29 Οκτωβρίου 2020

Τουρκία | Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση με συλλήψεις σε αγωνιστές και αγωνίστριες

Κοντά 100 αγωνιστές και αγωνίστριες έχουν μέχρι στιγμής συλληφθεί από την μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας και ειδικών δυνάμεων που πραγματοποιείται από εχθές σε σπίτια και δρόμους σε όλη την Τουρκία.

Το τουρκικό φασιστικό κράτος δε σταματά να επιτίθεται λυσσαλέα στο λαό του. Με όπλο την καταστολή, τις διώξεις και τις δολοφονίες προσπαθεί να καταπνίξει τις λαϊκές αντιδράσεις που ξεσπούν. Στο επίκεντρο των οξυμένων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που εκτυλίσσονται στην περιοχή, προωθώντας τη βάρβαρη και αντιδραστική της ατζέντα απέναντι στο λαό, η τουρκική αστική τάξη επιδιώκει να απαντήσει τη βαθιά οικονομική και πολιτική κρίση που αντιμετωπίζει. 

Ο τουρκικός και ο κουρδικός λαός προσπαθούν να ανασάνουν και αγωνίζονται. Η τρομοκρατία και η καταστολή που προωθούνται αναβαθμισμένα απ' τις αστικές τάξεις των χωρών σε παγκόσμιο επίπεδο έρχονται σε μια προσπάθεια ν' απαντήσει ο καπιταλισμός την κρίση που αντιμετωπίζει. Βλέπουν τους λαούς αναλώσιμους. Τους θέλουν πειθήνιους και με σκυφτό το κεφάλι για την επόμενη μέρα που ξημερώνει. Γνωρίζουν τις δυνάμεις και την οργή που κουβαλούν οι καταπιεσμένες μάζες γι' αυτό και σπέρνουν την τρομοκρατία.

Να μην τους περάσει!
Μόνος δρόμος για ζωή με δικαιώματα είναι οι λαϊκοί αγώνες! Να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους αγωνιζόμενους λαούς και να χτίσουμε τις αντιστάσεις μας!
Κάτω η κρατική τρομοκρατία και η καταστολή!
Αλληλεγγύη στον τουρκικό και κουρδικό λαό!
Θάνατος στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό!

Οι φωτογραφίες από το Twitter του @FreeGrupYorumGreece





Επιμένουμε Διεκδικούμε

Δεν υπάρχουν σχόλια: