01 Δεκεμβρίου 2020

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ: 11 ψέμματα και 1 αλήθεια από τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη


1."Η τάση του ιού είναι καθοδική" = Κάνουμε λιγότερα τεστ, αρνούμαστε να διορίσουμε υγειονομικό προσωπικό, το σύστημα υγείας καταρρέει, πρέπει να ανοίξει η οικονομία άρα σας καθησυχάζουμε.

2. "Δε γράψαμε (πρόστιμα) την ημέρα του Πολυτεχνείου, επιλέξαμε μια ήπια αντιμετώπιση" = Βεβαιώσαμε πάνω από 500 πρόστιμα εκείνη τη μέρα, σε όποιον διαδηλωτή βρίσκαμε μπροστά μας ή μπορούσαμε να τον τραβήξουμε από το περιφρουρημένο του μπλοκ.

3. "Το ΚΚΕ δεν είναι μπαχαλάκηδες, είναι κοινοβουλευτικό κόμμα…εννοώ μπαχαλάκηδες την εξωκοινοβουλευτική αριστερά, οι οποίοι, την ημέρα του Πολυτεχνείου, κάνουν λίμπα την πόλη…τους αποτρέψαμε γιατί είχαν σκοπό να κάνουν πολλά επεισόδια"= Ξέρω πολύ καλά ότι η θεωρία των δύο άκρων βοηθάει στο να διαμορφώσω συνειδήσεις. Χρειαζόμαστε μια αριστερά υποταγμένη στην αστική νομιμότητα. Φυσικά και η εξωκοινοβουλευτική δεν κάνει την πόλη λίμπα αλλά έτσι είναι, αν έτσι σας κάνω να νομίζετε.

4. "Έχετε δει τραυματίες διαδηλωτές; Αντιθέτως, υπάρχουν δεκάδες τραυματίες αστυνομικοί" = Έχουμε σαπίσει στο ξύλο διαδηλωτές, έχουμε χτυπήσει ανθρώπους στην αυλή του σπιτιού τους ή επειδή έτυχε να κατεβάζουν σκουπίδια την ώρα που καταστέλλαμε, έχουμε στείλει πολλούς στο νοσοκομείο, το δόγμα "βαδίζω και τρομοκρατώ" καλά κρατεί.

5. "Το αφήγημα περί αστυνομικής βίας πρέπει να τελειώνει. Έχετε δει τι γίνεται στο Παρίσι, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ιταλία"= Ε δε σκοτώσαμε και κανέναν! Τα παιδιά έξω κάνουν πολύ καλή δουλειά. Θα ακολουθήσω τη γραμμή Άδωνη, Πεθαίνετε; Πανηγυρίζουμε που είμαστε σε καλύτερη θέση από το Βέλγιο. Δεν έχετε λεφτά και δουλειά; Τα παιδάκια στην Αφρική πεινάνε. Σας σάπισαν στο ξύλο; Ε, δε σας έκαναν κι ηλεκτροσόκ.

6. "ΜΑΤ,ΟΠΚΕ και ομάδα ΔΡΑΣΗ σε λίγες μέρες θα φέρουν κάμερες για να καταγράφουν διαδηλωτές….το υλικό θα χρησιμοποιείται για προανακριτικούς λόγους αν χρειαστεί…έρχεται η διαφάνεια των επιχειρήσεων της αστυνομίας."= Σαν πολλά μας τα ‘πατε με τα βίντεο και τις φωτογραφίες που αποδεικνύουν ξύλο, φόρτωμα στοιχείων, στημένες κατηγορίες. Απαντάμε με ευθύ και άμεσο φακέλωμα όποιου βρεθεί στον δρόμο μας. Το συνδικαλιστικό της ασφάλειας το θυμάστε; Α να γεια σου!"

7. "Έρχεται καινούριο επιχειρησιακό δόγμα ώστε να υπάρξει υποχώρηση στη χρήση χημικών."= Ξύλο, αύρες, συλλήψεις! Τέλεια! Για να ρωτήσω τα παιδιά στη Μαδρίτη μήπως έχουν καμιά καινούρια ιδέα!

