26 Σεπτεμβρίου 2020

Η κυβερνητική πολιτική για τις ΜΕΘ φανερώνει υποκρισία , αναλγησία και εγκληματική πολιτική


Με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Υγείας και Οικονομικών στις 24 Σεπτέμβρη η κυβέρνηση προχώρησε στη «δέσμευση εγκαταστάσεων, χώρων και κλινών στις τριτοβάθμιες δομές υγείας του ΕΣΥ και σε στρατιωτικά νοσοκομεία αποκλειστικώς για νοσηλεία προσώπων που νοσούν από κορωνοϊό, ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν και την διαθεσιμότητα των νοσοκομείων» και «για την αντιμετώπιση της παρούσης έκτακτης ανάγκης δημόσιας υγείας» και ασθενείς εκτός Covid 19 θα μπορεί να μεταφέρονται σε «κλίνες νοσηλείας και κλίνες ΜΕΘ σε ιδιωτικά θεραπευτήρια-κλινικές». Το κόστος θα καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό και εκτιμάται περίπου στα 30 εκατομμύρια ευρώ. Η κυβέρνηση με όλα τα μέσα προπαγάνδας επιχειρεί να πείσει ότι ενδιαφέρεται για την υγεία των πολιτών κάνοντας το μαύρο άσπρο. Μάταια όμως. Κάθε μέρα όλο και πιο φανερά αποκαλύπτεται ότι ο «βασιλιάς είναι γυμνός», τα δημόσια νοσοκομεία καταρρέουν από την πίεση των συνεχώς αυξανόμενων κρουσμάτων covid 19, το προσωπικό υπερβάλλοντας τον εαυτό του έχει φτάσει στα όρια της εξάντλησης και ο λαός μένει απροστάτευτος στο έλεος της πανδημίας. Τρεις λέξεις χαρακτηρίζουν την κυβερνητική πολιτική:

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ: Έτσι λέγεται η κατάσταση όταν τη στιγμή που η χώρα χρειάζεται 3,500 κλίνες ΜΕΘ, η κυβέρνηση σ όλους τους τόνους και ο πρωθυπουργός λίγες μέρες πριν στη ΔΕΘ, κοκορεύεται ότι αύξησε τις κλίνες ΜΕΘ και «είμαστε έτοιμοι» με 930 κλίνες ΜΕΘ πανελλαδικά (Κικίλιας στις16/9/20). 7 μήνες τώρα αδιαφορούσαν και καλύπτονταν πίσω από την ελεημοσύνη λίγων κεφαλαιοκρατών που πρόσθεταν ΜΕΘ, ενώ γνώριζαν ότι ούτε στοιχειώδικα δεν μπορεί να καλύψουν τις ανάγκες.

ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ: Είναι φανερό ότι μας αντιμετωπίζουν σαν αναλώσιμους. Με ανύπαρκτη πρωτοβάθμια περίθαλψη, με κλειστά τα νοσοκομεία για τους ασθενείς εκτός covid, με γεμάτες τις ΜΕΘ, γνωρίζουν οι κυβερνητικοί υπεύθυνοι ότι είμαστε σε φάση διαλογής. ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ. Αλήθεια ας μας απαντήσει κάποιος, σε ποια ΜΕΘ νοσηλεύτηκαν οι πάνω από 40 ηλικιωμένοι συμπολίτες μας, των γηροκομείων της Θεσσαλονίκης που πέθαναν τον προηγούμενο μήνα;

ΕΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Όταν έχεις κάνει σημαία τις ιδιωτικοποιήσεις και τις ΣΔΙΤ, όταν παντού και πάντα πασχίζεις να διευρύνεις το πεδίο δράσης του ιδιωτικού κεφάλαιου στην περίθαλψη, όταν νοιάζεσαι μόνο να τα «χώνεις» στους κλινικάρχες ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΣΚΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ. Η κυβερνητική πολιτική για την Υγεία υπηρετεί το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο. Κι αυτό έχει συνέπειες για το λαό: Φτώχια, εξαθλίωση και θάνατο.

Για να μην «πάμε σαν το σκυλί στ’ αμπέλι» πρέπει να οργανωθούμε, να αντισταθούμε, να διεκδικήσουμε. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει!

25 Σεπτέμβρη 2020

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: