28 Δεκεμβρίου 2020

Για το πανό «λάφυρο» του ΚΚΕ(μ-λ)



Η παραπάνω φωτογραφία – ανάρτηση με έναν μπάτσο που πόζαρε με λάφυρο (!) ένα πανό της τοπικής οργάνωσης του ΚΚΕ(μ-λ) στα Χανιά έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Τα μέλη του ΚΚΕ(μ-λ) είχαν δεχτεί την «περιποίηση» από τις δυνάμεις καταστολής ανήμερα της επετείου για την δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου. Το πανό τους κατασχέθηκε από τους μπάτσους.

Για άλλη μια φορά η ελληνική κοινωνία βλέπει με τι είδους «δημοκρατικές» αντιλήψεις είναι δηλητηριασμένη η ελληνική αστυνομία. Με στυλ «χουλιγκάνου» ο μπάτσος ποζάρει αγέρωχα κρατώντας το λάφυρο. Αυτά τα «κόλπα» με τα λάφυρα μας παραπέμπουν σε εποχές που δήθεν η αστική δημοκρατία έχει «ξεπεράσει». Την ίδια μέρα στην Αθήνα ένας ΜΑΤας «τσάκιζε» λουλούδια και «αμαύρωνε» το δημοκρατικό σώμα.

Τα τελευταία χρόνια η εργατική μας τάξη έχει δεχτεί ανελέητη βία από τα σώματα ασφαλείας της αστικής δημοκρατίας. Συγκεντρώσεις και πορείες για τα δίκια του λαού έχουν μακελευτεί. Έχουμε υπάρξει όλες και όλοι τραυματίες, συλληφθέντες και έχουμε δεχτεί «περιποιήσεις» από την ελληνική αστυνομία. Οπότε γνωρίζουμε από πρώτο χέρι την «δημοκρατικότητα» αυτού του σώματος.

Το περιεχόμενο του πανό όμως ξεβρακώνει από μόνο του τον «χουλιγκάνο». Τα μέλη του ΚΚΕ(μ-λ) κατέβηκαν με ταξικό περιεχόμενο στην πορεία και δάρθηκαν, εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά. Ο συγκεκριμένος αστυνομικός που ποζάρει καμαρωτός και αυτός που τον φωτογραφίζει, τι δηλώνουν πέρα από τον αντικομμουνισμό τους; Δηλώνουν ότι είναι με τα αφεντικά και ότι το δικαίωμα στη δουλειά και την περίθαλψη του λαού το θεωρούν απέναντί τους. Δηλώνουν ακόμα ότι η «ομοιεπαγγελματική ηθική» επιτάσσει: δώδεκα χρόνια μετά, είμαστε με τον δολοφόνο συνάδελφο Κορκονέα.

Αυτή η φωτογραφία ας λειτουργήσει συσπειρωτικά για τα δημοκρατικά δικαιώματα στον κόσμο της δουλειάς, στους ανέργους και στους φτωχοδιάβολους. Σε όσους συνθλίβονται από την μισθωτή σκλαβιά και την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Οι εργάτες με την μαζική οργανωμένη πάλη, έχουν την πείρα και ξέρουν πώς και πότε θα απαντήσουν. Γι’ αυτό είμαστε σίγουροι. Ο δρόμος είναι μακρύς και σήμερα αυτοί που κρύβονται πίσω από «λάφυρα», αύριο μπορεί να κρύβονται στις τρύπες τους... Η ταξική πάλη όταν οι εργάτες το αποφασίσουν γίνεται απρόβλεπτη. 
 
Ψηλά τις γροθιές και τις κόκκινες σημαίες!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: