ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ | ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ | ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΑΘΗΝΑ (7/10), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (5/10), ΞΑΝΘΗ (5/10), ΒΟΛΟΣ (5/10), ΧΑΝΙΑ (5/10)

18 Μαρτίου 2021

Θεσσαλονίκη| Πραγματοποιήθηκε μαζική διαδήλωση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης!


Μαζική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 18/3 στη Θεσσαλονίκη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και του συστήματος που χτυπάει το δικαίωμα σε υγεία, εκπαίδευση, εργασία. Στη συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου, που καλέστηκε με πρωτοβουλία της ΟΕΝΓΕ με πρόταση του ΚΚΕ, συμμετείχε σε γενικές γραμμές όλο το φάσμα των πολιτικών δυνάμεων και οργανώσεων της πόλης που αναφέρονται στο κίνημα. 





Η συμμετοχή φαίνεται να ξεπέρασε τα 2.000 άτομα. Είναι σημαντικό στοιχείο ότι η σημερινή διαδήλωση, παρ’ ότι δεν προέκυψε ως άμεσο αντανακλαστικό ενός κόσμου απέναντι σε κάποια βάρβαρη έκφραση της κυβερνητικής πολιτικής στην πόλη ( όπως οι δυναμικές διαδηλώσεις που ακολούθησαν τις προσπάθειες εκκένωσης της Πρυτανείας του ΑΠΘ) είχε πολύ μεγάλη μαζικότητα. Έρχεται να επαληθεύσει την εκτίμηση, ότι ευρύτερα τα καταπιεζόμενα τμήματα λαού και νεολαίας αναζητούν εκ νέου βήματα αντίστασης, αγώνα και συλλογικής απάντησης, στενάζοντας υπό το βάρος μιας πολιτικής που μοιράζει απλόχερα φτώχεια, ταξικούς φραγμούς και ξύλο σε όποιον τολμήσει να αμφισβητήσει τη μαυρίλα που μας υπόσχονται για «ζωή». Η μαζικότητα της σημερινής διαδήλωσης οφείλεται και στο γεγονός ότι εν τέλει υπήρχε ένα ενιαίο κάλεσμα από όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς και τις οργανώσεις.

Οι φοιτητές είχαν σημαντική παρουσία και σε αυτή τη κινητοποίηση. Υπήρξαν δύο ξεχωριστά μπλοκ φοιτητικών συλλόγων, οι σύλλογοι που συσπειρώθηκαν γύρω από το «Δελτίο Τύπου» (ΚΝΕ-ΑΡΑΣ-ΑΡΙΣ) και οι σύλλογοι που πήραν αποφάσεις με τα «ανοιχτά»/πρωτοβουλιακά πλαίσια, στα οποία παρεμβαίνουν αυτόνομα σχήματα. Οι Αγωνιστικές Κινήσεις και η Ταξική Πορεία, συμμετείχαν με διακριτό μπλοκ. Με τη συνθηματολογία τους και τη πολιτική τους παρέμβαση στη διαδήλωση, προσπάθησαν να θέσουν την κατεύθυνση του ενιαίου αγώνα που καλείται και πρέπει να δώσει ο λαός μας για υγεία-δουλειά-σπουδές-ελευθερίες. Να θέσουν ότι οι απαντήσεις στα προβλήματά μας δε θα έρθουν από καμία κυβερνητική αλλαγή, παρά μόνο μέσα απ΄ τη συγκρότηση μαζικού κινήματος λαϊκής αντίστασης, το οποίο θα θέτει συνολικά «στο κάδρο» το σύστημα και όλους τους εκφραστές του. Το ΚΚΕ(μ-λ) παρενέβει μοιράζοντας προκήρυξη.

Μόνο μέσα απ΄ την πάλη του και την εμπιστοσύνη στις δικές του δυνάμεις, θα διεκδικήσει ο λαός αποτελεσματικά τα δικαιώματα του, πέρα και μακριά από λογικές συνδιαλλαγής με το σύστημα.

Κρίσιμό ζήτημα παραμένει η αποκρυστάλλωση των αγωνιστικών διαθέσεων που εκφράστηκαν χθες, στα συλλογικά όργανα, στα σωματεία και στους συλλόγους των εργατών, εργαζομένων και φοιτητών. Με αυτό το καθήκον καλούνται να αναμετρηθούν, όσοι θέλουν να συμβάλουν ουσιαστικά στην κατεύθυνση οικοδόμησης όρων ανασυγκρότησης του ευρύτερου λαϊκού κινήματος. 


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

...Μαζική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 18/3 στη Θεσσαλονίκη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και του συστήματος που χτυπάει το δικαίωμα σε υγεία, εκπαίδευση, εργασία. Στη συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου, που καλέστηκε με πρωτοβουλία της ΟΕΝΓΕ με πρόταση του ΚΚΕ, συμμετείχε σε γενικές γραμμές όλο το φάσμα των πολιτικών δυνάμεων και οργανώσεων της πόλης που αναφέρονται στο κίνημα. ...... Η Συγκέντρωση ήταν του ΠΑΜΕ και συμμετείχε όποιος εργάτης ήθελε με μοναδικό κριτήριο το ταξικό. Δεν υπάρχουν διασπαστικοί διαχωρισμοί δεξιός αριστερός. Η Ταξική ενότητα πάνω απο όλα.