17 Νοεμβρίου 2020

ΒΟΛΟΣ | Συγκέντρωση τιμής της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

 

Σχεδόν 80 άτομα συγκεντρώθηκαν σήμερα το απόγευμα στην πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό για την επέτειο της λαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Υπήρξε κοινό πανό αριστερών οργανώσεων και του συντονισμού συλλογικοτήτων Βόλου. Κατά την διάρκεια, οι συγκεντρωμένοι αγωνιστές κράτησαν τις απαραίτητες αποστάσεις και όλα τα υγειονομικά μέτρα για την προστασία της υγείας τους.

Το αρχικό σημείο συνάντησης – το κτίριο του Θόλου – ήταν αποκλεισμένο από νωρίς το πρωί της Τετάρτης με δύο κλούβες της αστυνομίας και διμοιρίες των ΜΑΤ. Η συγκέντρωση διαλύθηκε μερικά δευτερόλεπτα πριν την παρέμβαση ομάδων ΔΙΑΣ, που προκλητικά οδήγησαν προς τον συγκεντρωμένο κόσμο, ενώ όταν γνωστοποιήθηκε η αλλαγή του χώρου συγκέντρωσης, περιπολικά και ομάδες των ΜΑΤ απέκλεισαν την περιοχή από τον παράλληλο κεντρικό δρόμο. Μαθαίνουμε για προσαγωγές νεολαίων αγωνιστών και αγωνιστριών.

Καθ’ όλη την διάρκεια του τριημέρου εορτασμού, η παρουσίας στης αστυνομίας και στην πόλη του Βόλου ήταν έντονη. Καλούμε τον λαό και την νεολαία του Βόλου να συσπειρώσει τις συγκεντρώσεις-διαδηλώσεις αντίστασης και διεκδίκησης για τα ανεκπλήρωτα δικαιώματα τους σε ΨΩΜΙ-ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, για μια χώρα χωρίς ιμπεριαλιστική εξάρτηση και την μαυρίλα του φασισμού. Η ουσιαστική μαζικοποίηση των διαδικασιών του κινήματος είναι ο μόνος τρόπος πλέον, να προστατευτούν ο λαός και οι αγωνιστές και να σπάσει το κλίμα τρομοκρατίας που η κυβέρνηση έχει επιβάλει με την άγρια καταστολή.

· Κάτω η κρατική καταστολή και τρομοκρατία

· Καταγγέλλουμε τα χτυπήματα των διαδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα

· Κάτω τα χέρια από το λαό και τους αγωνιστές



http://antistasimagnesia.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: