ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ | ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ | ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ | ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ | ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΑΘΗΝΑ (7/10), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (5/10), ΞΑΝΘΗ (5/10), ΒΟΛΟΣ (5/10), ΧΑΝΙΑ (5/10), ΠΑΤΡΑ (5/10)

14 Μαρτίου 2021

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ | Συγκέντρωση καταδίκης της καταστολής και συνολικά της κυβερνητικής πολιτικής

Με πολύ καλή μαζικότητα και με έντονη την συμμετοχή νέων ανθρώπων πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και ακολούθησε πορεία με συνθήματα που καταδίκασαν την κρατική τρομοκρατία και γενικότερα την πολιτική που τσακίζει δικαιώματα, απειλεί τη ζωή και την υγεία του λαού και επιβάλλει φτώχεια, ανεργία και εξαθλίωση. 

Στη συγκέντρωση καλούσαν το ΚΚΕ(μ-λ), η Συνέλευση νέων εργαζόμενων- ανέργων, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το Μ-Λ ΚΚΕ. Την μαζικοποίηση της συγκέντρωσης προπαγάνδισε τις προηγούμενες μέρες το ΚΚΕ(μ-λ) με μοίρασμα προκύρηξης και ανάρτηση πανώ σε κεντρικά σημεία, συνδέοντας το ζήτημα των αγώνων ενάντια στην καταστολή με τη γενικότερη επίθεση στην κατεύθυνση οικοδόμησης μαζικού λαϊκού κινήματος.

Στο τέλος της πορείας και αφού κάποιος κόσμος παρέμενε στην πλατεία, δόθηκε η δυνατότητα να συζητηθεί με συναγωνιστές το ζήτημα της εγκατάστασης μονάδων καύσης βιόμαζας δίπλα σε χωριά της Παραμυθιάς, γεγονός που έχει αρχίσει να κινητοποιεί τους κατοίκους της περιοχής για να το αποτρέψουν. Γίνεται φανερό ότι η επίθεση του συστήματος είναι συνολική και δεν αφήνει απέξω κανένα πεδίο της ζωής του λαού. Άλλο τόσο γίνεται φανερή η ανάγκη συνέχισης, διεύρυνσης και συνολικοποίησης των κινητοποιήσεων.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: