06 Δεκεμβρίου 2020

ΧΑΝΙΑ | Ανακοίνωση για τις συλλήψεις και την κρατική καταστολή στα Χανιά- κοινό κάλεσμα για συγκέντρωση την Πέμπτη 5μμ

Μετά την ωμότητα της κρατικής καταστολής στο κέντρο των Χανίων, τα δακρυγόνα και τις κρότου λάμψης, και αφού ακολούθησαν προσαγωγές 8 διαδηλωτών καταφέρθηκε να συγκροτηθεί εκ νέου ένα αξιόλογο δυναμικό στην αρχή της οδού χάληδων, φτάνοντας με πορεία στο κέντρο, καταδικάζοντας την απρόκλητη επίθεση και καταγγέλοντας στο λαό των χανίων τις προσαγωγές-συλλήψεις και την επίθεση στους συγκεντρωμένους.

 Από κοινού και ομόφωνα αποφασίστηκε από τις παρευρισκόμενες οργανώσεις, συλλογικότητες και αγωνιστές συγκέντρωση καταγγελίας της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής, την Πέμπτη 5μμ στην αγορά  και εφόσον υπάρξει διαδικασία αυτόφορου συγκέντρωση και στην πλατεία Δικαστηρίων το πρωί της Δευτέρας. Να απαιτήσουμε να αφεθούν όλοι οι προσαχθέντες, να μην γίνει καμία σύλληψει και να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες και τα πρόστιμα. 

Η γύμνια μιας αντιλαϊκής πολιτικής που ευθύνεται για τις εκατόμβες νεκρών καθημερινά από την πανδημία, η φτώχεια και ταυτόχρονα η ένταση της επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα, το ξεθεμέλιωμα των κατακτήσεων και των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού δεν μπορεί να κρυφτεί. Γιαυτό εντείνεται και η κρατική καταστολή και η φασιστικοποίηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: