρησαν να διαλύσουν τα μπλοκ του; Απο ποιο στενο καθετο στην Αμαλίας εκαναν εφοδο οι πραιτωριανοι; Απο που επεσαν οβίδες κροτου λαμψης και δακρυγόνα; Αντιστοιχο οπτικο υλικο με αυτό που δειχνει τις επιθεσεις στην Πνεπιστημιου θα βοηθουσε. Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν θα μπορουσε να γίνει χτύπημα. Δεν εγινε όμως και υπαρχει πολιτικη εξηγηση γι αυτο. Τα ευσημα του Χρυσοχοίδη για την σταση του ΚΚΕ δεν ειναι απο μόνα τους αποδειξη πολιτικής συμφωνίας. Καμια επίθεση δεν δεχτηκε το ΚΚΕ στην διαδήλωση της Πεμπτης. Και το πιο σοβαρό. Οι λεγόμενες ταξικές δυναμεις δεν επιχειρησαν να προστατεψουν τους διαδηλωτες που τα δικα τους κεφαλια ανοιξαν και εσπασαν τα πλευρα τους απο την μανία των δυναμεων καταστολής. Ντροπη. Ειστε πολιτικα αχρηστοι για τις σημερινες ααιτησεις του λαικου κινηματος και της ανασυγκρότησης του εργατικου επαναστατικου κινηματος. Πολυ φοβαμαι οτι θα ειστε οι επομενοι καλεσμενοι στα σαλονια της αστικης ταξης. Και θα φορατε και γραβατες.....

Ανώνυμος είπε...

Η Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ δέχτηκε επίθεση απο τους προβοκάτορες που σκοπό είχαν να κάψουν την Αθήνα και η αστυνομία του έσπρωχνε προς την συγκέντρωση για αυτό ακριβώς τον λόγο. Η Περιφρούρηση του ΠΑΜΕ προστάτεψε τον κόσμο σταματώντας τους προβοκάτορες. Αν η αστυνομία ήθελε μπορούσε να τους είχε μαζέψει πολύ νωρίτερα. ΟΙ Ταξικές δυνάμεις έχουν την εμπειρία αντιμετώπισης όλων των κατασταλτικών μηχανισμών του καπιταλισμού. Η Ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος γίνεται στην Κοινωνική συμμαχία βήμα βήμα. Οσο για τα σαλόνια της Αστικής τάξης το αποδείξαμε το 2012.... Ουτε σύριζα μας λένε ούτε καμία σχέση με αριστερά έχουμε. ΚΚΕ.

Ανώνυμος είπε...

Ασφαλώς και τα ξεφτιλίκια ανήκουν στους προβοκάτορες που ήθελαν να κάψουν την Αθήνα. Να τους χαίρεσαι. Οσο για την αριστερά να την χαίρεσαι.

Ανώνυμος είπε...

Οποιος ήθελε να διαδηλώσει η θέση του ήταν στο ΠΑΜΕ. Δεν ζητάμε πιστοποιητικά απο κανένα ούτε να γίνει κομμουνιστής. Μοναδικό κριτήριο το ταξικό. Αυτό φοβάται ο καπιταλισμός το οργανωμένο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα που δεν εγκλωβίζεται σε εναλλαγές αστικών κυβερνήσεων και βάζει στο στόχο του την ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής. Σε συνθήκες ...αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.... δεν θα βρεθεί άλλοθι να χτυπηθούν οι συγκεντρώσεις όσοι προβοκάτορες και να βρεθούν θα αποτύχουν.

anthropos είπε...

Προφανώς ανώνυμε,πίσω από την ανωνυμία κρύβεις την ταυτότητα σου για να μην εκτεθείς για την απεριόριστη πολιτική ανοησία που μοστράρεις ως άποψη.Πιθανά βρίσκεσαι και σε λάθος χώρο ενημέρωσης.Ο 902 μπορεί να σε καλύψει πλήρως και να αναμασάς ελεύθερα τις κοινότυπες σου εκφρασεις.Ξέρεις,λυπάμαι που θα στο πω,αλλά έτσι κι άλλιως κάποτε θα το μάθεις!Οσοι αγωνιστές αναφέρονται στον κομμουνισμό,και στις ταξικές δυνάμεις,εδώ και χρόνια (απο το 56 μην σου πω)έχουν κόψει τις παρτίδες τους με το ΚΚΕ που μόνο σαν πραξικοπημα κουβαλάει το όνομα.Ξέρεις,το ΚΚΕ δεν είναι σίγουρα κομμουνιστικό.Ετσι κι αλλιώς θα το μάθαινες κάποτε...Οποιος θέλει να προσπαθεί να είναι κομμουνιστής,συγκρουεται με το σύστημα,δεν συνδιαλέγεται,ούτε κάνει δηλώσεις νομιμοφροσύνης για να νομιμοποιηθεί.Κι όμως,αγαπητέ,έγινε κι αυτό,με πρωθυπουργό τον Καραμανλη.Οποιος θέλει να λέγεται κομμουνιστής,πηγαίνει εκεί που βρίσκονται οι μάζες και προσπαθεί να δώσει κατεύθυνση.Δε σέρνεται πίσω από το σύστημα να του δώσει ρόλο.Οργανώνει την πάλη του λαού και δεν τον καλεί να διορθώσει την ψήφο του.Εκεί που χτυπιέται ο λαός προτάσσει τις δυνάμεις του και δεν το βάζει στα πόδια!Ασε τώρα,πού να σου λέω!Ψάξε να μάθεις.Αλλά ψάξε,μην αναμασάς,Μην μηρυκάζεις!Αντε ανθρωπέ μου!