20 Σεπτεμβρίου 2020

«Ατομική ευθύνη» σημαίνει καπιταλιστική ζούγκλα και ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα! Υπόθεση όλου του λαού η ζωή με δικαιώματα!

 Από το κεντρικό άρθρο της Προλεταριακής Σημαίας που κυκλοφορεί από χθες:


Σε συνθήκες μιας πρωτόγνωρης περικύκλωσης βρίσκεται ο λαός και η νεολαία της χώρας. Από τη μια τα …πολυβόλα της αντιλαϊκής αντεργατικής επίθεσης ρίχνουν στο ψαχνό των πιο βασικών δικαιωμάτων, που αφορούν τη δουλειά, τις κοινωνικές κατακτήσεις, τις ελευθερίες, την οργάνωση και την πάλη. Από την άλλη, η ιμπεριαλιστική περικύκλωση της Αν. Μεσογείου και της ευρύτερης περιοχής μεγαλώνει τους πιο σοβαρούς κινδύνους για το λαό μας και όλους τους λαούς. Μέσα σε όλα αυτά, η εξέλιξη της πανδημίας προχωρά ευθέως ανάλογα με την εγκατάλειψη του λαού από την κυβέρνηση και το κράτος, απειλώντας άμεσα και μαζικά την υγεία του και τη ζωή του!

Σε αυτές τις συνθήκες -και για να υπηρετηθούν οι ανάγκες του συστήματος- εξελίσσεται γοργά η δεξιά και αντιδραστική μετατόπιση όλου του πολιτικού συστήματος και σκηνικού. Μια μετατόπιση που θέλει να στριμώξει το λαό στη γωνία, στη σύγχυση, στη μοιρολατρία ή, στην «καλύτερη» περίπτωση, στην αναμονή απαντήσεων έξω και πάνω από αυτόν! Μια μετατόπιση που επιχειρεί να διδάσκει το λαό να ζει σε διαρκώς μεγαλύτερη εξαθλίωση, να θεωρεί «ατομική ευθύνη» τη διαβίωσή του, την επιβίωσή του. Είναι «ατομική ευθύνη» το να μην έχεις δουλειά, σύνταξη, σπουδές, περίθαλψη, στέγη, ρεύμα, φαγητό… Άρα «δεν» είναι υπόθεση όλων τα προβλήματα όλων! Άρα η τραγωδία των 13.000 προσφύγων της Μόριας, που ζουν μια δεύτερη κόλαση μέσα στην προσφυγιά τους, «δεν» είναι υπόθεση πάλης του λαού!

Στην πραγματικότητα το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης ζητά από το λαό να «συνηθίσει» την εξαθλίωση, την αγριότητα, το θάνατο, τις μαζικές δολοφονίες. Να «ζήσει» με όλα αυτά θεωρώντας τα αναπόσπαστα και κυρίαρχα στοιχεία της ζωής του, της χώρας του, της περιοχής.

Ο λαός δεν μπορεί να ζήσει στη ζούγκλα της καπιταλιστικής–ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας. Πρέπει να οργανωθεί και να παλέψει ενάντια στα μεγάλα και μικρά θηρία αυτής της ζούγκλας. Η αγανάκτηση –ακόμα και στις στρεβλές της μορφές που είναι και οι πιο «αναμενόμενες» στις σημερινές συνθήκες- χρειάζεται να βρει γραμμή επικοινωνίας με την κατεύθυνση της μαζικής αντίστασης και διεκδίκησης.

Ολόκληρο το άρθρο εδώ: «Ατομική ευθύνη» σημαίνει καπιταλιστική ζούγκλα και ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα! Υπόθεση όλου του λαού η ζωή με δικαιώματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: