15 Σεπτεμβρίου 2020

Όταν ο γάλος … φουσκώνει

Όσοι παρακολούθησαν την ομιλία Μητσοτάκη στη σκιά της φετινής ΔΕΘ σίγουρα ένοιωσαν μια ακαταμάχητη σιγουριά κι αυτοπεποίθηση. Άρχισαν να εισπνέουν βουλιμικά οξυγόνο, εκστασιαζόμενοι μπροστά στο … δέος του ανδρός και του παραμυθιού που εξιστορούσε.

Με λόγο επιτηδευμένα στιλιστικό, σχεδόν σε αργή κίνηση, ανέπτυξε το … σχέδιο, ξετύλιξε την … στρατηγική. Κάποια νέα πολλά δις ευρώ από την “μικρά και ψωροκώσταινα” ετοιμάζονται να οδεύσουν στις ξεχειλωμένες τσέπες των (κουτο)φραγκικών και άλλων πολεμοχαρών (πολιτισμένων;) θιασωτών του “ευρωπαϊκού ιδεώδους”, μαζί και στων ορατών-αόρατων “επενδυτών” της θεάρεστης “ιδιωτικής πρωτοβουλίας”.

Οι 50 προσκεκλημένοι περίμεναν ευλαβικά να τελειώσει για να χειροκροτήσουν. Την επομένη, ένα τσούρμο από συστημικά δημοσιογραφικά ρετάλια, έπαιρναν ένα-ένα το λόγο από το πρώην (ή μήπως και νυν;) στέλεχος του ΣΕΒ, διατυπώνοντας τα σχεδόν υπαγορευμένα ερωτήματά τους, για να λάβουν τις εύκολα προβλέψιμες απαντήσεις.

Ερωτήσεις … κρίσεως (τι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι θα ήταν, άλλωστε;) αποφεύχθηκαν, το ίδιο και ανεπιθύμητες απαντήσεις. Η παράσταση “προπαγάνδα σε δύο μέρη” έλαβε τέλος. Η σκυτάλη ίσως τώρα μεταβιβαστεί στους επόμενους ηθοποιούς ή και κομπάρσους για τη συνέχιση της επιχείρησης “παραλλαγή στο ίδιο θέμα”.

Από τη Δευτέρα, μετά το Σαββατοκύριακο της πασαρέλας, η (πραγματική κι όχι εικονική) ζωή συνέχισε με αγκομαχητό το δρόμο της. Ελάχιστο οξυγόνο για τα πνευμόνια των απλών ανθρώπων του λαού ήταν πλέον διαθέσιμο. Ο γάλος είχε … ξεφουσκώσει!

Σ. Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: