09 Μαΐου 2021

Ανατολική Ιερουσαλήμ | Συνεχίζουν τα εγκλήματα οι σιωνιστές!

 

Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν το απόγευμα της Παρασκευής καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε προσκυνητές στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ και εισέβαλλαν στο τέμενος του Αλ-Ακσά. Ήταν η τελευταία Παρασκευή του Ραμαζανιού και οι κατοχικές δυνάμεις επιτέθηκαν αδιάκριτα σε όσους προσεύχονταν στον τρίτο ιερότερο χώρο του Ισλάμ. Από την αρχή του Ραμαζανιού, η ισραηλινή αστυνομία στην πόλη έχει περιορίσει την πρόσβαση των Παλαιστινίων σε μουσουλμανικούς ιερούς χώρους και άλλους σημαντικούς δημόσιους χώρους συγκέντρωσης, όπως η περιοχή της Πύλης της Δαμασκού έξω από την Παλιά Πόλη. Επίσης προχώρησε σε εισβολές σε σπίτια στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και σε μαζικές προληπτικές συλλήψεις.


Τις τελευταίες εβδομάδες είχε κορυφωθεί η ένταση στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη με επίκεντρο τις διαμαρτυρίες ενάντια στις επικείμενες αναγκαστικές εξώσεις Παλαιστινίων στη συνοικία Σεΐχ Τζαρά, και οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο Παλαιστίνιους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ένας εκ των οποίων ήταν ένα 16χρονο αγόρι στην πόλη Όλντα, κοντά στην Ναμπλούς.


Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανέφερε ότι 205 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην Ιερουσαλήμ, συμπεριλαμβανομένων 88 που χρειάστηκαν να νοσηλευτούν. Βίντεο από μια κλινική στην Ανατολική Ιερουσαλήμ όπου διακομίστηκαν τραυματισμένοι Παλαιστίνιοι δείχνει τις ισραηλινές δυνάμεις αν ρίχνουν βομβίδες κρότου και δακρυγόνα μέσα στην κλινική.



(πληροφορίες από την ιστοσελίδα mondoweiss.net)

π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: