27 Νοεμβρίου 2020

ΤΡΙΚΑΛΑ Ι Ανταπόκριση από την απεργιακή συγκέντρωση στις 26/11


 

Στο νοσοκομείο Τρικάλων πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης 26/11 , μετά από κάλεσμα της ΕΛΜΕ Τρικάλων και άλλων σωματείων και συλλογικοτήτων.

Στις 11 το πρωί, έξω από τον χώρο των ΤΕΠ του νοσοκομείου, συγκεντρώθηκαν μερικές δεκάδες διαδηλωτών, οι οποίοι απαίτησαν ενίσχυση της δημόσιας υγείας, περισσότερα μέτρα ασφάλειας για τον λαό και κατάργηση όλων των αντιλαϊκών μέτρων που προωθούνται από την κυβέρνηση σε συνδικαλισμό, εργασιακά δικαιώματα, ατομικές ελευθερίες κτλ.

Αξίζει να τονιστεί ότι η επιλογή του νοσοκομείου δεν ήταν τυχαία. Το νοσοκομείο είναι το επίκεντρο της μάχης απέναντι στον κορωνοϊό, αλλά ταυτόχρονα έχει φτάσει στα όρια του, τόσο από άποψης κλινών που μπορούν να φιλοξενήσουν ασθενείς με covid, όσο και από άποψης προσωπικού. Το έτσι κι αλλιώς ελλιπές προσωπικό έχει κι αυτό χτυπηθεί σε αρκετά μεγάλο βαθμό από τον ιό, με αποτέλεσμα να ελαττωθεί ακόμα περισσότερο η δυναμικότητα του. Μάλιστα, όπως τόνισαν εργαζόμενοι του νοσοκομείου, δεν είχε ενισχυθεί σοβαρά το προηγούμενο διάστημα, ενώ και πολλές οδηγίες που δίνονται είναι ανεδαφικές. Πώς μπορεί λόγου χάρη να απομονωθεί ένας ασθενής στο σπίτι του και να μην πάει στο νοσοκομείο, όταν αυτό είναι 70τμ και υπάρχει μόνο μία τουαλέτα;

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών προπαγάνδισαν τις προηγούμενες μέρες την απεργία και συμμετείχαν στην συγκέντρωση με δικό τους πανό.



Δεν υπάρχουν σχόλια: