08 Οκτωβρίου 2020

Χανιά | Μαζική αντιφασιστική διαδήλωση


Πάνω από 1200 διαδηλωτές κάθε ηλικίας, αλλά κυρίως νέοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση και στην πορεία που διοργάνωσαν συλλογικότητες και σύλλογοι της πόλης την Τετάρτη 7-10, μέρα της απόφασης του Δικαστηρίου για τα εκτρώματα της Χρυσής Αυγής

Ο λαός και η νεολαία με τη μαζική παρουσία και συμμετοχή του εξέφρασαν για μια ακόμη φορά την απαίτηση τους τόσο για την παραδειγματική καταδίκη του των φασιστών δολοφόνων της Χρυσής Αυγής, όσο και την οργή του για την πολιτική της κυβέρνησης και συνολικότερα του συστήματος της εξάρτησης, της εκμετάλλευσης και της τρομοκρατίας . Γιατί όσο κι αν οι δυνάμεις του συστήματος , αλλά και οργανώσεις που αναφέρονται στο κίνημα προσπαθούν να παρουσιάσουν,ότι με την καταδίκη των δολοφόνων της Χ.Α , ο λαός ξεμπερδεύει οριστικά με το φασισμό, η πραγματικότητα που διαμορφώνεται μπροστά μας είναι αποκαλυπτική. Η πολιτική της φασιστικοποίησης καλά κρατεί και εντείνεται παραπέρα, η φτώχεια και η εξαθλίωση εξαπλώνονται, νέοι ταξικοί φραγμοί ορθώνονται μπροστά στη νεολαία που θέλει να σπουδάσει, ενώ οι πολεμικοί κίνδυνοι είναι μπροστά μας.

Αυτά τα ζητήματα ανέδειξε μέσα από τις παρεμβάσεις του το ΚΚΕ(μ-λ), τόσο την προηγούμενη μέρα 6 Οκτώβρη, όσο και τη μέρα της διαδήλωσης 7/10, όπου συγκρότησε ένα μαζικό διακριτό μπλοκ. Σίγουρα η μαζική συμμετοχή του κόσμου αποτελεί ένα ενθαρρυντικό σημάδι για τους αυριανούς αγώνες που μας περιμένουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: