08 Απριλίου 2021

ΚΚΕ(μ-λ) | ΑΘΗΝΑ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ 7/4

 


Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις πύλες των νοσοκομείων πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι σε αυτά, χθες, 7 Απρίλη, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα κατά βάση των Σωματείων Εργαζομένων των συγκεκριμένων νοσοκομείων.

Οι διαμαρτυρίες καταγγέλλουν τον ένοχο που δεν είναι άλλος από την κυβέρνηση, που παραδέχεται κυνικά πως οι ΜΕΘ δεν επαρκούν και  σχολιάζει πως είναι λίγο το 20% των ανθρώπων που πεθαίνουν αβοήθητοι!  Αρνιέται πεισματικά να κάνει προσλήψεις προσωπικού, να φτιάξει ΜΕΘ και να ανοίξει τα κλειστά νοσοκομεία. Αρνιέται να δώσει στον λαό οτιδήποτε. Εξαντλεί τα όρια αντοχής των νοσοκομείων και κυρίως του προσωπικού και στηρίζει πάνω στην διάλυση την πολιτική της. Γιατί στο τέλος της πανδημίας, όποτε έρθει, θα εκμεταλλευτεί τα πάντα για να τα αποτελειώσει.

Τη στιγμή που τα μακάβρια νούμερα των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων και των θανάτων καθημερινά μεγαλώνουν, ο πρωθυπουργός μιλάει για το τέλος της πανδημίας. Όμως οι ιοί δεν υπακούνε σε κυβερνητικές εντολές και όσο δεν παίρνονται σοβαρά μέτρα προστασίας της υγείας του λαού, η πανδημία θα είναι παρούσα.

Η κατάσταση δεν επιτρέπει εφησυχασμούς. Οι διαμαρτυρίες έξω από τις πύλες πρέπει να γίνουν διεκδικήσεις, να γίνουν απεργίες. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία πρέπει να βρεθούν στον δρόμο και ο λαός μαζί τους να διαδηλώσει. Η κυβέρνηση υποχωρεί μόνο κάτω από μαζικούς αγώνες. Οι κινητοποιήσεις της Νέας Σμύρνης και αυτές που ακολούθησαν ανάγκασαν την κυβέρνηση να μαζέψει την αστυνομία που είχε εξαπολύσει για να τρομοκρατεί τον λαό. Για να υποχωρήσει και να διορίσει προσωπικό και να φτιάξει ΜΕΘ πρέπει να νοιώσει ακόμα πιο έντονα την παρουσία του λαού στους δρόμους

Το ΚΚΕ(μ-λ) παρέμβηκε σε μια σειρά συγκεντρώσεις νοσοκομείων στην Αθήνα και πανελλαδικά με πανό και προκήρυξη.

Στο Φλέμινγκ που θέλουν που έχει κλείσει μεγάλο μέρος του, το σωματείο έθεσε και πιο ιδιαίτερα αιτήματα:

- Να επιστρέψουν στο Νοσοκομείο όσοι εργαζόμενοι, με αποφάσεις της Διοίκησης έχουν μετακινηθεί σε άλλα Νοσοκομεία.
- Στην ανάγκη άμεσης πρόσληψης μόνιμου προσωπικού.
- Να σταματήσει κάθε μεθόδευση απόλυσης των συμβασιούχων εργαζόμενων προκειμένου να μπουν ιδιωτικά συνεργεία.
- Να ανοίξει η Πτ. Μπόμπολα που αυτή την κρίσιμη περίοδο μπορεί να αναπτύξει 100 επιπλέον κρεβάτια στην περιοχή, καθώς και να ανοίξουν όσα Νοσοκομεία έκλεισαν από το 13 και μετά, προκειμένου να μην πεθαίνει ο κόσμος περιμένοντας κρεβάτι ΜΕΘ, όπως συνέβη και πριν λίγες ημέρες και στο Α. Φλέμιγκ.
- Να σταματήσει κάθε απόπειρα κλεισίματος του Φλέμιγκ μετά την πανδημία.

 

Στο Αγίας Όλγας εκτός από τους εργαζόμενους συμμετείχαν στη συγκέντρωση πολλές συλλογικότητες και οργανώσεις. Η κατάσταση διάλυσης στο νοσοκομείο δεν μπορεί να κρυφτεί, τόνισαν οι εργαζόμενοι. Στο βίντεο η Ρ.Σ. εργαζόμενη στο νοσοκομείο, αποτυπώνει με λίγα λόγια την κατάσταση.

Στο ΓΝΑ Γεννηματάς η συμμετοχή των εργαζόμενων ήταν μαζική για να διεκδικήσουν αξιοπρεπείς όρους δουλειάς για τους εργαζόμενους και συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς.

Να σημειωθεί ότι μέσα στο χώρο του νοσοκομείου υπήρχε από νωρίς περιπολικό της αστυνομίας, ζητώντας λεπτομέρειες για την κινητοποίηση. Αποχώρησε λίγο μετά το ξεκίνημα της συγκέντρωσης. Το κλίμα τρομοκρατίας που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση στους υγειονομικούς θα σπάσει με μαζικούς αγώνες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: