04 Ιανουαρίου 2021

ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΛΛΑΖΕΙΣ!

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με τον ανασχηματισμό, δε νιώθει καμία ανάγκη να θολώσει τα νερά και να δημιουργήσει αυταπάτες σε σχέση με τις επιδιώξεις και τον σχεδιασμό της. Δίνει καθαρά το στίγμα της συνέχειας της συγκροτημένης και αποφασισμένης επίθεσης που διεξάγει με λυσσαλέο τρόπο εν μέσω πανδημίας.

Η επίθεση πρέπει να οξυνθεί! Ο ταξικός αντίπαλος πρέπει να συντριβεί! Η πετυχημένη πορεία της κυβέρνησης κρίνεται από το πόσο κατάφερε να υπηρετήσει αποτελεσματικά την πολιτική της φτώχειας, της καταπίεσης, της υποταγής και της εκμετάλλευσης.
 
Η επίθεση του τελευταίου διαστήματος έχει ξεκάθαρη στόχευση όλους εμάς και προχωρά με αλματώδεις ρυθμούς. Και από που να ξεκινήσει κάποιος; Από τη φασιστικοποίηση της πολιτικής και δημόσιας ζωής, την άγρια καταστολή, τη διάλυση συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, τις ΠΝΠ και τα πολυνομοσχέδια που εν μια νυχτί καταργούν ουσιώδεις κατακτήσεις και εργατικά δικαιώματα χρόνων, την περαιτέρω αύξηση των ταξικών φραγμών στην εκπαίδευση, τη διαχείριση της πανδημίας σε υγειονομικό, οικονομικό και εκπαιδευτικό επίπεδο; Μόνο νίκες έχει να μετράει το σύστημα της εκμετάλλευσης!
 
Ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις και καμία ανάγκη δεν προέκυψε στην κυβέρνηση να αλλάξει την Κεραμέως που δεν άφησε κανένα περιθώριο παρερμηνείας του ρόλου που της ανατέθηκε. Ενώ η αποπομπή της κυριάρχησε ως αίτημα γεμάτο αυταπάτες ως προς τις προθέσεις του συστήματος. Ο Βρούτσης αποχωρεί μεν, έχοντας κατορθώσει σημαντικό χτύπημα στα δικαιώματα των εργαζομένων δε. Ας καεί, το θέμα είναι να συνεχιστεί η επίθεση. Ο Χρυσοχοΐδης αποδείχτηκε θησαυρός στο δόγμα βία, τρομοκρατία και κρατική καταστολή. Δεν έχει να πάει πουθενά. Επιβραβεύεται ο Κικίλιας για την εξόντωση υγειονομικών και την κατάρρευση του συστήματος υγείας. Είναι κυβερνητικό έργο να πεθαίνει αβοήθητος ο λαός. Η διατήρηση του Γεωργιάδη, η αναβάθμιση του Βορίδη σε πιο καίρια υπουργική θέση καθώς και η πρόταση να είναι ο Πλεύρης αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κλείνουν το μάτι με νόημα στην ακροδεξιά. Ο φασιστικός λόγος θα ονομάζεται πλέον κοινοβουλευτικός.
 
Μα φυσικά αυτή η κυβέρνηση έχει και "ανθρώπινο" πρόσωπο. Ο πρώτος ομοφυλόφιλος υφυπουργός, αρμόδιος για θέματα σύγχρονου πολιτισμού, ο Γιατρομανωλάκης, με πλούσια δράση για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Δεν τσιμπάμε. Είμαστε σίγουροι ότι έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του στο σύστημα που γεννά τη βία και την καταπίεση και είναι πρόθυμος να τις υπηρετήσει. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που το κάνει η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
 
Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι όσοι ανασχηματισμοί και να γίνουν από τα αστικά επιτελεία θα έχουν το ταξικό πρόσημο της επίθεσης ενάντια στον λαό και τη νεολαία και μόνο στόχο θα έχουν την περαιτέρω όξυνσή της. Το σύστημα θα αναζητά πάντα τους χειροκροτητές του.
 
Για μας είναι καθαρό ότι οι απαντήσεις στα αδιέξοδα που δημιουργεί η πολιτική τους δίνονται στο δρόμο και όχι στη βουλή. Το δίκιο και το μέλλον μας κερδίζεται με την αδιαπραγμάτευτη πάλη εναντίον της. Μαζικά, συλλογικά, χωρίς αυταπάτες ότι στον κόσμο που ετοιμάζουν μπορεί και να χωράμε. Τα αιτήματά μας θα έχουν πάντα στο κέντρο τις ανάγκες και τα συμφέροντά μας, τη δημιουργία ρηγμάτων στην κυριαρχία του σάπιου τους συστήματος. Ξέρουμε πολύ καλά ότι τίποτα από το μέλλον που ονειρεύονται, δεν θα ‘ναι για το καλό μας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: