26 Νοεμβρίου 2020

Χανιά : Για την απεργία στις 26 Νοέμβρη


Περίπου 100 εργαζόμενοι και νεολαίοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που αποσκοπεί να επιφέρει ένα σαρωτικό χτύπημα σε ότι έχει απομείνει από δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων. Ήταν μια απεργιακή κινητοποίηση κατώτερη των περιστάσεων, που σε καμιά περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα που ζει ο λαός στην πόλη μας και που το κλίμα που επικρατεί κάθε άλλο παρά συναινετικό είναι απέναντι στην κυβερνητική πολιτική της φτώχιας και της ανεργίας. 
 
Για τη μικρή μαζικότητα της συγκέντρωσης προφανώς και δεν φταίει μόνο το lockdown και η αστυνομοκρατία που περισσεύει ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες. Δεν ευθύνονται μόνο τα ΜΜΕ που φροντίζουν να θάψουν κάθε αγωνιστική φωνή. Φταίει η κατάσταση πλήρους διάλυσης που επικρατεί χρόνια τώρα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Μια κατάσταση διάλυσης και αποσυγκρότησης που δεν υπάρχει μόνο στα συνδικάτα που ελέγχουν οι εργατοπατέρες που έχουν συνταχθεί με την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, αλλά και μέσα στα λεγόμενα ταξικά συνδικάτα. 
 
Γιατί φυσικά έχουν δίκιο οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που καταγγέλλουν τη διοίκηση του εργατικού κέντρου Χανίων που αρνήθηκε να συνεδριάσει και να καλέσει σε απεργία αλλά και τα σωματεία που ελέγχει το ΠΑΜΕ κάθε άλλο παρά συνέβαλλαν στο να γίνει απεργιακή συγκέντρωση. Αντίθετα παρά τον βερμπαλισμό που τους περισσεύει αρνήθηκαν να στηρίξουν οποιαδήποτε συγκέντρωση αλλά μόνο συμβολικές «κινητοποιήσεις». 
 
Η απόφαση για τη συγκέντρωση στην πλατεία της αγοράς ήταν της ΕΛΜΕ Χανίων, ενώ το ΔΣ των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας παραβρέθηκε δια αντιπροσωπείας. Ανοιχτό κάλεσμα έγινε από την Ταξική Πορεία, τις Αγωνιστικές Κινήσεις και την Πρωτοβουλία Αντίστασης. Την προηγούμενη μέρα έγινε παρέμβαση στο Νοσοκομείο Χανίων για την προπαγάνδιση της απεργία από την Ταξική Πορεία. Στη συγκέντρωση επίσης συμμετείχαν με πανό η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο σύλλογος φοιτητών ΗΜΜΥ του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: