ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ | ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ | ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΑΘΗΝΑ (7/10), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (5/10), ΞΑΝΘΗ (5/10), ΒΟΛΟΣ (5/10), ΧΑΝΙΑ (5/10)

22 Μαρτίου 2021

ΑΦΟΥ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΝΙΚΟΥΝ…

Όταν οι διαδηλωτές ήταν στους δρόμους, κάλεσε τους φοιτητές να κλείσουν τους αγώνες και να ασχοληθούν με «διαλέξεις, πολιτιστικές και αθλητικές ομάδες».

Στις πολυπληθείς κινητοποιήσεις που έγιναν πανελλαδικά στις περισσότερες κράτησε κάθε είδους αποστάσεις.

Στην ανακοίνωσή του μετά την μεγαλειώδη διαδήλωση στη Νέα Σμύρνη είδε μόνο προβοκάτορες. Μια λέξη δεν έγραψε για την κρατική καταστολή και την αγριότητα της αστυνομίας.

«Δεν είναι ρεαλιστικό να ανατραπούν οι στρατηγικές επιλογές του καπιταλισμού χωρίς να έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις επαναστατικής κατάστασης», γράφεται στις θέσεις του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ. Αν δεν είμαστε, δηλαδή, σε προεπαναστατική κατάσταση, όλα είναι μάταια!

Αφού οι αγώνες δεν μπορούν να ανατρέψουν τους νόμους που προωθούν τις στρατηγικές επιλογές του συστήματος, τότε δεν υπάρχει λόγος να σπαταλούνται δυνάμεις.

Αφού το εργατικό κίνημα δεν μπορεί να νικά στις ενδιάμεσες μάχες αλλά μόνο στην τελική που θα καθορίσει τον πόλεμο, γιατί να θέτει στόχους ανατροπής της κυβερνητικής πολιτικής;

Αφού οι αγώνες δεν νικούν, γιατί να εξαντλούνται οι μορφές πάλης, «να χάνουν οι εργαζόμενοι χρήματα σε απεργίες», χωρίς να μπορούν να ακυρώσουν την κυβερνητική πολιτική;

Δεν είναι καθόλου παράξενο, ίσως είναι λίγο αστείο, πως τώρα που αρχίζουν να ατονούν οι κινητοποιήσεις, η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ κόλλησε στις γειτονιές μια αφίσα που έχει σύνθημα: «ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. Η ΟΡΓΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΝΑΝΑΚΤΗΣΗ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ»! Η αφίσα γράφει πολύ σωστά πράγματα αλλά τη στιγμή που βγήκε, δείχνει πως το ΚΚΕ αγνοεί αυτό που υπήρξε, ότι ο λαός μίλησε, όπως μίλησε, κι έβγαλε, όσο έβγαλε, την οργή και την αγανάκτησή του ζορίζοντας η κυβέρνηση που αναγκάζεται να αναφέρεται «στην κόπωσή» του.

Το πολιτικό άγχος που έχει, να καρπωθεί εν ηρεμία την αναταραχή του κινήματος, να «κάνει ταμείο», δεν κρύβεται. Δεν είναι η πρώτη φορά που περιμένει να σταματήσει η κίνηση των μαζών, για να πει πως η δύναμη του λαού είναι το δικό του δυνάμωμα. Σε ασάλευτα νερά ο καθένας μπορεί να το παίζει θαλασσόλυκος. Η περίοδος όμως είναι τέτοια που θα φέρει αναταράξεις.

Όσοι δρουν βάσει μιας εκτίμησης πως ο λαός και η νεολαία δεν μπορούν να κάνουν περισσότερα από αυτά που έκαναν την τελευταία περίοδο και ότι θα αργήσουν να ξαναβγούν στους δρόμους, θα πρέπει να ξανασκεφτούν τις εκτιμήσεις τους. Όσοι ερμήνευαν τη σιωπή τους ως πλήρη παράδοση, διαψεύστηκαν. Η οργή και η αγανάκτηση δεν έχουν ξεθυμάνει. Το σύστημα σπρώχνοντας τη ζωή στην αθλιότητα, δημιουργεί εκρηκτικό μείγμα και θα διαψευστούν πολλοί.

Β.Δ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: