20 Οκτωβρίου 2020

ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ | ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 5 ΜΑΘΗΤΕΣ

Δεκάδες μαθητές, εκπαιδευτικοί και άλλα κομμάτια του λαού απαίτησαν χθες την αθώωση των 5 μαθητών που με άγριο τρόπο έσυρε στην ΓΑΔΑ η αστυνομία με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος έχοντάς τους 4 μέρες στα κελιά σε άθλιες συνθήκες.

Αφού η εισαγγελέας έκανε ανάκριση στα παιδιά που θύμισαν άλλες εποχές (αν ανήκουν σε ακροαριστερή οργάνωση - αν θα κατέβουν ξανά σε πορείες!) αφέθηκαν ελεύθεροι και ο συγκεντρωμένος κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα και συνθήματα.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις έδωσαν το παρόν φωνάζοντας συνθήματα και συνδέοντας την δίκη αυτή με την συνολικότερη φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής σα συνέχεια της συνολικής τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων μαθητών που δέχονται ολομέτωπη επίθεση, από τα κανάλια και την κατασυκοφάντηση τους μέχρι τις απειλές, τα «ντου» αγανακτισμένων και από το ίδιο το κράτος και την αστυνομία. Επίσης φώναξαν συνθήματα για την συνέχεια του αγώνα που πρέπει να συνεχιστεί κόντρα στην τρομοκράτησή του.

Η αστική δικαιοσύνη απέδειξε πως όχι μόνο ανεξάρτητη δεν είναι αλλά εξυπηρετεί πολύ συγκεκριμένα συμφέροντα, αυτά του κεφαλαίου και του συστήματος. Ελαφρυντικά στους φασιστές και κακουργήματα στους μαθητές που αντιστέκονται.

Η λύσσα που δείχνει το σύστημα και η κυβέρνηση της ΝΔ φανερώνει τον φόβο σε αυτό που μπορεί να γεννηθεί από τις φλόγες και τα σκιρτήματα των τελευταίων εβδομάδων στους κόλπους των μαθητών. Δηλαδή τα παιδιά να μην δεχτούν μια εκπαίδευση ακόμα πιο ταξική και σκληρή και να δώσουν συνέχεια στους αγώνες τους και να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματα τους μέσα από την οργανωμένη πάλη.

Ο αγώνας των μαθητών πρέπει να συνεχίσει και να αγκαλιαστεί από εκπαιδευτικούς και φοιτητές, από όλο τον λαό!

Υ.Γ η παρουσία του Φίλη και μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην συγκέντρωση ήταν τουλάχιστον προκλητική αφού και οι ίδιος στην θέση του υπουργού στο παρελθόν μαζί με την κυβέρνηση του έστρωσε το έδαφος για να περαστούν όλα τα ταξικά μέτρα της ΝΔ.






Δεν υπάρχουν σχόλια: