18 Ιανουαρίου 2021

Mαύρα νερά…


Συγκλονίζουν το πανελλήνιο οι αποκαλύψεις για την ελληνική ιστιοπλοΐα και την ομοσπονδία της. Αυτά που συμβαίνουν πίσω από τις κλειστές πόρτες των συνεδριάσεων και των γυμναστηρίων ξαφνικά (;) βγαίνουν στο φως μετά τις αποκαλύψεις Μπεκατώρου.

Όλοι δηλώνουν συγκλονισμένοι. Δημοσιογράφοι, η Υπουργός Παιδείας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε την πρώην αθλήτρια στο προεδρικό…

Δεν μπορεί να λάθει της προσοχής ότι σχεδόν παράλληλα (ή μήπως προηγήθηκε;) βγαίνει –πάλι στο γνωστό φως, και σκάνδαλο οικονομικών ατασθαλιών που αφορά την ομοσπονδία.

Ο δε Κακλαμανάκης κάνει δηλώσεις για νέες αποκαλύψεις και ισχυρίζεται ότι κινδύνευσε ακόμη και η ζωή του από τους γνωστούς παράγοντες δύο φορές.

Το τι βόρβορος βρίσκεται πίσω από τους αθλητικούς παράγοντες δεν είναι κάτι άγνωστο. Σε κάθε αθλητική ομοσπονδία. Η παραίτηση του παράγοντα (στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας) αποτελεί στην ουσία αποδοχή των γεγονότων.

Αλήθεια γιατί δεν ξεσηκώθηκε στα κοινωνικά δίκτυα κύμα αντιδράσεων ανάλογο των αναρτήσεων του πρώην πρωταθλητή Μπουντούρη που ήταν σεξιστικό και υπέρ της βίας κατά των γυναικών; «Η βία κατά των γυναικών είναι υπέροχο πράγμα». Αυτό έγινε πριν λίγο καιρό. Άλλος συνεπής υπηρέτης του Ολυμπιακού πνεύματος….

Απ ότι δείχνουν λοιπόν οι αποκαλύψεις και διευρυμένες και επαναλαμβανόμενες και γνωστές- τουλάχιστο σε κάποιους διευρυμένους κύκλους- ήταν οι σκανδαλώδεις συμπεριφορές. Η διαφθορά κάθε είδους ήταν … συστηματική. Και κυρίως συστημική. Να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νεώτεροι ακόμη και ο… «τέως» ήταν πρωταθλητής της ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας, σπορ εξ άλλου των ευγενών και των λίγων.

Το που θα καταλήξει ο κύκλος των αποκαλύψεων είναι συνεπώς ένα ζήτημα ανοιχτό. Ανοιχτό επίσης και ποιοι θα τις χρησιμοποιήσουν και σε ποια κατεύθυνση. Εκεί θα δούμε αν η γενναιότητα της πρώην αθλήτριας θα βρει πραγματική ανταπόκριση. Που από πολλές απόψεις θα μπορούσε να εξηγηθεί και να γίνει κατανοητή η καθυστέρηση των αποκαλύψεων της,αυτό που δεν μπορούν να αντιληφτούν οι κάφροι, άντρες με τα όλα τους, του διαδικτύου -. Τι είδους όμως ανταπόκριση ; Κάθαρση;

Δηλαδή ο αέρας που σπρώχνει την ιστιοπλοΐα στα μαύρα νερά του συστήματος θα πάψει να φυσάει; Και η βία που υφίστανται οι γυναίκες και όχι μόνον στα αθλητικά κέντρα αλλά παντού (στη δουλειά, στο σπίτι, στο δρόμο) θα σταματήσει;

Κυρίως τις είδους αξιοποίηση θα τύχουν οι αποκαλύψεις σε μια τέτοια «πονηρή» περίοδο,τώρα που εκτός από τον Μπουντούρη βρέθηκε και … Μουντζούρης της υποθέσεως.

ΔΜ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μην αμφιβάλλει κανείς. Δεν πρόκειται να αυτοχειριαστεί το σύστημα που τρέφει και αναπαράγει τέτοιου είδους "πρότυπα" και συμπεριφορές και να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο που λένε. Θα φροντίσουν γι' αυτό η κυβέρνηση, οι διαβόητοι "παράγοντες" και ο Ολυμπισμός. Εδώ ο Σάμαραγκ, γνωστός λάτρης του φασισμού, συνεργάτης του δικτάτορα Φράνκο στην Ισπανία και ναζιστής, έμεινε κάτι δεκαετίες στο τιμόμι της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΉΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ. Σε μια ομοσπονδία θα κολώσουν;
Είπαμε, πάνω απ' όλα να βγει αλώβητος ο αστικός-ιμπεριαλιστικός αθλητικός ανταγωνισμός. Τα νερά, παρά την τυχόν "κάθαρση", θα συνεχίσουν να είναι...κατάμαυρα και όχι μόνο λόγω της φύσης του συγκεκριμένου αθλήματος!