23 Ιουλίου 2020

ΧΑΝΙΑ: Ο αγώνας ενάντια στις αμερικανονατοϊκές βάσεις επιτακτική ανάγκη του σήμερα


Η κυβέρνηση της ΝΔ κτυπάει με ΜΑΤ και δακρυγόνα τη συγκέντρωση της συντονιστικής επιτροπής των φορέων κατά των ξένων βάσεων, έξω από τη Νομαρχία Χανίων, μέρα ψήφισης της νέας συμφωνίας για τις βάσεις. Χιλιάδες Χανιώτες διαδηλώνουν την επόμενη μέρα ενάντια στην κρατική βία και καταστολή, καταγγέλλουν τους τραυματισμούς και βροντοφωνάζουν για άλλη μια φορά, ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ,ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ.

30 χρόνια μετά η χώρα έχει γεμίσει στρατιωτικές βάσεις, από την Αλεξανδρούπολη, ως τη Σούδα. Έχει μετατραπεί σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ, ενώ τα ιμπεριαλιστικά δεσμά αλυσοδένουν το λαό σε επικίνδυνες ράγες.

Τα τελευταία χρόνια το λιμάνι της Σούδας εκσυγχρονίζεται για να υποδέχεται περισσότερα πυρηνοκίνητα τερατόπλοια, ενώ επεκτείνονται οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Ακρωτήρι.

Η ανατολική Μεσόγειος έχει μετατραπεί σε πεδίο ανταγωνισμού των ιμπεριαλιστών, οι οποίοι είτε ενισχύουν , είτε εκμεταλλεύονται τον αντιδραστικό ανταγωνισμό των αστικών τάξεων Ελλάδας Τουρκίας, ενώ εμπλέκουν τους δυο λαούς στους πολεμικούς τους σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς.

Ο αγώνας ενάντια στις στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ ΝΑΤΟ, ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση, για την ειρήνη στην περιοχή μας είναι αγώνας του σήμερα. Είναι αγώνας για τη ζωή, τη φιλία και την αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς.

Η προκήρυξη που μοίρασε η ΚΟ Χανίων του ΚΚΕ(μ-λ) στις 24 Ιούλη 1990 στο μαζικό συλλαλητήριο είναι επίκαιρη ακόμη και σήμερα.

Γεωργία Θάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: