08 Μαΐου 2021

Βραζιλία | Ο Μπολσονάρου στοχοποίησε δημόσια την Λίγκα Φτωχών Αγροτών και ετοιμάζει νέες σφαγές!


Τρομοκράτες  αποκάλεσε τους αγωνιστές  της  Λίγκας Φτωχών  Αγροτών  (Liga dos Camponeses Pobres (LCP),  ο ακροδεξιός  πρόεδρος   Μπολσονάρου, δηλώνοντας πως η κυβέρνηση του μαζί με τις τοπικές αρχές  της Ροντόνια, σχεδιάζουν να την αντιμετωπίσουν  με περισσότερη  κρατική καταστολή.  Μιλώντας  μέσω διαδικτύου  στα επίσημα εγκαίνια   της 86ης Expozebu, μια γεωργοκτηνοτροφική  έκθεση στην Uberaba    στην  πολιτεία  Μίνας Ζεράις κατήγγειλε  την Λίγκα πως  εισέβαλλε αυθαίρετα σε ιδιωτικές  εκτάσεις  γης, προκαλεί τρόμο στους τσιφλικάδες!  ( παραγωγούς τους ονόμασε ) και υπερασπίστηκε το δικαίωμα στην ιδιωτική ιδιοκτησία. «Υπερασπίζουμε  το δικαίωμα στην ιδιωτική ιδιοκτησία. Είναι τα πάντα για εμάς.  Αυτή η ασφάλεια   θα μας δώσει οικονομική ανεξαρτησία και καλύτερες μέρες για τους ανθρώπους μας » συμπλήρωσε.  Είπε  ακόμη στην ομιλία του πως είναι ενάντια  στην συνταγματική τροπολογία 81 που επιτρέπει  την απαλλοτρίωση της γης σε περιπτώσεις που οι ιδιοκτήτες   χρησιμοποιούν σκλάβους για εργασία!  «Αυτή η τροπολογία που εγκρίθηκε το 2014 έκανε   την  ιδιωτική  ιδιοκτησία ευάλωτη. Πρέπει να το αλλάξουμε και σίγουρα  θα υπάρξει  ρύθμιση  από την κυβέρνησή μας » κατέληξε κυνικά.

Η  Λίγκα  Φτωχών  Αγροτών  είναι μια  οργάνωση με πλούσια ιστορία αγώνων  και θυσιών στο πλευρό των ακτημόνων αγροτών στην βραζιλιάνικη ύπαιθρο. Στην πολιτεία Ροντόνια τον   τελευταίο καιρό  οι κρατικές αρχές  επιτίθενται στον καταυλισμό    Μανοέλ Ριμέιρο.  Ο   καταυλισμός   δημιουργήθηκε  τον Αύγουστο του 2020  όταν οικογένειες φτωχών   αγροτών   κατέλαβαν τη φάρμα Νόσα Σενιόρα Απαρεσίντα, τελευταίο τεμάχιο της παλαιάς φάρμας Σάντα Ελίνα, που βρίσκεται κοντά στο δήμο της Κορουμπιάρα.  Πρόσφατα   με πρωτοβουλία  της AGEB (Ένωση Τούρκων Εργαζομένων στην Ευρώπη) και του ΚΚΕ(μ-λ) έγινε κινητοποίηση  αλληλεγγύης  στην Αθήνα για την υπεράσπιση  της Λίγκας Φτωχών  Αγροτών  από τις επιθέσεις των δυνάμεων  καταστολής  στα πλαίσια  εξελισσόμενης  διεθνούς πρωτοβουλίας (εδώ).

Εν τω μεταξύ  συγκλονισμένος  όλος ο κόσμος παρακολουθεί τις ειδήσεις   σχετικά με  την  πρωτοφανή μαζική σφαγή  στην  φαβέλα   Ζακαρεζίνο,  στα βόρεια του Ρίο, γεγονός που ανάγκασε ακόμη και την  Ύπατη  Αρμοστεία  του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα να ζητήσει ανεξάρτητη  έρευνα. Σύμφωνα  με τις επίσημες ανακοινώσεις οι νεκροί από την εισβολή της αστυνομίας  είναι  28 αλλά  οι  κάτοικοι  της φαβέλας   μιλάνε για  περισσότερους.

*Στοιχεία από το cebraspo.blogspot.com και άλλα βραζιλιάνικα  ΜΜΕ

π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: