ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ | ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ | ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΑΘΗΝΑ (7/10), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (5/10), ΞΑΝΘΗ (5/10), ΒΟΛΟΣ (5/10), ΧΑΝΙΑ (5/10)

18 Μαρτίου 2021

Ηράκλειο | Ανταπόκριση από την διαδήλωση στις 17/3


Με συμμετοχή λίγων εκατοντάδων πραγματοποιήθηκε διαδήλωση στο Ηράκλειο μετά από το κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ. Αν και με μικρότερη συμμετοχή από την διαδήλωση στις 12/3, η χθεσινή πορεία είχε δυναμικά χαρακτηριστικά όπου ο λαός έκφρασε την αγανάκτηση του για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση. 

Στο κάλεσμα συμμετείχαν με πανό φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία, οργανώσεις και συλλογικότητες της αριστεράς. Στη συγκέντρωση συμμετείχε και μπλοκ της αναρχίας που όμως δεν ακολούθησε την υπόλοιπη πορεία και συνέχισε σε μια μικρότερη διαδρομή. Το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετείχε φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην κρατική καταστολή, την επίθεση στη νεολαία και την εκπαίδευση, τα εργασιακά δικαιώματα και ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης. 

Ένα χρόνο μετά, έχει γίνει ξεκάθαρη η αποτυχία διαχείρισης της πανδημίας από το σύστημα, η απάντηση που δίνει στο χρόνια διαλυμένο σύστημα υγείας είναι περισσότερη καταστολή και τρομοκρατία, ενώ παράλληλα φέρνει όλο και πιο πολλά αντιλαϊκά νομοσχέδια. Ωστόσο τις τελευταίες μέρες έχει γίνει αντιληπτό πως ο λαός δεν κάθετε άλλο στην άκρη αλλά αντιδρά ενάντια στην άγρια καταστολή, στην απροθυμία της κυβέρνησης να στηρίξει το σύστημα υγείας και συνεχίζει να είναι στο δρόμο παρά τις απαγορεύσεις και παρά τη σάπια προπαγάνδα των ΜΜΕ που για τον ιό στις συγκεντρώσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια: