06 Μαΐου 2021

ΓΙΑΝΝΕΝΑ | ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΜΑΗ




H σημερινή πρωτομαγιάτικη διαδήλωση ιδιαίτερα φορτισμένη με βάση το αντεργατικό ν/σ Χατζηδάκη ανέδειξε την κατάσταση που επικρατεί στο εργατικό κίνημα. Οι εκατοντάδες διαδηλωτές που συμμετείχαν στην πρώτη απεργία μετά από μια σειρά από απανωτές απαγορεύσεις και χτυπήματα, lockdown είναι κάτι το πολύ σημαντικό. Απ’ την άλλη όμως ήταν μια σίγουρα αναντίστοιχης μαζικότητας απάντηση των εργαζομένων σε σχέση με το μέγεθος των χτυπημάτων που ετοιμάζονται απ’ την κυβέρνηση.

Στην κεντρική πλατεία το εργατικό κέντρο –ΠΑΜΕ και η ΑΔΕΔΥ συγκεντρώθηκαν και ακολούθησαν ομιλίες πριν τη διαδήλωση. Με προσυγκέντρωση στο χώρο του εργατικού κέντρου κινήθηκαν προς την κεντρική συγκέντρωση με μπλοκ μια σειρά από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και τα πανό των σωματείων διανομέων και μαγείρων. Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης.

Η Ταξική Πορεία προσπάθησε όλο το προηγούμενο διάστημα με παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς, με συσκέψεις - συζητήσεις, παρεμβάσεις στις λιγοστές συνελεύσεις εργαζομένων που έγιναν να αναδείξει την ανάγκη για το ζωντάνεμα της πάλης. Το ΚΚΕ(μ-λ) με παρεμβάσεις, με αφίσες και πανό ενίσχυε την κατεύθυνση για μια όσο το δυνατόν πιο πετυχημένη και κόκκινη πρωτομαγιά. Στο δρόμο αυτό μεταφράστηκε με μπλοκ που με παλμό προσπάθησαν μέσα από τα συνθήματα να αναδείξουν τα ζητήματα που θεωρούν κρίσιμα για την επόμενη φάση που ξανοίγεται μπροστά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: