ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ | ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ | ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ | ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ | ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΑΘΗΝΑ (7/10), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (5/10), ΞΑΝΘΗ (5/10), ΒΟΛΟΣ (5/10), ΧΑΝΙΑ (5/10), ΠΑΤΡΑ (5/10), ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (3/10)

13 Μαρτίου 2021

ΠΑΤΡΑ | Η μαζική πορεία στους δρόμους της πόλης ανοίγει νέο κύκλο αγώνων

 

Σχεδόν 2000 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Γεωργίου μετά από κάλεσμα αριστερών οργανώσεων και συλλογικοτήτων ενάντια στην κρατική καταστολή και την πολιτική της κυβέρνησης. Οι σκηνές αστυνομικής βίας και η αντιλαϊκή πολιτική που θυσιάζει δικαιώματα και κατακτήσεις έβγαλαν το λαό της Πάτρας στο δρόμο. Με πανό οι φοιτητικοί σύλλογοι (Φιλολογίας, Βιολογικού) οι αριστερές οργανώσεις (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΑΜ, ΚΚΕ(μ-λ), ΟΚΔΕ και Συντονισμός Κομμουνιστικών Δυνάμεων) και οι αναρχικές συλλογικότητες ( Δυσήνιος Ίππος, Sabate) κατέβηκαν στο δρόμο σε μια από της πιο μαζικές πορείες της περιόδου. Νεολαία και εργαζόμενοι μαζικοποίησαν την πορεία σε όλη τη διάρκειά της με την αστυνομία να παρακολουθεί στενά την διαδρομή της.

 





Πέρα από τα δημοκρατικά αντανακλαστικά του λαού μας, η κοινή προσπάθεια των αριστερών οργανώσεων με στόχο την πορεία του Σαββάτου συνέβαλλε στην μαζικοποίηση της κινητοποίησης. Το κοινό κάλεσμα και οι πλατιές παρεμβάσεις των οργανώσεων στις γειτονιές της πόλης τροφοδότησαν ένα κόσμο με αγωνιστική πρόταση κόντρα στην τρομοκρατία και το φόβο. Οι επόμενες ημέρες έρχονται με διεύρυνση της φασιστικοποίησης και ενίσχυση της αντιλαϊκής- αντεργατικής επίθεσης. Οι αγώνες πρέπει να πυκνώσουν έτσι ώστε η λαϊκή οργή να εκφραστεί μέσα από αυτούς. Αυτός είναι ο μονόδρομος που πρέπει να ακολουθήσουμε γιατί δεν θα σταματήσουν αν δεν του σταματήσουμε. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: