05 Μαΐου 2021

ΑΘΗΝΑ | Παρέμβαση στη Κυψέλη για την απεργία στις 6 Μάη


Μαζική παρέμβαση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4/5 στη γειτονιά της Κυψέλης από μέλη του ΚΚΕ(μ-λ) για την προπαγάνδιση της Απεργίας της Πέμπτης 6 Μάη και της Πρωτομαγιάτικης Συγκέντρωσης στα Προπύλαια. Αυτή ήταν η δεύτερη παρέμβαση στη συγκεκριμένη γειτονιά, αφού είχε προηγηθεί μοίρασμα της κομματικής προκήρυξης και την προηγούμενη εβδομάδα. Αυτή τη φορά συνδυάστηκε με αφισοκόλληση και με ανάρτηση πανό σε κεντρικό σημείο της Φωκίωνος Νέγρη. Παράλληλα νεολαίοι της Οργάνωσης μοίρασαν προκήρυξη των Αγωνιστικών Κινήσεων ΑΕΙ σε συνομήλικούς τους, καλώντας τους στην απεργία και τη συγκέντρωση.


Το κλίμα που συναντήσαμε ήταν καλύτερο από την πρώτη παρέμβαση, ο κόσμος έπαιρνε την προκήρυξη, ενώ έγιναν και κάποιες συζητήσεις με αγωνιστές της Αριστεράς. Ο πεζόδρομος της Φωκίωνος σφύζει από ζωή αυτές τις μέρες με βάση το ζεστό καιρό, το άνοιγμα της εστίασης αλλά και την ανάγκη του κόσμου να περπατήσει και των παιδιών να παίξουν στην πιο πυκνοκατοικημένη μάλλον γειτονιά της Αθήνας. Με τους ελεύθερους αυτούς χώρους να είναι εξαιρετικά γεμάτοι από κόσμο, το υλικό διακινήθηκε μαζικά.

Ο κύκλος των παρεμβάσεων σε γειτονιές του Κέντρου της Αθήνας θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 5/5 με μοίρασμα της Πρωτομαγιάτικης προκήρυξης της Ταξικής Πορείας στου Γκύζη, όπου τις προηγούμενες μέρες πραγματοποιήθηκε αφισοκόλληση και διαδήλωση στο πλαίσιο κοινής δράσης για την 1η Μάη και ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη-Βρούτση.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: