07 Μαΐου 2021

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ Η ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

Με σχετικά μικρή συμμετοχή περίπου 120 ατόμων πραγματοποιήθηκε η χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο στο Βαθύ. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν με πανό το ΠΑΜΕ, η ΕΛΜΕ Σάμου και το ΚΚΕ(μ-λ), ενώ προκλητική ήταν η παρουσία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Από τις προηγούμενες μέρες είχε γίνει φανερό ότι οι δυνάμεις του ΚΚΕ που ελέγχουν πλήρως το Εργατικό Κέντρο δεν είχαν την πολιτική κατεύθυνση ουσιαστικής στήριξης της απεργίας στις 6/5. Περιορίστηκαν σε μια αναιμική παρουσία με αφισάκια και λίγα πανό, ενώ δεν πήραν την παραμικρή πρωτοβουλία σε επίπεδο σωματείων για συνελεύσεις ή έστω συσκέψεις εργαζομένων.

Η οργάνωσή μας αντιθέτως κινήθηκε αρκετά δραστήρια με αφισσοκολήσεις, πανό, ντουντουκάδες, συνεντεύξεις στα τοπικά ΜΜΕ, αλλά κυρίως με ζωντανές παρεμβάσεις σε εργασιακούς χώρους. Παράλληλα διοργανώθηκε ανοιχτή σύσκεψη αγωνιστών την Τρίτη 4/6 σε μια προσπάθεια καλύτερης προετοιμασίας της απεργιακής κινητοποίησης. Η παρέμβασή μας είχε σας στόχο την ανάδειξη της αναγκαιότητας για μαζική πάλη κόντρα στον νέο αντεργατικό οδοστρωτήρα που φέρνει το αμέσως επόμενο διάστημα η κυβέρνηση.

Η απεργιακή συγκέντρωση και η πορεία που ακολούθησε ήταν πίσω από την ανάγκη της περιόδου για αγωνιστική αφύπνιση των εργαζομένων. Μια ανάγκη που δεν συμμερίζεται καθόλου το ΠΑΜΕ και το Εργατικό Κέντρο αφού οι τοποθετήσεις του εξαντλήθηκαν  σε μια επιχείρηση καπηλείας των αγώνων του εργατικού κινήματος του προηγούμενου αιώνα και η συγκέντρωση κατέληξε σε μουσικό δρώμενο για τα μέλη τους.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια: