18 Ιανουαρίου 2021

Η τραγωδία στο Καρά Τεπέ δε σταματάει... (ούτε μπορεί να κρυφτεί με απαγορεύσεις!).




Τις σκληρές αυτές εικόνες συνοδεύει η νέα οδηγία που απαγορεύει τη λήψη φωτογραφιών ή βίντεο μέσα στo νέο καταυλισμό προσφύγων στο Καρά Τεπέ. Απαγορεύουν στους ανθρώπους να αντιδράσουν και να μιλήσουν για την κόλαση που ζουν.

Αυτή είναι η κατάσταση στο Καρά Τεπέ (1 χιλιόμετρο έξω από τη Μυτιλήνη) 4 μήνες αφότου η Μόρια έγινε στάχτη, χωρίς να υπάρξει καμία απολύτως κρατική μέριμνα για τις ζωές τόσων ανθρώπων:

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στοιβαγμένοι σε σκηνές μέσα στην παγωνιά, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση, με μηδενική υγειονομική προστασία, τη στιγμή που μετράμε στη χώρα καθημερινά εκατοντάδες νέα κρούσματα και δεκάδες θανάτους από την πανδημία του κορωνοϊού. Και το κερασάκι στην τούρτα: απαγόρευση λήψης φωτογραφιών ή βίντεο που απεικονίζουν όλη αυτήν την εξαθλίωση. Λες και ο κόσμος δεν ξέρει για αυτές τις εικόνες ντροπής.

 Κι αν οι κολασμένοι αντιδράσουν; Τότε είναι εγκληματίες και τρομοκράτες. Τους προσφέραμε απλόχερα τη φιλοξενία μας. Γιατί δεν τους αρέσουν οι σκηνές μέσα στην παγωνιά; Γιατί δεν τους αρέσει η ζωή μέσα στις λάσπες και τη βρωμιά; Γιατί δε θέλουν να αρρωστήσουν; Γιατί δεν κάθισαν στις βομβαρδισμένες τους χώρες; Γιατί δεν αποδέχονται πως για τις ζωές τους θα αποφασίζουν οι ιμπεριαλιστές και οι αστικές τάξεις; 

Η βρωμιά αυτού του συστήματος δεν κρύβεται με καμία απαγόρευση.  

Με κυβερνητικές αποφάσεις και τις ευλογίες της Ευρώπης των λαών, οι κατατρεγμένοι πρόσφυγες και μετανάστες αν δε βρεθούνε πνιγμένοι στο Αιγαίο, πρόκειται να καταλήξουν στα ειδικά σχεδιασμένα για αυτούς στρατόπεδα συγκέντρωσης. Αυτοί που γεννούν τους πολέμους και την προσφυγιά δε φαντάζονται διαφορετική μοίρα για τους κολασμένους αυτής της γης. Βλέπουν τους λαούς σαν αναλώσιμους.

Να μη συνηθίσουμε τη βαρβαρότητα! Όχι στα κολαστήρια και τις αντιπροσφυγικές πολιτικές των κυβερνήσεων!

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι ταξικά μας αδέρφια! Ζωή με δικαιώματα για όλους!

Κοινοί αγώνες ντόπιων, προσφύγων, μεταναστών ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό!

ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: