18 Νοεμβρίου 2020

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Συνέλαβαν αναίτια τον Νικόλα!

Η κυβέρνηση δικαιολόγησε την απαγόρευση των πορειών πανελλαδικά για να μας προστατεύσει από την πανδημίας. Πώς το είπε ο Χρυσοχοΐδης ωραία! «Οι δρόμοι και οι διαδηλώσεις κουβαλάνε ιό και γεννάνε αρρώστια». Γι’ αυτό απαγόρευσε τις πορείες και απαγόρευσε τις συναθροίσεις άνω των τριών καταργώντας το άρθρο 11 του συντάγματος. Μόνο με όρους χούντας μπορούσε να αναμετρηθεί με την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Στη Θεσσαλονίκη η διαδήλωση για το Πολυτεχνείο πληρούσε όλα τα υγειονομικά μέτρα, μάσκα και αποστάσεις. Μέχρι που την κύκλωσε η αστυνομία για να την διαλύσει. Χτύπησε άγρια τους διαδηλωτές και προχώρησε σε δεκάδες προσαγωγές φορτώνοντας, όπως συνηθίζει, τους συλληφθέντες με κατασκευασμένα ενοχοποιητικά στοιχεία και ανυπόστατες κατηγορίες. Έξι αγωνιστές οδηγήθηκαν στα κρατητήρια και σέρνονται κατηγορούμενοι στα δικαστήρια. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Νικόλας.

Ο Νικόλας συμμετείχε μαζί με εκατοντάδες άλλους στη διαδήλωση. Τον συνέλαβαν, τον κράτησαν για ώρες και όταν τον άφησαν ελεύθερο του ανακοίνωσαν προφορικά τέσσερις κατηγορίες. Κατηγορείται για "βιαιοπραγία κατά υπαλλήλου". Έτσι ονομάζεται τώρα η κατηγορία «αντίσταση κατά της αρχής». Οι άλλες τρεις είναι απείθεια, φθορά δημόσιας περιουσίας και συμβολή σε μετάδοση μολυσματικής νόσου.

Στις φωτογραφίες φαίνεται η διαδήλωση πριν και μετά το χτύπημα της αστυνομίας και τον Νικόλα να κρατά το πανό, να φοράει μάσκα στο πρόσωπο και να στέκεται φωνάζοντας συνθήματα. Απείθεια γιατί συμμετείχε στη διαδήλωση;

Επειδή ο Νικόλας δικάζεται την Παρασκευή μαζεύουμε στοιχεία και τα δημοσιεύουμε όπως μας έρχονται. Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: