14 Ιανουαρίου 2021

ΚΟΥΒΕΡΤΟΤΥΛΙΧΤΕΙΤΕ… ΚΑΙ Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠ’ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ!

 Τα «δρακόντεια» μέτρα προστασίας από την πανδημία που πήρε η κυβέρνηση στα σχολεία της πρωτοβάθμιας, χαρίζουν έμπνευση που γίνεται ανέκδοτο, ατάκα και γελοιογραφία. Έδωσαν 2 μάσκες-αυτή τη φορά είναι μικροσκοπικές, έφτιαξαν πλατφόρμα για να περιμένουν στην ουρά οι εκπαιδευτικοί για rapid test-σιγά μην παρέχουν κανονικά σε όλους, υποσχέθηκαν πως θα προηγηθούν οι εκπαιδευτικοί στον εμβολιασμό-των λιγοστών εμβολίων, άνοιξαν όλες τις εισόδους των σχολείων-λες και ήταν κλειστές και έφεραν το πρωτοποριακό μέτρο «ανοίξτε τα παράθυρα να φύγει ο ιός»!

Την ίδια αστεία έμπνευση χαρίζει και ο τρόπος υλοποίησης τους. Τα περισσότερα σχολεία ενημέρωσαν τους γονείς να είναι τα παιδιά ζεστά ντυμένα ενώ κάποια ζήτησαν να έχουν μαζί τους από μια κουβερτούλα. Αλήθεια, υπάρχει σοβαρός τρόπος υλοποίησης του μέτρου «ανά εικοσάλεπτο αερισμός αιθουσών»;

Μόνο η ΔΟΕ δεν κατάλαβε το δούλεμα της κοινωνίας και αυτό που βρήκε να πει είναι πως ο αερισμός στις αίθουσες είναι στα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ που πράττουν όλοι οι εκπαιδευτικοί χωρίς να χρειάζονται υποδείξεις! Τονίζει, πολύ σωστά, πως δεν θα αφήσει κανέναν να παίξει με την υγεία τη δική μας και των μαθητών μας αλλά… ποιος την πιστεύει;

Η πλάκα μπορεί να συνεχιστεί απ’ αόριστο, μα έρχεται κακοκαιρία. Πρακτικά, τα μέτρα αερισμού της κυβέρνησης σημαίνουν μάθημα στο ύπαιθρο και ίσως δούμε πολλούς μαθητές κι εκπαιδευτικούς τυλιγμένους με κουβέρτες και μάλιστα βαριές. Αυτά που χλευάζουμε, καμιά φορά, μας κάνουν να καταπιούμε τη γλώσσα μας.

Όμως, είναι τόσο σοβαρό το θέμα της υγείας, που δεν ξεμπερδεύουμε με εκφράσεις απαξίωσης της συνδικαλιστικής ηγεσίας και της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προσφέρει ούτε ευρώ για την προστασία μαθητών κι εκπαιδευτικών. Άνοιξε τα σχολεία για να δώσει μια αίσθηση κανονικότητας και δρομολογεί φασιστικού τύπου μέτρα στην εκπαίδευση.


Τα ελάχιστα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγεία:

·         μείωση μαθητών στο τμήμα σε αριθμό που να πληρούνται οι υγειονομικοί όροι και οι προβλεπόμενες αποστάσεις σε κάθε σχολική αίθουσα

·         αύξηση αιθουσών

·         διορισμό εκπαιδευτικών

·         κανονικά τεστ συχνά και προγραμματισμένα σε κάθε σχολείο

·         δωρεάν και σε επάρκεια υλικά προσωπικής υγιεινής (αντισηπτικά, μάσκες).  

Αυτά τα ελάχιστα, σημαίνουν ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής και χρειάζονται απεργίες και διαδηλώσεις που θα αποφασιστούν σε συνελεύσεις δια ζώσης. Όλα τα άλλα είναι άλλα λόγια για να δουλευόμαστε, δηλαδή, συμβολικές διαμαρτυρίες της ΔΟΕ.

Έχουμε μπροστά δυο επιλογές:

-          ή θα τυλιχτούμε όλοι με κουβέρτες και θα κοιτάμε μήπως κανένας κορωνοϊός αυτοκτονήσει πέφτοντας απ’ το παράθυρο

-          ή θα αντισταθούμε

 

Μάθημα σε συνθήκες παγετού δεν νοείται.

Β.Δ.

Αναδημοσίευση από το blog https://antistasistasxoleia.blogspot.com/


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com

Τέλος όταν πρόκειται για κείμενα άλλων συλλογικοτήτων πέραν από αυτές που στηρίζουμε ή συμμετέχουμε οι όποιες απαντήσεις σε σχόλια είναι στην ευθύνη αυτών των συλλογικοτήτων, αν και εφόσον θελήσουν να απαντήσουν.