ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ | ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ | ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ | ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ | ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΑΘΗΝΑ (7/10), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (5/10), ΞΑΝΘΗ (5/10), ΒΟΛΟΣ (5/10), ΧΑΝΙΑ (5/10), ΠΑΤΡΑ (5/10)

13 Μαρτίου 2021

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/3: Μαζικές οι διαδηλώσεις στις γειτονιές της Αττικής - Να δυναμώσουν, να ενωθούν, να διεκδικήσουν, να βάλουν στόχο να νικήσουν!

Μαζικότατες ήταν όλες οι διαδηλώσεις που έγιναν σήμερα στις γειτονιές της Αττικής. Όπου υπήρχε κάλεσμα, οι κάτοικοι  ανταποκρίθηκαν και κατέβηκαν στον δρόμο. Η νεολαία έδωσε μαζικά το παρόν. Το μήνυμα που στέλνουν στην κυβέρνηση είναι σαφές. Δεν θα μιλάει μόνο αυτή, δεν θα διατάζει και όλοι θα εκτελούν, δεν θα ψηφίζει αντιδραστικούς νόμους και θα απαγορεύει τις αντιδράσεις.

Λαός και νεολαία δηλώνουν ότι είναι ζωντανοί, υπάρχουν και αντιλαμβάνονται πολύ καλά πως η κυβέρνηση τους μαυρίζει τη ζωή. Δεν αψηφούν την πανδημία, δεν υποτιμούν την καταστολή.  Όμως ο λαός δεν μπορεί το άδικο.

Έχει χάσει έναν χρόνο σε καραντίνα και η πανδημία εξακολουθεί να θερίζει ζωές και η κυβέρνηση δικαιώματα. Ένας χρόνος θυσίες χωρίς αντίκρισμα και να τον δέρνουν αλύπητα, δεν χωνεύεται εύκολα. Οι κυβερνητικές απειλές που εκτοξεύονται με κάθε ευκαιρία, ο τρόπος που φέρονται στη νεολαία, οι συκοφαντίες, το θράσος, η διαφθορά και η αλαζονεία μεγαλώνουν την αγανάκτηση.

Οι διαδηλώσεις κάνουν τα πρώτα τους βήματα και πρέπει να αποφύγουν τα στραβοπατήματα. Η νίκη δεν ήρθε ποτέ από τον κοινοβουλευτικό δρόμο. Οι διαδηλώσεις πρέπει να δυναμώσουν, να ενωθούν, να γίνουν όλες μία. Στόχος να υποχωρήσει η κυβέρνηση, να ανατραπούν νόμοι. Η αναμέτρηση με τον αντίπαλο δεν είναι απλή υπόθεση αλλά πραγματική μάχη. Η κυβέρνηση φοβάται τους αγώνες. Να δυναμώσουν.


ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

Η πλατεία Σημηριώτη στη Νέα Ιωνία όπου ήταν ο τόπος της σημερινής συγκέντρωσης είναι μικρή. Ο κόσμος που ερχόταν, απλώθηκε στους γύρω δρόμους. Όταν κατέβηκε να διαδηλώσει, φάνηκε η μαζικότητά της, από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Περίπου 800 άτομα, κυρίως νέοι, διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Η διαδήλωση έκανε αίσθηση και ήταν φανερή η θετική ανταπόκριση του κόσμου που την παρακολουθούσε.

Στη συγκέντρωση που είχε καλέσει αρχικά ο τοπικός σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας  «Γ. Σεφέρης» συμμετείχαν και καλούσαν Σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων της περιοχής, η τοπική ΕΛΜΕ, δημοτικά σχήματα, πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες.

 

Το ΚΚΕ(μ-λ) παρέμβηκε στη διαδήλωση με δικό του μπλοκ. Με συνθήματα και προκήρυξη προπαγάνδισε τις πολιτικές θέσεις.

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ


Σήμερα στις 12:00 το πρωί, η πλατεία των Αγίων Ανάργυρων ήταν το σημείο συνάντησης που συμφωνήθηκε για να ξεκινήσει η πορεία διαμαρτυρίας με προορισμό την πλατεία του Ιλίου. Η διαδήλωση καλέστηκε μετά από συνεννόηση πολιτικών συλλογικοτήτων, δημοτικών σχημάτων, οργανώσεων και αγωνιστών της περιοχής την Πέμπτη 11/3. Μπροστά βρισκόταν το κοινό πανό της Πρωτοβουλίας Συλλογικοτήτων και Κατοίκων Αγ.Αναργύρων-Καματερού-Ιλίου-Πετρούπολης ενώ με πανό συμμετείχαν οι Δρόμοι Αντίστασης, η Ανυπότακτη Πόλη, η Αριστερή Κίνηση Ιλίου και η Πρωτοβουλία Αναρχικών Αγ.Αναργύρων-Καματερού.

