ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ | ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ | ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΑΘΗΝΑ (7/10), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (5/10), ΞΑΝΘΗ (5/10), ΒΟΛΟΣ (5/10), ΧΑΝΙΑ (5/10)

14 Μαρτίου 2021

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ | Μαζική διαδήλωση ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και την κρατική καταστολή


Μία από τις μαζικότερες κινητοποιήσεις που έχουν γίνει στην πόλη του Περιστεριού πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 14 Μάρτη. Περισσότερα από 2.000 άτομα, κάθε ηλικίας, συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Δημαρχείου και διαδήλωσαν ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και την κρατική καταστολή.

Όπως και στις περισσότερες περιοχές της Αθήνας, η διαδήλωση είχε παλμό και ζωντάνια, δηλωτικά της οργής που έχει συσσωρευτεί στις λαϊκές συνειδήσεις, αλλά και της ασφυξίας που νιώθει ο λαός από μια πολιτική που αρχίζει και τελειώνει στις απαγορεύσεις και την καταστολή.

Και με την κινητοποίηση στην εργατούπολη του Περιστεριού έγινε ξεκάθαρο ότι η αστυνομική βία στη Νέα Σμύρνη ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε ένα ποτήρι που γεμίζει ένα χρόνο τώρα· ένα χρόνο κυβερνητικής αδιαφορίας για την ανθρώπινη ζωή, ένα χρόνο θυσίας του λαού και των δικαιωμάτων του.

Οι κάτοικοι και η νεολαία του Περιστεριού φώναξαν συνθήματα ενάντια στην κρατική τρομοκρατία και την κυβερνητική διαχείριση την πανδημίας, συνθήματα υπεράσπισης υπερασπιζόμενοι των εργατικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Η μαζικότατη πορεία κινήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, πέρασε από το Άλσος και τις γύρω γειτονιές, αποσπώντας τη θερμή υποδοχή και ανταπόκριση του κόσμου του κόσμου που την έβλεπε να περνάει.

Στη διαδήλωση συμμετείχαν το ΚΚΕ(μ-λ), η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η νΚΑ, ενώ υπήρχε και πανό των οπαδών της τοπικής ομάδας, του Ατρομήτου.

Πολύ μαζικό το μπλοκ του ΚΚΕ(μ-λ), έδωσε στίγμα με τα συνθήματα και τη ζωντάνια του και συσπείρωσε πλατύ κόσμο, ενώ η κομματική προκήρυξη μοιράστηκε σε εκατοντάδες αντίτυπα προπαγανδίζοντας τις πολιτικές του θέσεις, καταγγέλλοντας την κρατική καταστολή και προβάλλοντας την ανάγκη οικοδόμησης λαϊκού κινήματος ως το μόνο δρόμο για την ουσιαστική απάντηση των προβλημάτων του λαού και της νεολαίας.







Δεν υπάρχουν σχόλια: