10 Μαΐου 2021

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ… Ο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ… ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ;

Μήπως για τους χιλιάδες θανάτους στη χώρα μας (11.000 προς το παρόν), οι περισσότεροι απ’ τους οποίους οφείλονται στο γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν πήρε τα μέτρα που έπρεπε κατά της πανδημίας; Όχι, είναι απεναντίας πολύ χαρούμενος ακόμα κι αν έχουμε 100 νεκρούς τη μέρα αρκεί να είναι λιγότεροι από το Βέλγιο.

Μήπως γιατί η πατρίδα μας φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της λίστας των νεκρών ανά 100.000 κατοίκους αρκετό καιρό τώρα; Ούτε.

Μήπως γιατί στα νοσοκομεία μας οι περισσότεροι άρρωστοι με covid κουράρονται από γιατρούς και νοσηλευτές άσχετων ειδικοτήτων και οι άρρωστοι non covid είναι πολύ δύσκολο να μπουν στο νοσοκομείο; Σιγά μην είχε τέτοιες ευαισθησίες.

Μήπως γιατί πεθαίνει κόσμος εκτός ΜΕΘ;

Μήπως γιατί η κυβέρνηση σε καιρό πανδημίας προσέλαβε χιλιάδες για την αστυνομία ενώ οι νοσηλευτές αναγκάζονται να δουλεύουν με ένα ρεπό γιατί δε φτάνουν; Όχι βέβαια, οι μπάτσοι χρειάζονται για να καταστείλουν τις αντιδράσεις που γεννά η αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Μήπως γιατί το κονδύλι προς τα κανάλια είναι μεγαλύτερο από αυτό προς την περίθαλψη; Αστεία λέμε τώρα. Πώς αλλιώς τα ΜΜΕ θα τα έβρισκαν όλα καλώς καμωμένα;

Για να μην το κουράζουμε λοιπόν, ο εν λόγω υπουργός ντράπηκε γιατί το ποσοστό εμβολιασμού των νοσηλευτών είναι 62% και είναι προτελευταίοι στην ευρωπαϊκή λίστα. Ισχυρίζεται λοιπόν, ο παντογνώστης, ότι δεν έχουν δικαίωμα να επιλέξουν αν θα εμβολιαστούν ή όχι (οι υγειονομικοί), γιατί αν κολλήσουν θα μεταδώσουν τη νόσο και στους ασθενείς και μετά θα κατηγορείται άδικα η κυβέρνηση που έκανε «ό,τι μπορούσε».

Να τον ενημερώσουμε καταρχάς (γιατί προφανώς κάνει ότι δεν το γνωρίζει) ότι και οι εμβολιασμένοι κολλούν και μεταδίδουν τη νόσο. Αυτό που τη σταματά είναι τα μέτρα προστασίας, κυρίως αυτά που λέμε υψηλής προστασίας, που ακόμα και σήμερα δε δίνονται εύκολα στα νοσοκομεία.

Έτσι, απ’ την αρχή της πανδημίας πολλοί νοσηλευτές έχουν κολλήσει τη νόσο και την κολλούν ακόμα, οπότε έχουν αντισώματα και δε χρειάζεται να εμβολιαστούν.

Επίσης πολλοί από αυτούς που ήταν προβληματισμένοι στην αρχή και τώρα θέλουν να το κάνουν δεν μπαίνουν σε προτεραιότητα, αλλά εμβολιάζονται με τα εμβόλια όσων δεν προσέρχονται, οπότε δεν ανεβαίνουν τα ποσοστά και ντρέπεται τζάμπα ο υπουργός.

Όσο για τον «ντόρο» που γίνεται μ’ αυτούς που είναι στη ΜΕΘ και θα μπορούσαν τάχα να μην ήταν γιατί τους δόθηκε η ευκαιρία να εμβολιαστούν κι αυτοί δεν τη χρησιμοποίησαν… εδώ κι αν θά ‘πρεπε να ντρέπονται αυτοί που το λένε.

Όλοι μας ξέρουμε ότι οι δόσεις ήταν τόσο λίγες που ήταν αδύνατο να εμβολιαστούν γρήγορα και όλοι οι υγειονομικοί και όλοι οι βαρέως πάσχοντες και όλοι οι ηλικιωμένοι. Εκτός από τους ημέτερους της κυβέρνησης που εμβολιάστηκαν εκτός σειράς και πήραν τη δόση κάποιου που πραγματικά τη χρειαζόταν και μπορεί να είναι γι’ αυτό στη ΜΕΘ (ή εκτός ΜΕΘ αν και θά’ πρεπε, αλλά κανείς δεν ντρέπεται) ας μας εξηγήσει κάποιος σε ποιον έκανε κακό η δόση που άφησε ο νοσηλευτής και την έκανε ο ηλικιωμένος ή ο ανοσοκατεσταλμένος. Σε κανέναν.

Ας μην ψάχνει λοιπόν ο υπουργός στους ανεμβολίαστους νοσηλευτές το νέο δράκο για το παραμύθι του «ποιος φταίει για τους πολλούς νεκρούς της πανδημίας στη χώρα μας». Η απάντηση είναι γνωστή σε όλους.

Α.Λ. - Νοσηλεύτρια

Δεν υπάρχουν σχόλια: