ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ | ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ | ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΑΘΗΝΑ (7/10), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (5/10), ΞΑΝΘΗ (5/10), ΒΟΛΟΣ (5/10), ΧΑΝΙΑ (5/10)

14 Μαρτίου 2021

ΑΤΤΙΚΗ | Από τη Νέα Σμύρνη μέχρι το Περιστέρι, η λαϊκή οργή αντίσταση έχει φέρει

 

Δεύτερη μέρα μαζικών κινητοποιήσεων στις γειτονιές της Αττικής. Σε αυτές συμμετείχαν οργανώσεις της αριστεράς, συλλογικότητες γειτονιάς, σωματεία, ανένταχτοι αγωνιστές, μα πάνω απ’ όλα, οι κάτοικοι. Η παρουσία των νέων ανθρώπων που βγήκαν στον δρόμο φέρνει αισιοδοξία κι ελπίδα.

Οι κινητοποιήσεις να συνεχιστούν. Να σπάσει η κρατική τρομοκρατία. Να σταματήσει η καταδίωξη της νεολαίας στα Πανεπιστήμια. Πάνω απ’ όλα να αποκρουστεί η επίθεση της κυβέρνησης και του συστήματος στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας που συνοδεύεται με άγρια καταστολή.

Να μαζικοποιηθούν οι κινητοποιήσεις, να απλωθούν στους χώρους δουλειάς, να ενωθούν στον δρόμο. Η κεντρική μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση πρέπει να δοθεί ενιαία και μαχητικά. Οι διαδηλωτές στις γειτονιές, να γίνουν διαδηλωτές στις κεντρικές διαδηλώσεις. Να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, τις ελευθερίες, να παλέψουμε για τη ζωή, να διεκδικήσουμε για την υγεία, την εκπαίδευση και τη δουλειά.


ΧΑΛΑΝΔΡΙ



Μαζική ήταν η προγραμματισμένη συγκέντρωση στο Χαλάνδρι και η πορεία που ακολούθησε Πριν από τη 1μμ άρχισε να μαζεύεται ο κόσμος στην πλατεία. Πολλοί νέοι άνθρωποι παντού. Αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες, κάτοικοι της περιοχής, έδωσαν το παρόν. Κυριάρχησαν τα συνθήματα ενάντια στην κρατική καταστολή. Μέσα σε λίγη ώρα μοιράστηκαν εκατοντάδες προκηρύξεις του ΚΚΕ(μ-λ). Είναι φανερό πως οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να ακούσουν και να συζητήσουν.

ΡΑΦΗΝΑ


Με ανάρτηση στο facebook αργά χθες βράδυ καλέστηκε συγκέντρωση στην πλατεία της Ραφήνας. Εκείνη την ώρα ήταν προγραμματισμένη συνέλευση στο Πάρκο Καραμανλή για να διερευνήσει τις δυνατότητες για κοινή δράση. Βλέποντας το πανό με υπογραφή «Πρωτοβουλία Κατοίκων» στην πλατεία οι συμμετέχοντες στη συνέλευση αποφάσισαν να ενωθούν και να διαδηλώσουν όλοι μαζί. 150 περίπου άτομα βρέθηκαν αυθόρμητα από κοινού στην κινητοποίηση. Η δήλωση κατέληξε στο δημαρχείο. Κυριάρχησαν τα συνθήματα κατά αστυνομικής βίας. 

ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Χιλιάδες διαδηλωτές στη Νέα Σμύρνη φωνάζουν δυνατά:
Η τρομοκρατία δε θα περάσει
Του λαού η πάλη θα τη σπάσει

Για να μιλήσει ο λαός πρέπει να βγει στον δρόμο. Αυτές τις μέρες συγκεντρώνεται στις πλατείες και διαδηλώνει στους δρόμους. Λέει πολλά αλλά θέλει και να ακούσει.

Έναν χρόνο τώρα ζει με τον φόβο του κορονοϊού, των προστίμων και των απαγορεύσεων μετακίνησης και συναθροίσεων. Δεν είχε δράση και ζωή. Όμως είχε μάτια και αυτιά. Έβλεπε πως η πανδημία που απειλεί τη ζωή του είναι για την κυβέρνηση ευκαιρία να του τα πάρει όλα. Στην πράξη καταλάβαινε πως τα δημοκρατικά και εργασιακά του δικαιώματα περιορίζονται, το δικαίωμα των παιδιών του στις σπουδές αμφισβητείται. Κάθε νόμος του δυσκολεύει τη ζωή. Χωρίς δουλειά, χωρίς λεφτά ζει η πλειοψηφία του λαού.

Είδε τον άδικο ξυλοδαρμό του νεαρού στη Νέα Σμύρνη και τέλειωσε η υπομονή του. Το άδικο δεν καταπίνεται εύκολα. Γι’ αυτό βγήκε από το σπίτι του, κι ας φοβάται την πανδημία. Να καταγγείλει το άδικο και να γυρέψει το δίκιο του.

Δεκάδες χιλιάδες κόσμου έχουν κατέβει στο δρόμο αυτές τις μέρες σε πολλές γειτονιές της Αθήνας.

Σήμερα, Κυριακή 14 Μαρτίου, στη Νέα Σμύρνη πραγματοποιήθηκε ιδιαίτερα μαζική συγκέντρωση και πορεία. Συμμετείχαν πολλές οργανώσεις, ανάμεσα στις οποίες η ΕΛΜΕ, το Εργατικό Κέντρο Νέας Σμύρνης, η Ανυπότακτη Γειτονιά, Μια Πόλη Ανάποδα, Εκπαιδευτικός Όμιλος και Πορεία, τοπικές συνελεύσεις και σχήματα. Το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετείχε με δικό του πανό και μπλοκ στην πορεία που ξεκίνησε από την κεντρική πλατεία, κινήθηκε στους γύρω δρόμους και κατέληξε στο σημείο εκκίνησης, όπου πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνέλευση. Μοιράστηκαν εκατοντάδες προκηρύξεις.




ΚΥΨΕΛΗ
Μαζική συγκέντρωση και διαδήλωση καταγγελίας της κυβερνητικής πολιτικής και της κρατικής καταστολής πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής και στην Κυψέλη. Πάνω από 2000 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Πρωτομαγιάς και πορεύτηκαν στους δρόμους της Κυψέλης. Το κάλεσμα στηρίχθηκε από σχήματα γειτονιάς, συλλογικότητες της περιοχής και οργανώσεις ενώ έντονη ήταν και η παρουσία της νεολαίας. Στην συγκέντρωση συμμετείχε με μαζικό μπλοκ και πανό το ΚΚΕ (μ-λ), όπου μοιράστηκαν και εκατοντάδες προκηρύξεις στους κατοίκους της περιοχής. 






ΠΕΙΡΑΙΑΣ



Για το Περιστέρι δημοσιεύσαμε ήδη εδώ: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ | Μαζική διαδήλωση ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και την κρατική καταστολή


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: