ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ | ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ | ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ | ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ | ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΑΘΗΝΑ (7/10), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (5/10), ΞΑΝΘΗ (5/10), ΒΟΛΟΣ (5/10), ΧΑΝΙΑ (5/10), ΠΑΤΡΑ (5/10)

14 Μαρτίου 2021

ΠΕΙΡΑΙΑΣ | Συγκέντρωση ενάντια στη κρατική τρομοκρατία

 

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων διαδηλωτών πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή 14/3 η συγκέντρωση στη πλ. Κοραή στον Πειραιά, ενάντια στη κρατική τρομοκρατία. Το κάλεσμα βγήκε από τη πρωτοβουλία «πονάω» και πλαισιώθηκε από σχήματα και συλλογικότητες της περιοχής και κατά βάση από ανένταχτο κόσμο.



Το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετείχε με δικό του μπλοκ αναδεικνύοντας τόσο την ανάγκη να παλέψει ο λαός ενάντια στη κρατική τρομοκρατία και καταστολή, όσο και την ανάγκη να συνδεθεί αυτό το μέτωπο πάλης με την αντίσταση στην επίθεση του συστήματος και τη διεκδίκηση δικαιωμάτων σε υγεία, εκπαίδευση, δουλειά, ελευθερίες, ζωή. Επίσης με πανό συμμετείχε η «Ανταρσία στο λιμάνι» και η Εργατική Λέσχη Κερατσινίου-Δραπετσώνα. Στη συγκέντρωση συμμετείχε και ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ με ανυπόγραφο πανό «stop police brutality».

Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Πειραιά η οποία ολοκληρώθηκε γυρίζοντας στη πλατεία.

Θεωρούμε ότι αποτέλεσε αδυναμία το γεγονός ότι δεν είχε προϋπάρξει μια συνεννόηση των δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στο πλαίσιο της κοινής δράσης για ένα τέτοιο κάλεσμα, όπως επίσης και το γεγονός ότι δεν ανανεώθηκε ένα νέο αγωνιστικό ραντεβού σε περιοχή και γειτονιές της Β’ Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: