18 Ιανουαρίου 2021

Πειθαρχικά Παραπτώματα: Για αυτούς που βιάστηκαν να συμφωνήσουν με τη διάταξη του νομοσχεδίου Κεραμέως

 Ή αλλιώς: 

1. Ποιος επιθυμεί την καταστροφή της κινητής και ακίνητης περιουσίας του πανεπιστημίου του; 

Οι φοιτητές που ξεπαγιάζουν κάθε χειμώνα στη Πολυτεχνική του ΑΠΘ από τα σπασμένα τζάμια που χρόνια τώρα μένουν χωρίς επισκευή; 

Οι φοιτητές, μέλη πολιτιστικών ομάδων, που χρησιμοποιούν τους χώρους, τα αμφιθέατρα, τον εξοπλισμό των σχολών για τις δράσεις τους και τα προσέχουν σαν τα μάτια τους γιατί φυσικά και δεν έχουν τα χρήματα για να αγοράσουν δικά τους; 

Οι φοιτητές που «παρακαλάνε» για «μισή» εκτύπωση σημειώσεων από τα φωτοτυπικά μηχανήματα των σχολών; Αυτοί προκαλούν την καταστροφή τους; 

2. Ποιος επιθυμεί τη ρύπανση του χώρου των σχολών; 

Ποιος φοιτητής επιθυμεί να κάνει μάθημα, να χαλαρώνει με την παρέα του, να διασκεδάζει σε ένα χώρο βρώμικο; 

Τα αριστερά σχήματα και οργανώσεις που μετά από κάθε δράση τους αφήνουν το χώρο πιο καθαρό απ’ ότι ήταν; 

Οι κοινόχρηστοι χώροι ρυπαίνονται όταν δεν υπάρχει και το αντίστοιχο προσωπικό για να τους καθαρίσει, δηλαδή όταν απολύονται εργαζόμενοι. 

Φτιάχτηκε βέβαια και ο όρος «αφισορύπανση». Και αυτοί που τον δημιούργησαν δεν έχουν ίχνος περιβαλλοντικής ευαισθησίας! Αυτό που τους ενοχλεί πραγματικά, που τους «ρυπαίνει» την ηρεμία είναι αυτά που γράφονται πάνω στις αφίσες των αριστερών και συνδικαλιστικών σχημάτων. 

3. Τι εννοούν με τη «λογοκλοπή» και την «παραβίαση του αδιάβλητου των εξετάσεων»; 

Αφού στα περισσότερα μαθήματα αν δεν γράψεις με τη μορφή «copy paste» την απάντηση κόβεσαι. Αν δεν παπαγαλίσεις από τις πανελλαδικές μέχρι και σε κάθε μάθημα της σχολής θεωρείσαι ανίκανος. 

Αφού στα περισσότερα μαθήματα, ειδικά τώρα με την εφαρμογή της τηλε- εξέτασης, η αντιγραφή έχει γίνει «σπορ» για λίγους και εκλεκτούς. 

4. Τι είδους άδεια πρέπει να ζητήσει κάποιος για να διοργανώσει εκδήλωση στο χώρο των σχολών; 

Αφού οι πολιτιστικές ομάδες του ΑΠΘ τα τελευταία χρόνια λαμβάνουν απανωτά «όχι» στη χρήση των χώρων των σχολών από τους «αρμόδιους». Καθημερινά έβρισκαν κάγκελα κατεβασμένα και πόρτες κλειδωμένες. Και επίσης πόσο κολάσιμο αδίκημα μπορεί να είναι η χρήση του χώρου από τους φοιτητές, τους συνδικαλιστές και το λαό, χωρίς άδεια. Μάλλον κάτι άλλο τους ενοχλεί… 

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους τα πειθαρχικά έχουν καθαρή πολιτική στόχευση και είναι η φίμωση η εξαφάνιση κάθε φωνής που αντιστέκεται μέσα στις σχολές!

http://www.agonistikeskiniseis.org/

2 σχόλια:

πανθηρας *29 είπε...

Μαζικός Ενωτικός Αγώνας Για Την Ανατροπή Των Σχεδίων Της ΝΔ Στα Πανεπιστήμια / ΠΑΝΘΗΡΑΣ *29

ΠΑΝΘΗΡΑΣ *29

Οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης για αντιδραστικές - συντηρητικές πολιτικές στα πανεπιστήμια αποτελεί πρόκληση για το φοιτητικό κίνημα, μάλιστα που είναι κλειστά τα ιδρύματα ένα χρόνο. Το φθινόπωρο είχαμε τις μαθητικές καταλήψεις - κινητοποιήσεις για να παρθούν τα αναγκαία μέτρα στα σχολεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Είχαμε τις φοιτητικές αντιστάσεις στα μέτρα της Κεραμέως.

Το επικείμενο νομοσχέδιο στα πανεπιστήμια (όριο φοίτησης, πανεπιστημιακή αστυνομία κ.α.) πρέπει να βρει την φοιτητική αριστερά μπροστά όταν ανοίξουν τα ιδρύματα, με διαδικασίες (συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα) και αποφάσεις αγώνα ώστε να δημιουργηθεί ένα ισχυρό, πολιτικοποιημένο, αποφασισμένο κίνημα για να ανατραπούν τα σχέδια της ΝΔ.

Η ΝΔ που έχει στοχοποιήσει την νεολαία με την πανδημία, θέλει να προλάβει τις όποιες αντιστάσεις, να τρομοκρατήσει, να ποινικοποιήσει τους αγώνες της νεολαίας.

Γνωρίζει καλά η ΝΔ ότι η νεολαία σε κρίσιμες στιγμές έπαιξε πρωτοπόρο ρόλο στα πλαίσια του ανταγωνιστικού κινήματος, παρόλο την αποβλάκωση και τον ανταγωνισμό που δημιουργεί το καπιταλιστικό σύστημα, το κίνημα της νεολαίας και γενικότερα το εκπαιδευτικό κίνημα θα σταθεί στο ύψος του και θα αντιδράσει και μπορεί και πρέπει να σταματήσει τα αντιδραστικά σχέδια.Η καταστολή και η τρομοκρατία δεν μπορούν να σταματήσουν το εκπαιδευτικό κίνημα αλλά με ενότητα, σχέδιο και αποφασιστικότητα πρέπει να δώσουν την μάχη. Η στάση της φοιτητικής αριστερής πτέρυγας έχουν να παίξουν καθοριστικό ρόλο για την ανάπτυξη ανατρεπτικού κινήματος.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι μόνο η Ν.Δ. Είναι το σύστημα συνολικά που επιτίθεται στη νεολαία. Έβαλαν γι' αυτό το χεράκι τους τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ πριν. Να μη τους ξεχνάμε, γιατί πολύ μονομερώς μας τα λέει ο προηγούμενος σχολιαστής. Απλά σήμερα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου του...συστήματος για όσα πιο αντιδραστικά θέλει να περάσει.
Δεν αρκεί, κατά τη γνώμη μου η τοποθέτηση "όταν ανοίξουν τα πανεπιστήμια να κάνουμε αυτό ή εκείνο". Κι αν δεν τ' ανοίξει η κυβέρνηση μέχρι το καλοκαίρι; ΣΗΜΕΡΑ απαιτείται να "βρεθούν μαζί" φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί και να ξεδιπλώσουν τους αγώνες τους. Αύριο θα...κλαίνε κάποιοι για τα μέτρα που...πέρασαν.