8.  "Όλοι, οι 5000 αστυνομικοί που αναπτύχθηκαν στο Πολυτεχνείο ήταν έξω, φορούσαν μάσκες και ήταν αραιά. Βρίσκονταν έξω και ο ιός δε μεταδίδεται έξω, στην ατμόσφαιρα" = Το πόσο έχει βολέψει αυτός ο ιός, είναι φοβερό. Θα πάμε στη διαδήλωση, θα παστώσουμε τους διαδηλωτές, θα τους βγάλουμε τις μάσκες, θα τους στοιβάξουμε στα τμήματα, θα τους φορτώσουμε κατηγορία για μετάδοση του ιού. Εσείς οι άλλοι που δε βγαίνετε στον δρόμο, να θυμάστε ότι έξω κολλάει, μη σκεφτείτε και κατεβείτε και οι διαδηλωτές είναι επικίνδυνοι.

9. "Οι συλλήψεις των 9 γυναικών ήταν υπερβολή και οφείλω να ζητήσω συγνώμη." = Φυσικά και καμία κατηγορία δεν έχει αρθεί, τι εννοείς;

10. "Δε μπορούν να γίνουν συγκεντρώσεις και πορείες στις 6 Δεκέμβρη. Πηγαίνουν χιλιάδες μικρά παιδιά και νεολαία. Σκεφτείτε τι ιικό φορτίο θα πάνε στις οικογένειες τους." = Όργιο καταστολής πάλι, άντε γιατί μου έλειψε! Φέτος, ρε, φέτος που έχουμε επενδύσει τόσο στην υποταγή σας, θα αφήσουμε τη νεολαία να αμφισβητήσει την κυριαρχία μας;

11. "Μα κι ο αστυνομικός είναι μικρός. Κι αυτοί παιδιά είναι. Η ομάδα ΔΡΑΣΗ εκπαιδεύεται να είναι ψύχραιμη ... να μη χρησιμοποιεί ούτε γκλοπ, δεν έχει φτάσει ακόμα εκεί."= Κι ούτε θα φτάσει, μην περιμένετε. Κι οι αστυνομικοί παιδιά είναι, να μην τους αφήσουμε να παίξουν; Που τα σκέφτομαι ο άτιμος!

Κι η μαύρη αλήθεια:
"Πρέπει να δούμε που μεταδίδεται ο ιός και πως. Στην Πέλλα για παράδειγμα έχει πολλά εργοστάσια, οι εργάτες δουλεύουν διπλά δίπλα. Γυρίζοντας σπίτι τους κολλάνε την οικογένεια και καταλήγουν να νοσούν χωριά ολόκληρα." = Ωμή παραδοχή ότι ο κόσμος της δουλειάς, ο λαός και η νεολαία αφήνονται απροστάτευτοι στο εργασιακό τους περιβάλλον, χωρίς κανένα μέσο προστασίας, έρμαια στη μεταδοτικότητα του ιού. Ωμή παραδοχή ότι το ιδεολόγημα της ατομικής ευθύνης, των ξέφρενων πάρτι, της ‘’αλήτισσας’’ νεολαίας που στις πλατείες θυσίαζε τους γονείς και τους παππούδες της το χρειάζονται μόνο και μόνο για να μετακυλήσουν την κρατική ευθύνη στις πλάτες μας. Να καλύψουν και να αποσιωπήσουν την πολιτική της άγριας και αδυσώπητης επίθεσης που διεξάγουν, την ανεπάρκεια τους να προστατέψουν τη δημόσια υγεία, την κατεύθυνση και πάγια θέση τους ότι οι ζωές μας είναι αναλώσιμες.


Αναδημοσίευση από το fb "Επιμένουμε Διεκδικούμε"



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Επίσης,σύντροφοι μάθαμε και κάτι που δεν ξέραμε οτι τα 12 μίλια είναι εθνικισμός!Όταν τα λένε μόνοι τους,εμείς τι να πούμε;; "Έχετε δει τραυματίες διαδηλωτές; Αντιθέτως, υπάρχουν δεκάδες τραυματίες αστυνομικοί"...Δικαιωματικά του ανήκει το βραβείο αστικής παραποίησης της αλήθειας.