Παρά το μικρό χρονικό διάστημα που είχαμε στη διάθεσή μας για να προπαγανδίσουμε τη διαδήλωση, από νωρίς ξεκίνησε να μαζεύεται αρκετός κόσμος στην πλατεία. Η μαζικότητα ήταν πολύ μεγάλη για τα δεδομένα της περιοχής κάτι που μας γεμίζει όλους αισιοδοξία. Περίπου 300-400 άτομα διαδήλωσαν στους δρόμους της γειτονιάς ενάντια στην κρατική τρομοκρατία, φώναξαν συνθήματα για την υγεία και την παιδεία, ενάντια στην αστυνομοκρατία, ενάντια στην πολιτική του συστήματος που φτωχοποιεί το λαό, που φτάνει μέχρι και να αρνείται το δίκαιο αίτημα του απεργού πείνας ΔΚ με αποτέλεσμα να κινδυνεύει σοβαρά η ζωή του. Είναι φανερό πως τα τελευταία γεγονότα (Ν.Σμύρνη και αλλού) έχουν ξυπνήσει αντανακλαστικά στο λαό και τη νεολαία που βιώνουν από πρώτο χέρι την επίθεση. Η διαχείριση της πανδημίας από το σύστημα ξεκινάει και τελειώνει με την καταστολή και την καταπίεση. Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση και οι κολαούζοι της κουνούν το δάκτυλο στο λαό για την ατομική ευθύνη ενώ δεν έχουν κάνει τίποτα για να προφυλάξουν το λαό. Όπως έλεγε και το κοινό πανό της πρωτοβουλίας, οι γειτονιές μας χρειάζονται νοσοκομεία και υγειονομικό προσωπικό. Χρειαζόμαστε σχολεία για τα παιδιά μας, χώρους πρασίνου για να μπορούμε να αναπνέουμε καθαρό αέρα. Παράλληλα όποιος αντιστέκεται, έρχεται αντιμέτωπος με το ξύλο από τα ΜΑΤ, τους ελέγχους και τα πρόστιμα.

Η διαδήλωση έκανε αίσθηση στην περιοχή, ενώ είχε δυνατό παλμό μιας και αποτελούνταν κυρίως από νεολαία. Έγινε φανερό πως ο κόσμος στη γειτονία αλλά κυρίως η νεολαία έχει ανάγκη και αποζητά κινηματικές δράσεις στη γειτονιά του, στον τόπο που ζει δηλαδή. Επίσης έγινε φανερό πόσο πολλαπλάσιο αντίκτυπο έχουν η ενέργειες κοινής δράσης στο να συμμετάσχει ένας κόσμος, και στο να μαζικοποιηθεί μια τοπική διαμαρτυρία. Η διαδήλωση ήταν μια πρώτη απάντηση απέναντι στην κρατική καταστολή και την επίθεση που βιώνουμε. Η συνέχεια έπεται στους αγώνες που θα έρθουν.

 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Σήμερα 13/03 πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση και διαδήλωση στην Ηλιούπολη, ενάντια στην κρατική καταστολή αλλά και την διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν με πανό το ΚΚΕ(μ-λ), η Μαχόμενη Ηλιούπολη, η Πρωτοβουλία Κατοίκων Ηλιούπολης καθώς και πολύς κόσμος που ήρθε να στηρίξει την σημερινή προσπάθεια καταγγελίας στην κυβερνητική πολιτική. Η διαδήλωση αγκαλιάστηκε από χιλιάδες κόσμο στο δρόμο, με θετικό πρόσημο να δίνει η μεγάλη σε μαζικότητα παρουσία της νεολαίας. Το μπλοκ του ΚΚΕ(μ-λ) ήταν μαζικό και έδωσε το πολιτικό στίγμα που αρμόζει στην περίοδο, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην κρατική καταστολή, τις πραγματικές ανάγκες του λαού για την ουσιαστική αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς και την επιτακτική ανάγκη οικοδόμησης λαϊκού κινήματος αντίστασης ως τη μόνη διέξοδο για το λαό και τη νεολαία.

Μοιράστηκαν εκατοντάδες προκηρύξεις που έθεταν το ζήτημα της οργάνωσης-αντίστασης- και διεκδίκησης από τη μεριά του λαού, ως τη μόνη λύση και ανατροπή της σημερινής πραγματικότητας, με πολύ θετική ανταπόκριση. Ο κόσμος ήθελε να διαβάσει,να συζητήσει και να συμμετέχει στην πορεία, ζήταγε ο ίδιος να λάβει κείμενα. Οι εικόνες ήταν πραγματικά ελπιδοφόρες και δείχνουν πως όλη η εντατικοποιημένη καταστολή και η επίθεση που βιώνει λαός, νεολαία και εργαζόμενοι, σε κάθε πτυχή της ζωής τους, έχουν δημιουργήσει πραγματική οργή και ανάγκη έκφρασης και δράσης αυτού του κόσμου. Αυτές οι προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν, να πολιτικοποιηθούν και να μαζικοποιηθούν στο δρόμο, εκεί όπου σπάνε στην πράξη οι απαγορεύσεις και ο λαός καταλαβαίνει την δύναμή του, ανακαλύπτοντας τους τρόπους και τα αιτήματα πάλης, που μπορούν να του φέρουν νίκες.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: