19 Απριλίου 2021

Πανευρωπαϊκές και διεθνείς δράσεις ελλήνων μεταναστών το διήμερο (17-18/4) | ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ


Χθες (18/4), στα πλαίσια και του πανευρωπαϊκού συντονισμού δράσεων ενάντια στην κρατική καταστολή, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο του Μονάχου. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις σε 18 πόλεις, της Ευρώπης και όχι μόνο, θέλοντας οι Έλληνες του εξωτερικού να στείλουν ένα μήνυμα αντίστασης και αλληλεγγύης, όσο πιο πλατιά γίνεται. Έτσι και στο Μόναχο, δεκάδες συμμετέχοντες με πανό και πλακάτ δήλωσαν την αντίθεση τους στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και θέλησαν να ανοίξουν το ζήτημα και στον υπόλοιπο κόσμο της πόλης. Στην συγκέντρωση συμμετείχαν εκτός της Αγωνιστικής Κίνησης Ελλήνων στη Γερμανία, η Πρωτοβουλία Κατοίκων Μονάχου ενάντια στο κράτος καταστολής στην Ελλάδα και η Επιτροπή Αγώνα Μονάχου.

Θεωρούμε τον συντονισμό που υπήρξε πολύ θετικό και ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση, καθώς έτσι μπορεί να ανοίξει ο δρόμος δυναμώματος της αγωνιστικής φωνής των Ελλήνων του εξωτερικού σε μια σειρά από ζητήματα, που συνεχώς το σύστημα με την επίθεση του ανοίγει. Άλλωστε πέραν της κρατικής καταστολής, μπροστά μας ανοίγονται συνεχώς νέα ζητηματα, όπως μεταξύ άλλων, η επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, την περίθαλψη και την εκπαίδευση.

Σε αυτό το κλίμα, πιστεύουμε είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουν τέτοιες προσπάθειες κοινής δράσης και «ανοίγματος» της συζήτησης τόσο για ζητήματα που προκύπτουν στην Ελλάδα, όσο και κατά τόπους στις εκάστοτε πόλεις. Η απάντηση μας πάντως, δεν μπορεί να είναι άλλη, από την αντίσταση. Ας αποτελέσουν κινήσεις όπως η σημερινή, μια αρχή «αγωνιστικής απάντησης», για όλα αυτά που θέλουν να μας φέρουν. Ακόμα και από τόσο μακριά, δεν περισσεύει κανείς σε αυτήν την υπόθεση.

Αγωνιστική Κίνηση Ελλήνων στη Γερμανία

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: